Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Företag med obegränsad kraftuttag för semester 2023

Massskiftet till distans- och hybridarbete som inträffade under pandemin, såväl som de svåra ekonomiska förhållanden som företag står inför, har orsakat en myriad av nya förändringar i arbetsvärlden.

En stor förändring är att företag av alla former och storlekar erbjuder fler förmåner och initiativ som gynnar anställda än någonsin, i ett försök att både behålla och attrahera topptalangerna i sina respektive sektorer genom flexibla arbetsvillkor.

Microsoft blev det senaste stora teknikföretaget att erbjuda obegränsad kraftuttag (betald ledighet) till tjänstemän, som nu inte har någon verkställbar gräns för hur mycket semester de kan ta ut.

Men vilka andra företag erbjuder obegränsad kraftuttag, hur fungerar obegränsad kraftuttag, och är det något vi kommer att se mer av under 2023?

I den här artikeln:

Vad är Unlimited PTO?

Unlimited PTO står för obegränsad betald ledighet. Det kallas också ibland för “frivillig ledighet”, “obegränsad semester” eller “förlängd semester”.

Även om företag inte alltid menar exakt samma sak när de använder termen obegränsad PTO, syftar det i allmänhet på alla semesterpolicyer där det inte finns någon gräns för hur många dagar en anställd får ta ledigt under ett givet år.

Företag med obegränsad kraftuttag 2023

Microsoft är inte det första företaget som erbjuder obegränsad kraftuttag inom tekniksektorn, med ett antal andra stora företag som redan erbjuder oändliga semester efter de anställdas gottfinnande.

Faktum är att många av dessa företag har erbjudit det i flera år. En nyligen undersökning som involverade 200 stora amerikanska media-, teknik- och finansföretag fann att 20 % erbjöd någon form av obegränsad kraftuttag. Vi har satt ihop en lista över företag med obegränsade PTO-alternativ och detaljerat vad deras obegränsade PTO-policy faktiskt innebär.

16 företag som erbjuder obegränsad kraftuttag:

Microsoft

Som vi redan har nämnt, Microsoft nyligen annonserade planer att erbjuda obegränsad PTO till anställda, från och med den 16 januari 2023. Detta är dock endast tillgängligt för anställda som arbetar inom USA, och det kommer inte att erbjudas till dem som arbetar timjobb hos Microsoft någonstans i världen.

10 företagshelger, sjukdagar och tjänstledigheter återstår och anställda med outnyttjade semestersaldon får en engångsbetalning i april.

Microsoft säger att “modernisering av sin semesterpolicy till en mer flexibel modell” var nästa steg i företagets omvandling.

Men Rob Whalen från PTO-börsen berättade GeekWire att flytten var ekonomiskt motiverad, och ett försök att ta bort behovet av att betala ut outnyttjad semestertid när en anställd lämnar företaget.

Zoom

App för webbkonferenser Zoomsom exploderade i popularitet under pandemin, erbjuder obegränsad kraftuttag för sina anställda.

Zoom kallar dess obegränsade kraftuttag för “My-Time-Off” och beskriver det som en “förlängd semesterpolicy”. Utöver detta kommer anställda att få 11 betalda helgdagar per år som standard.

Zooms version av obegränsad PTO är endast tillgänglig för tjänstemän, där Zooms timanställda istället placeras på vad Zoom kallar en “rik” PTO-plan.

Zoom erbjuder även fjärrroller som omfattas av Zooms My-Time-Off-policy.

Twitter

Twitter har erbjudit obegränsad PTO som en personalförmån under en tid. Tillsammans med det erbjuder företaget också 20 veckors mamma- och pappaledighet, vilket är mer än de flesta amerikanska företag.

Om den kommer att sitta kvar hela tiden Elon Musks ständigt tumultartade regeringstid vid rodret i sociala medier-nätverket är dock någons gissning.

Netflix

Streamingjätten Netflix har erbjudit obegränsad PTO under en tid nu, som de kallar sin “No Vacation Policy”. På Netflix bestämmer personalen när de vill jobba.

“Vi har inte en föreskriven 9-till-5 arbetsdag, så vi har inte föreskrivna ledighetspolicyer för tjänstemän heller”, förklarar medieföretaget på sin jobbportal.

“Vi sätter inte upp ett semester- och semesterschema, så du kan observera vad som är viktigt för dig – inklusive när ditt sinne och din kropp behöver en paus.”

