Fortnite finns inte på xCloud eftersom Epic Games inte vill

0 Shares

Fortnite kommer inte till xCloud

Fortnite finns inte på xCloud

Tack vare de nya uttalandena som gjorts offentliga i fallet Epic mot Apple vet vi det nu Episka spel har inte den minsta avsikt att ta med sitt spel till Microsofts molntjänst, då de betraktar tjänsten som en direkt konkurrens från deras erbjudande riktat mot PC, så i princip vill de inte veta något om xCloud.

Allt kommer för att de frågade Joe Kreiner, vice vd för affärsutveckling på Epic, anledningen till att Fortnite inte var tillgänglig på xCloud, och hans svar var ganska tydligt, eftersom han försäkrade att det var medvetet. Enligt deras uttalanden förstår de att Microsofts arbete med xCloud direkt påverkar deras PC-erbjudanden, så de kommer uppenbarligen inte att samarbeta för att ge tjänsten mer ryktbarhet med sitt stjärnspel.

Man bör också komma ihåg att, om Fortnite var tillgängligt på xCloud, just nu kunde iOS-användare spela igen på sina iPhone och iPads med hjälp av Microsoft, dock har de föredragit att fortsätta vara frånvarande. Just nu är det enda sättet att föra Fortnite till iOS genom NVIDIA GeForce nu .

Och i NVIDIA förtjust

Som väntat har dessa uttalanden placerat NVIDIA fantastiskt, eftersom de är placerade som den enda möjliga lösningen på ta Fortnite till iOS-enheter . En riktig prestation. Men finns det något mer än ett enkelt val av stolthet? Kan vara.

Hos Microsoft låter de inte spel använda sina egna appbutiker, så alla transaktioner måste gå via Redmond. Detta är uppenbarligen en praxis som liknar den hos Apple, och eftersom det bara är det som har startat kriget mellan Epic Games och Cupertino, skulle det inte vara mycket meningsfullt att skaparna av Fortnite gick igenom bågen på ena sidan och inte den andra . Dessutom har till och med Kreiner själv erkänt att de inte har försökt förhandla om situationen med Microsoft.

Fördelarna med att vara i xCloud

Möjligheterna som skulle kunna uppnås om Fortnite var tillgänglig på xCloud är enorma, eftersom vi bara skulle behöva en webbläsare för att starta Battle Royale, och kunna söka efter vår mästarseger på vilken enhet som helst och var som helst. Minecraft Classic från webbläsaren är ett exempel på framgång, eftersom den klassiska versionen av kubspelet är tillgänglig för free genom att helt enkelt komma åt en webbadress, något som låter dig fördjupa dig i det pixlade universum på några sekunder. Tänk om Fortnite kunde göra något liknande? Det verkar som att Epic för tillfället har nog att ta itu med Apple och kravet på att ta bort det från App Store, så det kommer att ta lång tid att se något som gör att vi kan ta spelet till iOS.

0 Shares