Förvandla din Xiaomi till en iPhone med teman, bakgrunder och ikoner

0 Shares

Förvandla din Xiaomi till en iPhone med teman

Vi vet alla att a Xiaomi är långt ifrån en iPhone , oavsett hur mycket priset på de senaste modellerna av det kinesiska företaget har vuxit till att överstiga 1000 euro. På samma sätt skiljer sig en Apple-telefon mycket från en av de österländska tillverkare som säljer flest mobiltelefoner i vårt land.

Men det betyder inte att användarna av det kinesiska företaget inte gillar att helt ändra utseendet på MIUI för att föra det mycket närmare iOS, med dess fyrkantiga ikoner, dess kontrollcenter, dess meddelandehantering, dess karakteristiska bakgrundsbilder och andra grafiska element .

tema färger movil xiaomi

Lyckligtvis MIUI-tema butik, liksom de anpassningsmöjligheter som varumärkets operativsystem ger oss, gör det ganska enkelt för oss att förvandla vår Xiaomi-mobil till en iPhone , åtminstone till utseendet.

Finns det någon fördel med att använda dessa teman?

Först och främst, om du vill njuta av fördelarna med iPhone, köp dig en iPhone.

Genom att installera ett tema med dessa egenskaper kommer du inte att hitta någon fördel i driften av din mobil. Det enda du ska ändra på är rent estetik, så du måste ta hänsyn till detta. Med iOS 14 har de från Cupertino förbättrat användningen av widgets och deras implementering inte bara på iPhone Home, utan också på låsskärmen och detta är något som vi kan replikera med guiden som vi visar dig nedan.

Klä upp din iPhone Xiaomi, steg för steg

Det svåraste vid det här laget är att hitta rätt tema för din mobil eftersom bland Xiaomi-temaapplikationen hittar du för många som lovar att ta med gränssnittet för den senaste versionen av Apples operativsystem till din smartphone.

Om du tar en promenad genom MIUI-katalogen hittar du många, kanske för många iPhone-teman, men de som ger ett bra resultat kan verkligen räknas på din hand.

ladda ner tema för miui xiaomi

Innan du börjar bör du veta att vi kommer att arbeta med temanappen, som är installerad som standard på din smartphone men som vi också kan komma åt om vi trycker och håller ned ett tomt område på skärmen på din Xiaomi och väljer den. alternativ från menyn som visas längst ned.

Leta reda på ämnet ip14

Det tema som mest liknar iOS 14, den senaste versionen av Apples operativsystem, som vi kan hitta i din mobila temabutik heter “ip14” och du måste hitta det i det övre sökfältet som visas högst upp i Teman app. Var försiktig, du bör inte välja den första av dem som visas som ett resultat, utan den andra. Det är den du måste använda på din Xiaomi genom att klicka på “Ladda ner” och sedan på “Ansök”.

Fördelen med just detta tema är att det också kommer att tillåta oss att arbeta på låsskärmen. På det annonserade papperet återstår mycket att göra eftersom detta tema bara ger oss “basen” av vad vi behöver, ljud, bakgrundsbilder och vissa klockstilar.

apariencia iOS 14 och Xiaomi

De officiella bakgrundsbilder av iOS 14, om du inte hittar dem via temanappen kan du ladda ner dem från den här länken och anpassa dem till din Xiaomi.

Leta reda på iOS 14-ikonerna

Tyvärr tillåter inte MIUI i sig installation av tredjepartsikonpaket och det är något som vi redan har pratat om länge när vi har skrivit ämnen om hur man anpassar tillverkarens mobiler. För att installera iPhone-ikonerna på din mobil måste du ladda ner en “extra app: Theme Editor For MIUI . Det är en free app, med reklam såklart, men den låter oss arbeta med ikonpaketen som du bränner. För att förvandla mobilen Xiaomi till något som liknar en iPhone måste du ladda ner från Play Store iOS 14 Icon Pack.

För att installera iPhone-ikonerna på din mobil, öppna Theme Editor For MIUI och klicka på “Välj ett tema”. Välj sedan den som vi har installerat i föregående steg “ip14” och leta efter alternativet som låter dig “Importera programikoner”. Välj sedan “Importera fullständigt ikonpaket”.

Som standard har du inga markerade, så du måste öppna rullgardinsmenyn för att hitta och välja det tidigare nedladdade paketet: iOS 14 ikonpaket . När du är klar klickar du på klar. Gå till sist tillbaka, välj nästa, hitta knappen Slutför och klicka på installera.

iOS 14 ikonpaket

Vad vi har gjort är att redigera “ip14”-temat som vi har laddat ner från temanappen så nu måste du öppna appen igen för att hitta en ny version av “ip14”-temat redo att tillämpas. Detta, istället för att sjunga med de ursprungliga ikonerna, som lite liknade iS, kommer att få de nya.

Ta med iOS 14-widgetarna till din Xiaomi

KWGT Kustom Widget Maker är appen som vi kommer att behöva använda, inte för att imitera de nya iOS 14-widgetarna, utan för att simulera dem. Tyvärr är detta steget som inte är det free eftersom det kräver en betalning eller en prenumeration på Google Play Pass. Naturligtvis är det ett av de bästa anpassningsverktygen för dessa element för Android och även för iOS 14 tematisk widget låter dig redigera klocka, väder, fysisk aktivitet , Nyheter och mycket mer.

widgets iOS 14

Efter att ha laddat ner appen måste du ladda ner den här filen som innehåller de redan redigerade iOs 14-widgetarna och klicka på ett tomt utrymme på den mobila startsidan för att öppna anpassningsskärmen. Välj “widget”, scrolla ner för att hitta KWGT-appen och välj de du vill ha. Sedan måste du klicka på “Importera” för att välja de du laddade ner från Google Drive.

När de har importerats hittar du dem i listan över widgets i KWGT. Välj de du vill ha på skärmen och du är klar. Alla widgets synkroniseras med data de hämtar från Googles appar, som Google Fit för information om fysisk aktivitet eller New York Times för nyheter. Du kan dock konfigurera teckensnittet från KWGT-appen.

Hur tillämpas widgetar på låsskärmen? Som ni vet har Android inte sådana widgets på den här skärmen men återigen kan vi använda tredjepartsappar för att uppnå det. När du installerade objektet “ip14” insåg du förmodligen att det som standard integrerar vissa widgets men de är omöjliga att anpassa i typ, orientering, position eller storlek. För att välja dem måste du gå tillbaka till Themes-appen, komma åt ditt Xiaomi-konto från den sista ikonen till höger och välja alternativet “Anpassa stil”.

0 Shares