Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Fortnite kan förbli förbjudet på iPhone och iOS -enheter i flera år

Om du hoppades att domen om Apple v. Epic -rättegången tidigare i september innebar att Fortnite snart skulle återvända till iPhones, finns det dåliga nyheter: spelet kommer att fortsätta att förbjudas från Apple -enheter tills överklaganden till domstolsbeslutet är uttömda, vilket kan ta så länge som fem år.

Det säger Epic VD Tim Sweeney, som twittrade att Apple officiellt informerade Epic att det kommer att fortsätta att svartlista Fortnite på iPhones och iOS -enheter.

Se mer

I en tweet -tråd inkluderade Sweeney Epics meddelande till Apple som begär att dess utvecklarkonto (som gör det möjligt för individer och företag att skicka appar till App Store) återställs, vilket är en del kapitulation och en del insisterande på att Apple följer domstolens dom för att tillåta eventuella utvecklare för att peka användare till tredjeparts betalningsalternativ.

Apples svar hänvisade också till domstolsbeslutet, vilket upprepade domaren Yvonne Gonzalez Rogers dom att Apple hade anledning att dra av Fortnite från iPhone och förbjuda Epic för kontraktsbrott. Eftersom Epic lurigt hade infört kod för att avsiktligt bryta mot App Store -reglerna, som Apple kallade “duplicitous”, valde den senare att hålla förbudet på plats och hävdar att det kommer att vägra att behandla ytterligare förfrågningar tills “tingsrättens dom blir slutlig och kan inte överklagas. . ”

Med andra ord bråkar teknikjättarna fortfarande, och du kommer förmodligen inte att kunna spela Fortnite på din iPhone eller Mac snart.

Analys: Epic kan ha vunnit en domarseger, men Apple har fortfarande App Store -nycklarna

Domare Gonzalez dom (uppladdad som en 185-sidig PDF här av The Verge) gav Epic en delvis seger: Apple kan inte längre hindra utvecklare från att inkludera referenser och länkar till andra betalningssystem än betalningar i appen (som Apple tar upp till en 30% nedskärning av). I praktiken betyder det att appar kan ha knappar och länkar som navigerar användare utanför appen för att konfigurera och betala för saker och därmed ge utvecklare mer intäkter. Med tanke på att domen meddelades relativt nyligen har vi inte sett några appar göra detta ännu.

Men beslutet bekräftade inte något av Epics andra påståenden om misshandel och nackdel; avgörande, domare Gonzalez avvisade tanken att App Store är ett monopol, i huvudsak pekar på jämförbara Google Play Store som ett alternativ. Detta stängde dörren till Epics planer på att öppna sin egen Epic Games Store på iOS och andra Apple -plattformar, än mindre undvika Apples nedskärningar.

Som tidigare nämnts validerade domen också Apples beslut att starta Epic från sin plattform, vilket gör att de åtgärder och framtida drag som företaget kan göra för att behandla liknande App Store-policybrytande stunts som orsak till ett förbud. Det håller bollen i Apples domstol, så att säga, och hindrar Epic eller andra företag från att söka rättslig hjälp för att komma tillbaka på programvaruplattformar mot plattformsägarnas önskemål. Detta är en av många anledningar till att Epic omedelbart överklagade domen efter att den meddelats.

Så medan Sweeney har rätt i att twittra att “Epic kom överens med Apple om att vi skulle följa samma regler som alla andra”, bara för att företaget kapitulerar för en uppsättning tidigare uppsatta villkor betyder inte att Apple måste låta dem tillbaka till App Store. Det är oklart vad Epic skulle behöva göra för att behaga Apple nog för att få Fortnite tillbaka på iPhones, men en sak är säker: Apple gör det inte lätt. Tim Sweeney rotade runt och fick reda på det.