Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Förvandla din iPhone till en hemmakamera när du uppgraderar till en iPhone 5S, 5C

Med iPhone 5S, iPhone 5C och 7 andra övertygande smartphones planerade eller ryktas att lanseras i höst, vad gör du med din gamla smartphone när du bestämmer dig för att uppgradera till en nyare telefon? Vissa människor kommer att behålla sin gamla enhet som en reserv, och även om det är en bra idé kommer telefonen oftast att sitta i en låda någonstans och samla damm. Andra kommer att sälja sin gamla enhet eller byta in den för att finansiera kostnaden för uppgradering till årets senaste och bästa modell. Ändå är en annan användning för den gamla telefonen-och en som också tänker på miljön-att återanvända den gamla iPhone eller iPad för sin bakmonterade kamera för ett hemmasäkerhetssystem.

Tack vare Presence -appen från People Power kan din gamla smartphone förvandlas till ett billigt, tillgängligt säkerhetssystem. Allt som krävs är en konstant strömkälla, vilket innebär att den är tillgänglig för en väggladdare som är ansluten till ditt hemuttag och en trådlös anslutning, som kan göras via WiFi. Denna billiga installation kan ersätta mer komplicerade hemövervakningssystem som kostar hundratals eller tusentals dollar.

För närvarande, enligt en rapport om CNET, är iPhone 3GS eller senare samt iPad 2 eller senare alla kompatibla med People Power-made-appen. Företaget tittar också på att utveckla en Android -version av appen för att förvandla din gamla Android -smartphone till en hemmakamera i framtiden.

Så med din telefon monterad och inställd för att ta foton och videor av potentiella inbrottstjuvar och inkräktare i hemmet, behöver du också en app installerad på din nya telefon så att du kan se vad som händer hemma när du är borta.

kameraPeople Power -VD Gene Wang berättade för publikationen att installationen med Presence -appen har kunnat stoppa ett hemrån och få tjuvar att bryta sig in i ett lager. Miami Unified School District kommer också att använda Presence -appen som ett säkerhetssystem i klassrummen och skoldistriktet i Miami, Arizona, ber lokalbefolkningen att donera gamla smartphones för den användningen.

Så vad händer när tjuvarna rycker telefonen som är monterad på väggen i ditt hem som du spelar in bilder med? Wang säger att det skulle vara ett riktigt dumt drag. “Vi ska ha en bild på dig så det är inte det ljusaste du kan göra.”

Framtida funktioner inkluderar HD -videoinspelning, rörelsedetektering som utlöser videoinspelning och andra funktioner.