Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

FÖRSTA TITTEN – nForce4: Gigabyte K8NXP-9

Det har bara gått några veckor sedan nVidia lanserade sin nForce4-kretsuppsättning – deras första styrkrets med PCI Express för Athlon 64. Sedan lanseringen har det florerat rykten om att nForce 4 kan bli försenad på grund av problem med 1000 Hyper Transport i nF4-kretsuppsättningen. Vi hade också fått höra av flera tillverkare att företag som Asus, MSI och Gigabyte – ofta kallade Tier 1-tillverkarna – skulle vara de första att lansera både nForce4 och SLI-versionen av nForce4 för dubbla nVidia-grafikkort. Detta skulle följas några veckor senare av nForce4-kort från mindre tillverkare.

Även om vi har spekulerat i vem som kan vara först att marknadsföra med nForce4, är vi glada över att detta inte längre är ett mysterium. Gigabyte är först med att få ett produktions-nForce4-kort i våra händer. Själva brädet kom som ett komplett K8NXP-9-paket, men ytterförpackningen var inte klar när Gigabyte skickade brädet till oss från Taiwan. Förutom det yttre paketet och ett begränsat tidigt BIOS är kortet ett produktionskort.

Vi kunde inte vänta med att köra produktionen av K8NXP-9 genom våra benchmarks, så vi bestämde oss för att göra en “första titt” för att ge dig nyheterna så snabbt som möjligt. Vi var också mycket intresserade av att testa prestanda och stabilitet hos Gigabyte nForce4 jämfört med nF4 Reference board. Vår recension av den tidigare Gigabyte K8NSNXP-939, baserad på nForce3 Ultra, fann inte att det var ett av toppkorten i vår Socket 939 Roundup: Battle at the Top. Har saker och ting blivit bättre? Det har också varit många slutanvändare som har rapporterat problem med minnet på det tidigare Gigabyte nF3 Ultra-kortet, så vi ville se om det området också hade förbättrats i nForce4-uppdateringen.