Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Forskning visar att Gen Z drar mest nytta av fjärrarbete

Studien fann också att 57 % av alla arbetare ansåg att distansarbete i Irland öppnade dem för bättre jobbmöjligheter. Medan 60% uppgav att det gav företag chansen att förbättra mångfald och inkludering, ett stort problem för Gen Z.

En annan studie utförd av SMRS 2023 fann att Gen Z angav två huvudskäl till att föredra flexibelt och hybridarbete. För det första att spara pengar (38 %) och för det andra att vara lyckligare (37 %). Flexibelt arbete ger en känsla av att vara din egen chef och främjar även den balans mellan arbete och privatliv som Gen Z efterfrågar.

Återgå till Office Mandates On the Rise

Till Gen Z:s besvikelse inser många företag som antog policyer för arbete hemifrån under pandemin nu de långsiktiga konsekvenserna av distansarbete och lockar tillbaka sina arbetare till mer traditionella miljöer.

Chefer på de fyra stora företagen Deloitte och PWC berättade för Financial Times att arbetare som tog examen under pandemin har svagare lagarbete, kommunikation och samarbetsförmåga. De hänvisade också till svårigheter med att utbilda nyanställda på grund av bristen på inlärning genom observation när anställda inte är på plats.

Tidigare i år, Amazon krävde att kontorsanställda skulle återvända till kontoret minst tre dagar i veckan tillsammans med andra globala företag: Apple, Twitter, Disney, Activision Blizzard och Google, för att bara nämna några. Vissa företag erbjuder till och med betala flyttkostnader i ett försök att få slut på distansarbete. Men många av dessa företag har mött motreaktioner från sina anställda som har kommit att uppskatta fördelarna med att arbeta hemifrån.

Elon Musk gav en hård kritik mot distansarbetare i en intervju med CNBC:s David Faber på tisdagen. Han beskrev människorna som arbetar på distans som “klasser för bärbara datorer” och sa att det är orättvist mot arbetare som de i servicebranschen som inte kan arbeta hemifrån.

Han argumenterade, ‘Jag tror att hela idén om att arbeta hemifrån är lite som det falska Marie Antoinette-citatet, “Låt dem äta tårta”, sa Musk. “Det är inte bara en produktivitetsgrej. Jag tycker att det är moraliskt fel.