Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Förstå iPhone 3GS

Jag får någon form av udda tillfredsställelse när Apple släpper en produkt vars grundläggande förbättring är en ny CPU. Det hände när Apple först tillkännagav MacBook Air, och det hände ännu en gång med den nya iPhone 3GS:

Från vänster till höger: iPhone 3GS, iPhone 3G, iPhone

På avstånd kan du inte skilja det från iPhone 3G, som i sig utan tvekan var ett steg tillbaka i design från den ursprungliga aluminium-iPhonen. Men Apple-produkter säljs bara för att de ser ganska bra ut? Hur i hela friden skulle Apple någonsin motivera att sälja en iPhone 3GS vars grundläggande förbättring är inuti dess vackra plast?

För att göra saken värre har Apple utbildat sina användare att förvänta sig betydande förändringar i styling och användargränssnitt regelbundet. Se bara på utvecklingen av Mac OS X under de senaste åren. Men även med den senaste versionen av iPhone OS och betydande tekniska tryck från Palm förblir användargränssnittet oförändrat.

Att tävla mot Microsoft och de andra smartphonetillverkarna var ganska lätt. Gör bara som de gjorde, bara bättre. Men här har vi den senaste iPhonen och den ligger redan bakom Palm Pre i ett antal nyckelfunktioner. Hoppsan.

Ja, S står för Speed ​​med den nya iPhone 3GS men räcker det för att hålla tåget igång? Vi behövde snabbhet förra året med iPhone 3G, och allt vi fick var ett snabbare modem och lägre batteritid. Nu behöver vi stöd för multitasking och vi får äntligen en snabbare processor. Apple verkar ligga steget efter på behovsavdelningen, vilket är det perfekta receptet för ett företag som Palm att kliva in och överraska.

Om de går bort från den bredare bilden för ett ögonblick kan både Apple-huvuden och hatare uppskatta tekniken bakom 3GS, eftersom själva övergången återspeglar vad vi har sett hända i PC-branschen under de senaste två decennierna.

I min första iPhone 3GS-artikel jämförde jag CPU-uppgraderingen med vad vi såg gå från 486 till Intels Pentium-processor i mitten av 1990-talet. Kanske behöver vi en snabb uppfräschning i CPU-arkitektur? Jag ska se om jag kan hålla det här kortfattat.