Netflix VD Reed Hastings rekommenderar i sin bok 2020, No Rules Rules, att “om du vill ta bort din semesterpolicy, börja med att få alla ledare att ta betydande mängder semester och prata mycket om det”. Detta, säger han, kommer att få personalen att känna sig bekväm med att ta av den tid de behöver.

Linkedin

Microsoft-ägda LinkedIn har erbjudit obegränsad kraftuttag under lång tid innan moderbolagets beslut att göra detsamma.

LinkedIn-anställda har kunnat ta ledigt efter eget gottfinnande sedan 2015i linje med deras företagsvärderingar, som säger att anställda ska “agera som en ägare” medan de arbetar för LinkedIn.

“Med diskretionär ledighet finns det ingen fastställd minimi- eller maximal mängd semester som anställda kan ta ut på ett år”, förklarade dåvarande Chief People Officer Pat Wadors, nu CPO för UKG, som också erbjuder obegränsad kraftuttag, i ett inlägg på plattformen vid den tiden.

Asana

Populär programvara för projektledning leverantören Asana tillhandahåller obegränsad semestertid för personalen. Enligt Jämförbart, 60 % av Asanas personal säg obegränsad kraftuttag är den viktigaste personalförmånen som företaget för närvarande tillhandahåller dem.

“Det bästa är obegränsad PTO, och det värsta är att PTO är obegränsad”, säger en Asana-anställd på glasdörr.

Emellertid lyfter den anställde också fram att “nackdelen med obegränsad kraftuttag är att det inte finns någon vägledning om vad som är “rätt” antal dagar att ta av.”

Hubspot

Hubspot erbjuder obegränsad PTO eftersom, de säger, “anställda behandlas som människor, inte rader.”

“Anställda är hela människor, med familjer, hobbyer och liv utanför jobbet” förklarar Hubspot på sin hemsida. “Vi arbetar på distans, håller otraditionella timmar och använder obegränsad semester för att skapa ett “pass” arbetsliv för oss och de människor vi älskar.”

Orakel

Mjukvaruföretaget Oracle möjliggör obegränsad semester för tjänstemän som inte kan få övertid.

Det enda verkliga kravet är att det måste signeras av en chef, så massor av personal åker inte iväg på sin semester medan företaget behöver deras tjänster.

Enligt Comparably dock endast 25 % av Oracles anställda säg att det är deras viktigaste fördel, med 401K bidrag rankas högre.

Sony Electronics

Sony Electronics erbjuder alla tjänstemän obegränsad betald ledighet, och inser värdet av att anställda kan koppla av, varva ner och ladda batterierna när och när de behöver.

En anställd bekräftar Glasdörr att Sony erbjuder “obegränsad semester för tjänstemän med chefens godkännande”, och kommenterade att “många tar personlig semester några gånger om året.”

Roku

Roku’s Jämförelsevis profil detaljer som anställda nämner obegränsad semester som den näst bästa förmånen som för närvarande erbjuds på företaget för arbetare.

“För tjänstemän spårar vi inte semester” bekräftar Roku på sin hemsida. “Istället kan du ta det du tycker är lämpligt, så länge du får ditt jobb gjort och inte påverkar lagets arbete.”

Avlägsen

Remote hjälper företag att hantera distansanställda var som helst i världen, så som du kan förvänta dig har företaget en ganska solid arbeta hemifrån politik.

Men som om det inte vore nog för att locka dig att skicka in ditt CV, erbjuder den också sin personal obegränsad kraftuttag. Det finns några varningar – ledighet måste tecknas av en chef, och anställda kan begränsas av när de kan vara lediga om kollegor är frånvarande samtidigt, men dessa överväganden är ganska standard.

Skillshare

Skillshare är en onlineinlärningsgemenskap för kreatörer som är värd för onlinekurser och lektioner.

Ett framåttänkande företag, Skillshare erbjuder inte bara anställda obegränsad semester varje år utan upprätthåller också ett minimum av ledighet som anställda måste ta.

Utöver detta erbjuder Skillshare också betalda sabbatsperioder för fast anställda, och till och med en månatlig ersättning för kaffe och te på upp till $25.

Vimeo

Online videoplattform Vimeo erbjuder sin personal obegränsad kraftuttag, samt möjligheten att arbeta på kontoret eller hemma (eller en blandning, om du hellre vill).

Inte nog med det, utan Vimeo stänger också sina kontor klockan 13 dagen före en nationell helgdag. Den har också en generös föräldraledighetspolicy.

