Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Företag som erbjuder jobb på distans 2022

Salesforce

Salesforce beskrev sin policy för distansarbete redan i februari 2021. Det finns tre möjliga alternativ. För det första, det som Salesforce kallade “flex”, en hybrid metod där anställda kommer in på kontoret en till tre dagar i veckan för att samarbeta i projekt och arbeta på distans resten av veckan. Den andra var helt avlägsen, där anställda som inte bor nära en Salesforce-plats, eller som inte behöver vara fysiskt på kontoret, är free att arbeta hemifrån på obestämd tid. Slutligen arbetar på kontoret fyra till fem dagar i veckan.

President för Salesforce, Brent Hyder, sa att de traditionella nio till fem var “döda” och att de anställdas upplevelse var mer än “pingis och snacks.”

Zoom

Om någon kunde få en policy för distansarbete att faktiskt fungera, skulle du tro att det skulle vara det webbkonferensplattform Zoom. Pandemin lyfte företaget in i stratosfären, när det plötsligt hade det enda som alla ville ha.

I januari 2022 tillkännagav företaget att anställda framöver skulle bli det free att arbeta helt på avstånd, hybrid eller på kontoret.

Reddit

Den sociala medieplattformen var snabb med att sätta sin distansarbetspolicy i sten, bara sex månader efter pandemin. I grund och botten är företaget glada för att du arbetar var som helst, hemma, på kontoret eller var som helst däremellan.

Revolut

Fintechföretaget Revolut avslöjade i början av 2021 att det skulle flytta till ett permanent fjärrarbetsupplägg. Dessutom ser byrån gärna att personal arbetar utomlands, 60 dagar om året.

Spotify

Det måste ha varit musik i de anställdas öron när Spotify berättade för sina över 6 000 anställda att de var free att arbeta hemifrån eller på kontoret om de väljer. Valet är verkligen upp till individen.

Företaget uppgav att det var ute efter att upprätthålla den “perfekta balansen mellan flexibilitet, anställningstrygghet och jobbtillfredsställelse.”

Företag som inte låter dig arbeta på distans hemifrån

Innan du blir för mysig i pyjamasen, se upp. Det finns vissa företag som inte är så förtjusta i tanken på att anställda arbetar hemifrån. Om du vill ha ett distansjobb, kommer du att vilja undvika dessa.

Telsa

Om du någonsin har tänkt på att bli en del av Elon Musks imperium, då kanske du behöver ta på dig skorna och lämna huset. Musk har kämpade hårt mot hybridarbetetrenden, till den grad att han krävde att Tesla-personal som vill arbeta på distans måste vara på kontoret minst 40 timmar per vecka. De som inte gjorde det blev tillsagda att lämna Tesla.

I själva verket tillbaka i juli företaget började spåra personalens närvaromed de som inte dyker upp som får automatiska e-postmeddelanden som skämmer ut dem.

Äpple

I ett skarpt kontrakt med rivalen Microsoft, har Apple tjatat med sin personal offentligt 2022 för att försöka få dem tillbaka till kontoret. Det har haft flera tjuvstarter och kräver för närvarande att Apple-anställda ska återvända till kontoret för en obligatorisk tre dagar i veckan.

De anställda är dock inte ombord. De har bildat en grupp som heter Apple Together och har kampanjat för mer flexibla arbetsarrangemang och varit mycket högljudd i sin kritik av ledningen.

Det ser ut som att Apples vd Tim Cook har en kamp på sina händer, men om du är fast besluten att vara helt avlägsen, föreslår vi att du väntar på den här innan du skickar in ditt CV till Apple.

Google

Till skillnad från Apple och Tesla kan Google låta dig arbeta hemifrån, men du skulle vara undantaget. Precis som Apple har företaget kämpat för att få tillbaka sin personal till kontoret. Efter att tidigare ha beordrat en tredagars kontorsvecka, som föll platt, vek bolaget något och mildrade sin hållning.

Googles vd Sundar Pichai meddelade att företaget skulle tillåta 20 % av sin personal att vara helt distans, med 60 % på kontoret “några dagar i veckan” och de andra 20 % arbetar på nya platser.

Så tekniskt sett ja, ditt nya Google-jobb kan tillåta dig att arbeta hemifrån, men du kommer att vara en av de lyckliga. Det kan också finnas färre Google-jobb inom en snar framtid, med företag som utfärdar nedskärningar och dra åt handväskan.

Är det rätt för mig att arbeta hemifrån?

På Tech.co har vi skrivit om fjärr- och hybridarbete sedan långt före pandemin. Vi vet också vad vi pratar om – alla i teamet arbetar på distans till viss del. Om du aldrig har arbetat på distans kan du fråga dig om du kan få det att fungera – vi tror att du kan, men det finns några saker att tänka på:

Disciplin – Utan några ögon på dig hemma, jämfört med att vara på ett kontor, måste du se till att du kan arbeta utan att bli distraherad. Om det är möjligt, försök att hitta ett utrymme där du kan fokusera och, viktigast av allt, motstå den TV-fjärrkontrollen. Ett bra tips är att klä dig som om du skulle in på kontoret – det hjälper dig att få en bättre sinnesstämning än din gamla pyjamas.

Samarbete – Man kan tycka att lagarbete är knepigt när man arbetar på distans, men det finns så många verktyg till ditt förfogande för att underlätta samarbete. Webbkonferenser är en nyckel – verktyg som Microsoft Teams och Zoom låter dig komma ikapp ditt lag, oavsett var du är. Virtuella möten är en något annorlunda best än verkliga möten — läs våra webbkonferenstips för att få ut det mesta av ditt nästa samtal.

säkerhet – Kontor är väldigt säkra miljöer, låsta av IT-avdelningar. Detta är inte alltid fallet för dem som arbetar hemifrån, och ökningen av distansarbete har också sett en ökning av cyberattacker. Vi föreslår att du tar hjälp av en lösenordshanteraren för att hålla reda på alla dina lösenord på ett säkert sätt. En bra VPN är också viktigt om du ska träna på ett kafé och använda offentligt Wi-Fi.

Arbetstimmar – Känn dig inte skyldig över att ta regelbundna pauser. Att resa sig upp och sträcka ut benen i 10 minuter kan ha stora regenererande effekter. Kom också ihåg att ställa in en tid för att logga ut. Med en obefintlig pendling och ditt arbete alltid till hands kan du bli frestad att arbeta senare. Försök att motstå att sudda ut gränsen mellan ditt arbete och ditt privatliv med ett tydligt fastställt arbetsmönster, och låt kollegor veta när du kommer att skriva av dig för dagen.