Förhandsgranskning av IFA 2019 – Vad du kan förvänta dig av Europas största tekniska evenemang

Förhandsgranskning av IFA 2019 – Vad du kan förvänta dig av Europas största tekniska evenemang

IFA 2019 är precis runt hörnet, med världens största teknikföretag på väg ner till Berlin för att visa upp sin senaste och bästa teknik.

Vi kommer att täcka alla viktiga nyheter från IFA nästa vecka, live från evenemanget. Men låt oss under tiden sammanfatta alla rykten och antagandena om vad som kommer att presenteras på Europas största tekniska utställningar.

Traditionellt domineras IFA-showen av TV-apparater och smarta hushållsapparater. Och medan vi utan tvekan kommer att se massor av nya hemunderhållningsprodukter och några bisarra smarta hem grejer, vi förväntar oss också att se ett antal telefoner och datorprodukter på årets utställning. Så här är en snabb genomgång av allt vi förväntar oss (och vill) se i den tyska huvudstaden nästa vecka.

Motorola One ZoomMotorola en zoom läckt bild

Vi förväntar oss att Motorola kommer att lägga till sitt växande Android One-sortiment med den nya fyrkamera One Zoom på IFA. Enligt läckt information borde det få en 48Mp-lins, tillsammans med tele- och ultravidvinkellinser.

Förvänta dig att den liknar One Vision, som kombinerade en stor skärm och skarp kamera med en överraskande låg prislapp. The One Vision är en av våra favorit billiga telefoner, så det är verkligen en att hålla ett öga på på showen.

Mer om detta – Bästa telefonmärken

Dell uppdaterar Laptop Lineup

Dell hoppade på pistolen något, och meddelade förra veckan att det skulle debutera sin uppdaterade serie bärbara datorer på IFA.

Tyvärr är förändringarna inte för banbrytande. Det utmärkta XPS 13till exempel får de senaste 10: e generationens Intel Core-processorer, som borde ge effektivare prestanda men inga andra förändringar.

Medan dess omfattande utbud av bärbara datorer från Inspiron får följande förändringar:

  • Insprion 13 ″, 15 ″ och 17 ″ 7000 2-i-1 – Stöder nu USB-C-portar och har silverchassi som tillval
  • Inspiron 14 ″ och 15 ″ 2-i-1 5000 2-i-1 – Ny pekskärm och penna
  • Inspiron 13 ″ 5000 – Nytt valfritt stöd för 4G och nya silver- eller lila färgalternativ
  • Inspiron 14 ″ och 15 ″ 5000 – Smalare ramar och nya antireflexbehandlade Full HD-skärmar
  • Inspiron 14 ″, 15 ″ och 17 ″ 3000 – Valfri diskret GPU för NVIDIA GeForce MX230.

Dell meddelade också att de nya versionerna av dess Inspiron 24 5000 och 27 7000 allt-i-ett-datorer skulle äntligen säljas efter debut på CES i januari.

Mer om detta – Bästa Dell-bärbara datorer

Lenovo uppdaterar bärbara datorer

lenovo ideapad s340

Lenovo IdeaPad S340

För att inte utelämnas meddelade Lenovo också inför showen att dess IdeaPad- och Chromebook-modeller skulle få en uppdatering.

13-tums IdeaPad S340 får 10: e generationens Intel Core-processorer, samt upp till 16 GB DDR4 RAM. Under tiden, den större 15-tums IdeaPad S540 får en valfri quad-HD-skärm och ett val av upp till en Intel Core i7- eller AMD Ryzen 7-processor – inte heller bör du lämna grunt. Det finns ingen tillgänglighetsinformation på S340 ännu, men S540 börjar från 799 € (cirka 880 $) när den kommer i hyllorna i oktober.

Om du föredrar dina datorer med ChromeOS finns Lenovos C340 i 11- och 15-tumsvarianter, med skärmar som kretsar 360 grader. Chromebooks är inte lika strömkrävande som Windows-maskiner, så den toppmoderna Intel Core i3-modellen är inte så anemisk som det låter. 11-tums C340-modellen börjar vid 299 € och bör vara tillgänglig för början av september, medan den större 15-tumsmodellen börjar vid 499 € i september.

Om en Chromebook inte räckte, meddelade Lenovo också S340. Den har en 14-tums Full HD-skärm, väger bara 1,4 kg (3 kg) och tar 10 timmars batteritid. Priserna börjar från € 299 och ska komma i hyllorna före början av september.