VMWare

Molndataföretaget VMWare har en “icke periodiseringspolicy” för helgdagar som omfattar tjänstemän baserade i USA.

“Du kan ta ledigt från jobbet när du och din chef är överens, baserat på affärsbehov” står det i företagets obegränsade PTO-policy.

“Du bör diskutera din ledighet i förväg med din chef så att affärstäckning är på plats när du är utanför kontoret”, tillägger företaget.

Evernote

Företaget bakom en av de mest populära anteckningsapparna tar sin semester på allvar. Den erbjuder inte bara obegränsad kraftuttag, den ger till och med personalen ett stipendium på 1 000 USD att spendera på semester på fem dagar eller mer också.

Företaget har en flexibel inställning till att arbeta, vilket gör att personalen kan arbeta hemifrån eller på kontoret, beroende på deras preferenser. Det har fysiska kontor i USA, Chile och Japan.

Myntbas

Enligt ett antal onlinekällor erbjuder kryptovalutahandelsplattformen Coinbase obegränsad semestertid.

Men på det anonyma professionella nätverket Blind berättar en före detta Coinbase-anställd sin negativa obegränsade PTO-upplevelse han hade med Coinbase.

“Under mina 18 månader[sic] av anställning tog jag inte en enda dag ledigt. Jag kunde inte, för arbetsbördan var galen och jag kände folk som var PIP’ade för att ta ledigt”, förklarar de.

“Så jag gjorde det aldrig. Uppsägningarna kom och det kom med en rolig överraskning! Eftersom företaget har obegränsad kraftuttag som policy, får du inte betalt för den lediga tiden du inte använde.”

Andra företag som erbjuder obegränsad kraftuttag

Det finns faktiskt en hel del fler företag som erbjuder obegränsad kraftuttag. Några av de mest välkända företagen som erbjuder obegränsad semester inkluderar:

  • Salesforce (CRM och marknadsföringsprogram)
  • Goldman Sachs (Bank & finans)
  • UKG (HR, lönehantering och personalledning)
  • Staplare (datadriven nyhetsrapportering)
  • Veritone (företags AI-lösningar)
  • General Electric (olika elektriska varor och tjänster)

Hur fungerar obegränsad kraftuttag?

I teorin innebär obegränsad kraftuttag att anställda kan ta veckor – eller till och med månader – ledigt från arbetet på en gång. Emellertid, obegränsade PTO-policyer fungerar på grundval av att betrodda, värderade och kompetenta anställda inte kommer att missbruka policyn på detta sätt.

– Hittills har det varit en överväldigande framgång. Produktiviteten har faktiskt gått upp och medarbetarnas moral är på topp någonsin”, förklarar Thomas Hawkins, VD för Electrician Apprentice HQ. Han varnade dock för att “tillsyn behövs” för att undvika “negativa resultat”.

I de flesta fall där obegränsad kraftuttag erbjuds kommer personalen fortfarande att begära ledighet via sin chef. Få företag har en ledig ledighet free-för alla.

Det rekommenderas definitivt att ha några kompletterande kraftuttagsriktlinjer för hur du bokar ledigt, och dessa kan skapas på företagsövergripande eller team-för-team-basis. Om du till exempel låter anställda boka vilken ledighet de vill, så länge de gör det ett visst antal dagar före det föreslagna semesterdatumet (beroende på ditt företags behov), kommer både potentiella störningar i din verksamhet och antalet semester att minimeras. förfrågningar som du avslår.

En framgångsrik obegränsad PTO-policy handlar om förtroende och kommunikation, särskilt mellan anställda och chefer. Om riktlinjer planeras tidigt på ett samarbetsvilligt och öppet sätt är det mycket lättare att säkerställa att det fungerar smidigt.

Obegränsad PTO: Vad data säger

Men enligt tillgängliga data är det osannolikt att företag med obegränsad kraftuttag oroar sig för att personal missbrukar sitt semestersystem.

Förra året, HR mjukvaruföretaget Nämligen granskade kraftuttagsplanerna erbjuds av 1 000 företag som de arbetar nära med.

Nämligen fann att den genomsnittliga anställde i ett företag med en obegränsad PTO-policy tog i genomsnitt bara 12,09 lediga dagar per år, medan anställda på företag med begränsade PTO-policyer tog 11,36 lediga dagar.

Intressant nog när Namely körde en liknande studie tillbaka 2018fann de faktiskt att anställda med obegränsad PTO faktiskt tog mindre ledigt per år (13) än anställda med begränsad semestertid (15).

