Forskare skapar plåster för att läka brutna ben på några veckor

0 Shares

Men dessa tekniker används ofta i mycket skrymmande strukturer , även om det finns andra användbara uppfinningar för medicin som är små i storleken.

Ett sätt att läka sår i kroppen är att utsätta elektriska stötar, och en grupp forskare har utvecklat plåster som hjälper till att leverera denna el. Detta kan till och med gälla brutna ben.

Elektrisk stimulering för att läka sår

För närvarande, för att applicera elektricitet på brutna ben, kirurgi krävs där elektroder skulle placeras i det drabbade området, vilket skulle ansvara för att tillföra den elektriska strömmen. När såret väl läkt, en andra operation skulle behöva göras igen för att ta bort dessa elektroder.

Dessa små plåster skulle vara bra, mycket enklare alternativ . De som ansvarar för att genomföra denna utveckling finns i USA, närmare bestämt vid University of Wisconsin-Madison.

Lappa

Dess användning är väldigt enkelt: som ett plåster, skulle detta plåster appliceras på området där frakturen är belägen och det skulle applicera elektrisk stimulering på benet. När hela läkningsprocessen är avslutad, skulle detta plåster absorberas av människokroppen själv utan fara, eftersom den är gjord av biologiskt nedbrytbara material.

När vi drabbas av en fraktur råder läkare oss att behålla absolut vila, men den här lilla enheten drar fördel av den energi som produceras av människokroppen när vi flyttar till omvandla det till el som skickas till det drabbade området.

Läkande, lättare och snabbare

Frakturer tar vanligtvis lång tid att läka medan den drabbade väntar på att benet ska läka och kan flytta det igen utan problem och undvika smärta eller obehag som kan uppstå. Denna patch kan också förkorta läkningstiderna.

Fraktur

Flera experiment har utförts på djur. Till exempel, råttor som fick ett brutet ben såg skadan läka på en och en halv månad, något mycket snabbare än med någon annan metod.

Denna enhet har ännu inte testats med människor, men det förväntas att andra funktioner som utförs av människokroppen kan användas för att få energi. Denna produkt skulle vara till enorm hjälp inom en snar framtid och skulle underlätta både läkarnas arbete och patienters tillfrisknande.

0 Shares