Vi har dock en smygande misstanke om att Lenovo kan spara sina mest spännande bärbara nyheter – nämligen nya versioner av sina yogamodeller – för själva showen. Övervaka den här ytan.

Mer om detta – Bästa Lenovo-bärbara datorer

Definitivt några TV-apparater och en hopfällbar telefon från LG

Som vi nämnde ovan är IFA traditionellt den show där tillverkare debuterar nya TV-serier. Och vi förväntar oss inget mindre från LG i år. Det koreanska företaget har gjort en dramatisk återkomst med sina TV-modeller de senaste åren, så här hoppas vi att vi får en annan topplådeserie.

LG har dock definitivt bekräftat att det kommer att avslöja en telefon med två skärmar på IFA i år.

Det kan betyda en ny V60-modell. Detta är dock inte första gången som LG har dabbled med dubbla skärmar. Förra årets V50 kom med en fästbar andra skärm, vilket ger dig spelkontroller på en skärm och spelets grafik på en annan.

Mer om detta – Guide för vikbara telefoner

Samsung Set för smarta hem och TV-apparater

Vi har inte haft massor av gedigen information om Samsungs planer för IFA, men vi förväntar oss definitivt att det kommer att avslöja några nya TV-apparater – några stora, några små och definitivt några outlandish rullande skärmar.

Vi förväntar oss också att den koreanska jätten debuterar lite mer smart hemteknik – potentiellt en liten version av sin Galaxy Home-högtalare.

Samsung vikbara skärmar – en dålig start, en ljus framtid

Massor av nya Garmin Wearables

Det fanns massor av rykten om kommande Garmin-produkter för IFA 2019, och företaget har redan bekräftat en av dem genom att avslöja sin nya Fenix ​​6-serie.

Om du inte är bekant representerar Fenix-serien toppen av Garmins bärbara teknik. De är stora, kompromisslösa bärbara produkter och har stora, kompromisslösa prislappar att matcha. De nya modellerna inkluderar Fenix ​​6X Pro Solar, som är den första Garmin-klockan som har solladdning. Medan de billigare 6 och 6X Multisport-klockorna innehåller avancerade topografikartor för skidorter och för längdåkningslöpare.

Garmin Fenix ​​6-serien

Från L till R: Garmin Fenix ​​6, Fenix ​​6X Pro Solar, Fenix ​​6X Multisport

Modellerna förväntas starta från cirka 599 dollar. Aj.

I den billigare änden av spektrumet förväntar vi oss att Garmin tillkännager några nya Forerunner-modeller och kanske några nya trackers. Vi kommer att hålla ett öga på dess IFA-aktivitet så att du kan hålla koll.

Under tiden, varför inte kolla in våra bästa fitnessspårare för 2019?

Nya Nokia-telefoner

Nokia 9 pureview

Förra årets Nokia 9 Pureview

Nokia blir snabbt ett av de mest intressanta telefonmärkena utanför de traditionella big-hitters som Apple, Samsung och Google.

Rykten förväntar sig en ny och förbättrad 9.2 Pureview. 9 Pureview var Nokias första riktiga försök till en flaggskeppstelefon sedan den slutade göra Windows-telefoner för flera år sedan. Den innehöll fem bakre kameror, som alla separat tog samma bild innan smart programvara syr ihop den.

Men den här gången borde vi förvänta oss förbättrade kameror (uppenbarligen) och 5G-stöd, varav den senare är ganska överraskande. Vi skulle inte heller utesluta några nostalgi-färgade funktionstelefoner.

Nya Acer bärbara datorer

Acers planer på att ta IFA-rubrikerna genom att hålla sin presskonferens tidigt på IFAs första dag. Precis som Lenovo och Dell förväntar vi oss en rad mjuka uppdateringar för viktiga modeller i företagets sortiment.

Acer är dock stor i sitt spel, så vi kan också se en handfull kraftiga, högpresterande bärbara datorer som bryter omslaget.

Så det är alla de stora nyheterna vi förväntar oss från IFA 2019. Håll koll på Tech.co nästa vecka eftersom vi kommer att täcka showen live från Berlin och få hands-on med alla spännande meddelanden från de största varumärkena.

Läs mer av de senaste tekniska nyheterna på Tech.co

Relaterade Artiklar

Back to top button