Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

FÖRSTA TITTEN: Abit Fatal1ty AA8XE

Introduktion

Abit har precis släppt sitt första “Fatal1ty”-moderkort. För de som inte vet är Fatal1ty namnet som används av 19-årige Jonathan Wendel, en av de mest respekterade spelarna i världen.

Tidigt i sin spelkarriär blev Fatal1ty den nummer 1 rankade Quake 3-spelaren i världen. Detta följdes av vinster 3 år i rad på CPL som tävlade i Quake 3, Alien vs. Predator 2 och Unreal Tournament 2003. Fatal1ty vann även Quakecon 2002 och blev världens första Doom 3-mästare på Quakecon 2004.

Abit har samarbetat med Fatal1ty “för att utveckla PC-spelhårdvara utan motstycke”. Fatal1ty-brädorna och grafikkorten är “byggda för att döda” enligt Abit – de är designade för att vara det “bästa av det bästa” för spel. Det råder ingen tvekan om att Abit känner till entusiaster, spel och överklockning eftersom de är det märke som nämns mest när datoranvändare uppmanas att nämna ett bra kort för överklockning. Under sina år av catering till entusiasten har Abit också varit en innovatör inom överklockning, och introducerat funktioner som Soft Menu som blev standarden för branschen. Abit förstår denna marknad, så lanseringen av Fatal1ty-serien verkar vara en perfekt passform med Abits styrkor.

Fatal1ty AA8XE är byggd med den nyss släppta Intel 925XE-chipset, som har ett 1066FSB, DDR2-minne och en PCI Express x16-kortplats för ett grafikkort. Det råder ingen tvekan – i utseendet på Fatal1ty eller i specifikationerna – att Abit har kastat alla sina bästa Entusiast-funktioner på Fatality. Listan över Abit Engineered-funktioner inkluderar:

  • ABIT uGuruTM-teknik (ABIT OC Guru/ABIT EQ/ABIT Flash Menu/ABIT Black Box)
  • ABIT ThermalGuardTM-teknik
  • ABIT TweakGuardTM-teknik
  • ABIT Dual OTESTM kylteknik (förbättrad version)
  • ABIT OC strip Technology
  • ABIT PWM kylteknik
  • ABIT Aero OTES-teknik
  • ABIT Audio Purification Technology för Dolby Digital Live
  • ABIT MB LED-bakgrundsbelysning
  • ABIT MB färghanteringssystem för enkel installation

Dessutom framhåller Abit att Fatal1ty-serien byggdes för stensäker stabilitet, både i stockfart och vid överklockning.

Våra egna tester av 925XE/3.46EE har visat att AMD Athlon 64 är en mycket bättre spelplattform än Intel för närvarande. Det råder dock ingen tvekan om att Fatal1ty och Abit har speluppgifterna för att sätta ihop den bästa spelplattformen som finns. Vi kommer att reservera oss tills vi har haft en chans att jämföra Fatal1ty AA8XE-riktmärkena med andra spelriggar.