Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Förstå hur vissa lampor och glödlampor kan påverka Wi-Fi-signaler

När det finns problem med Wi-Fi-anslutning är det vanligt att misstänka att andra enheter orsakar störningar. Det finns dock ett annat element i ditt hem som kan bidra till dålig Wi-Fi-prestanda, och det är inte dina typiska små apparater eller mikrovågsugnar. Överraskande nog kan orsaken till anslutningsproblem vara den typ av belysning du har i ditt hem.

Även om olika faktorer kan leda till en dålig Wi-Fi-anslutning är det inte många som är medvetna om att lamporna i deras hem kan ha en betydande inverkan på deras trådlösa nätverk.

Det är viktigt att förstå vilka typer av glödlampor och lampor som kan påverka Wi-Fi så att du kan identifiera och åtgärda eventuella problem som får din anslutning att vackla.

wifi signallampor

Här är några lampor och glödlampor som potentiellt kan störa ditt Wi-Fi:

Led-lampor: LED-lampor eller glödlampor av låg kvalitet kan avge elektromagnetiska störningar som stör ditt hems Wi-Fi-nätverk. LED-lampor av högre kvalitet är mindre benägna att orsaka problem, men det är fortfarande möjligt.

Smarta lampor: Glödlampor med Wi-Fi-funktioner kan störa ditt Wi-Fi-nätverk, eftersom alla enheter som använder Wi-Fi eller Bluetooth fungerar i 2,4 GHz-bandet. Om du har flera smarta glödlampor installerade hemma kan de påverka andra enhetsanslutningar.

smart glödlampa

Lysrör och lampor: Kompakta lysrör avger mikrovågsstrålning som kan störa din routers trådlösa signal. De är särskilt problematiska när de är placerade nära routern eller nära enheter som datorer eller smarta TV-apparater. Lysrörslampor avger också elektromagnetisk strålning som kan påverka Wi-Fi-nätverk.

Halogenlampor: Även om halogenlampor är mindre vanliga kan de också leda till Wi-Fi-störningar.

självlysande rör

Var försiktig med vilka typer och mängder av lampor och belysningssystem du har i ditt hem. Installation av många julbelysningar inomhus kan till exempel försvaga din Wi-Fi-signal, vilket orsakar anslutningsproblem för dina enheter.