Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Förhandsvisning: S3 Graphics DeltaChrome S8 Nitro

Introduktion

Under det senaste och ett halvt året eller så har ATI och NVIDIA kämpat en hård kamp om ledarskap på marknaden för skrivbordsgrafik med mycket lite i vägen för konkurrens utifrån. Innan dess hade NVIDIA en bekväm position i branschen efter att 3dfx började kämpa. Det finns en och annan release av ett Matrox-kort, PowerVR letade runt en liten stund, och den extremt låga marknaden “bara VGA” har alltid varit fylld med sådana som Trident (köpt av XGI förra året). Den stationära grafikarenan är fylld av benen hos företag som har försökt få fotfäste på en av de mest grymma marknaderna inom datoranvändning. Sex månaders produktcykler och att alltid ligga steget före konkurrenterna är inget som många företag kan överleva.

S3 (under VIAs vingar) är ett företag med en andra chans på grafikmarknaden, och idag förhandsgranskar vi deras kommande DeltaChrome S8 Nitro-grafikkort som kommer att erbjuda användarna ett annat val i DirectX 9.0-hårdvara. Detta kort är tänkt att konkurrera i mellanregistersegmentet med sådana som de ärevördiga ATI Radeon 9600- och NVIDIA GeForce FX 5700-serien. Naturligtvis är siffrorna vi kommer att se här inte slutliga siffror eftersom detta är en förhandsvisning av hårdvaran som körs på oavslutade drivrutiner på betanivå. OpenGL-tal kommer att vara särskilt låga, men S3 säger att DirectX-nummer kommer att vara närmare vad vi kan förvänta oss.

Vi kommer att kunna få en uppfattning om vad vi kan förvänta oss att se från DeltaChrome S8 Nitro när den äntligen är klar. Vi kommer också att kunna utforska funktionerna hos kortet och drivrutinerna och ta en titt på hur mycket värde det här kortet potentiellt kan ha.

Har S3 Graphics DeltaChrome S8 Nitro potential att förtjäna etiketten som ett mellanregisterkort? Har S3 något hopp om att göra ett stabilt återinträde på en av de tuffaste marknaderna på jorden? Läs vidare för att ta reda på det.