Förhindra Microsoft från att spionera på dig när du använder Word med dessa ändringar

De flesta av er kommer redan att veta att detta är en kraftfull textredigerare som är en del av Microsofts egen kontorssvit. Detta är ett företag som ibland har varit inblandat i en mängd integritetsrelaterade kontroverser. Vi behöver bara prata om telemetrin som Windows 10 utför som standard. Detta är dock inte något som endast reduceras av företagets operativsystem. När vi talar om telemetri hänvisar vi till insamlingen av viss användningsdata av programmet självt för att skicka dem till företagets servrar.

Förhindra Microsoft från att spionera på dig

Därför är detta något som inte bara utförs i Windows , men utvidgas också till flera applikationer och tjänster från samma företag. Det här är fallet med textredigeraren vi pratade om tidigare, Word. Beroende på vilken typ av dokument vi arbetar med i den här applikationen är vi därför ibland intresserade av att öka integriteten i den. Det är för allt detta som vi hjälper dig nedan.

Specifikt kommer vi att visa dig hur du kan förbättra och öka integriteten när du arbetar i Microsoft Word snabbt och enkelt.

Skicka inte mer diagnostisk data från Word

För att konfigurera sekretessalternativen för denna textredigerare måste vi gå till Arkiv-menyn och klicka på Alternativ. I det nya fönstret som visas, närmare bestämt i avsnittet Allmänt, hittar vi en knapp i den högra panelen som heter Integritet Alternativ, där vi klickar. Det första vi bör veta är att, som i Windows 10 , det här programmet ansvarar för att skicka grundläggande diagnostiska data till Microsoft.

Men för att mängden av denna information ska vara så liten som möjligt och därmed öka vår integritet rekommenderar vi att du avaktiverar alternativet Valfri diagnosdata.

Optionella data

På så sätt begränsar vi sändningen av information både relaterad till Office-applikationer, såväl som andra program som vi har installerat på PC:n.

Inaktivera innehållsanalys

Ett annat något kontroversiellt alternativ som vi kan hitta i Microsofts textredigerare är ett som erbjuder oss upplevelser för att analysera innehållet som vi skapar här. Funktionerna som vi pratar om här och som vi som standard kan hitta aktiverade, Redmond-företaget motiverar dem för att förbättra framtida versioner.

Från det bekväma känner de till användningen av detta program och kan förbättra det i framtiden. Men för många användare är det inget mer än en kränkning av deras integritet så de tenderar att avaktivera dessa alternativ. För att inte göra en innehållsanalys går vi alltså tillbaka till det tidigare nämnda fönstret genom Alternativ. I den behöver vi bara inaktivera funktionen Experiences som analyserar innehållet.

Upplev analizan el contenido

Undvik att ladda ner obehörigt innehåll

Å andra sidan hittar vi funktionaliteten hos uppkopplade upplevelser. Detta är ansvarigt för att ladda ner visst innehåll för vissa Office-program , inklusive ovannämnda Word, i princip för att förbättra vår användarupplevelse. Vissa av dessa artiklar som laddas ner utan vårt medgivande kan dock påverka integriteten för användning negativt.

experiencias conectadas word

Därför rekommenderar vi också att avaktivera denna funktion integrerad i programmet från fönstret som nämns ovan. I det här fallet måste vi bara avmarkera väljaren Alla anslutna upplevelser. Tänk på att även om vi inaktiverar detta, både uppdateringarna och nedladdning av e-postmeddelanden kommer att fortsätta arbeta.

Relaterade Artiklar

Back to top button