Nämligen också avslöjade, mellan den senaste gången de genomförde denna studie (2018) och 2022, ökade antalet företag som erbjuder obegränsad PTO med 34,5% – vilket kan tyda på att fler företag är villiga att lägga myter och missuppfattningar om de negativa resultaten av obegränsad PTO till en sida.

Ska mitt företag anta obegränsad kraftuttag?

Tusentals företag erbjuder nu obegränsad semester till anställda, så ditt företag kommer definitivt inte att vara ensamt om att göra det. Många företag rapporterar de positiva effekterna av att ge anställda mer makt över hur mycket tid de tar ledigt från jobbet.

För HR-programvaruföretaget Checkr tillåter det [their] anställda att ha mer flexibilitet i sina scheman, vilket gör det lättare för dem att balansera personligt och professionellt ansvar” förklarar Chief People and Operations Officer Linda Schaffer.

Hon säger att Checkrs team är “gladare, mer produktiva och engagerade” och att detta har kulminerat i “förbättrad kundservicenöjdhet.”

“Att åka på semester hjälper till att förhindra anställdas utbrändhet. Att ge mina anställda pauser har haft stor effekt på mitt företags effektivitet och produktivitet” – Spencer Reese, VD för Military Money Manual.

Zephyr Chan, grundare av bettertools.io, sa att han har sett en “ökning i resultat” sedan obegränsad kraftuttag rullades ut på hans företag.

“Utan att ens pressa anställda eller öka deras arbetsbörda finns det en medfödd ansvarskänsla bland arbetarna”, förklarade han till Tech.co. “…Produktiviteten har skjutit i höjden. Våra medarbetare förstår att detta är en ge-och-ta-situation. De gynnar företaget och i gengäld tar vi hand om dem.”

Dolda fördelar med en obegränsad PTO-policy

Även om det är en ganska stor fördel, är det inte det enda bra med PTO att låta anställda ta den lediga tiden de behöver för att vitalisera sig själva för maximal produktivitet.

“I enlighet med traditionell PTO-policy rusar anställda vanligtvis mot att utnyttja lediga dagar under december,” förklarar chefredaktör för Inside Tech World, Aima Irfan. – Det resulterade i att många anställda tog ledigt samtidigt. Detta är inte längre fallet längre.

”Med den obegränsade kraftuttaget är ledigheten för anställda lika fördelad över året. Sammanfattningsvis har det hjälpt oss att öka resultat, intäkter, antal anställda och affärstillväxt” – Aima Irfan, chefredaktör, Inside Tech World.

Spencer Reese från Military Money Manual fann att det var lättare att uppgradera personal efter att ha infört en obegränsad PTO-policy.

”Jag kan tvärträna andra anställda medan några är på jobbet och de andra är borta. Detta hjälper dem att bli mer effektiva som ett team och ger en utmärkt backup ifall anställda plötsligt lämnar”, sa han till Tech.co.

Obegränsad kraftuttag kan också vara en gudagåva till småbarnsföräldrar.

“Att arbeta på ett företag som erbjuder obegränsad semester är en game changer – som förälder!” förklarar Sarah Crimes, marknadschef på det brittiska företaget The Point. 1888.

“Som vi alla vet är barns semestrar långa… att ha mer flexibilitet kring mängden semester jag tar ut har avsevärt förbättrat mitt liv och innebär att jag måste betala mycket mindre i barnomsorgskostnader under helgerna.”

Det är också ett bra sätt att behålla begåvade individer på ditt företag. “Att behålla anställda är en ganska svår uppgift som de flesta företag kämpar med”, säger Paul Mallory, VD för ConsumerGravity, som beskrev obegränsade semesterdagar som “svaret på det här problemet”.

Utöver detta säger Mallory att hans “företags produktivitetsnivåer har ökat, och anställda är nu mer effektiva än tidigare”.

Skapa en obegränsad PTO-policy

Data som diskuterats tidigare i denna artikel tyder på att företag med obegränsad kraftuttag förmodligen borde vara mer oroliga för att anställda inte tar tillräckligt med ledighet, snarare än att de tar av för mycket. Med det i åtanke, här är några tips om ditt företag vill lansera en obegränsad PTO-policy:

  • Kalla det inte obegränsad kraftuttag. Även om detta kan låta bra på en jobbannons som är utformad för att övertala folk att söka, är det hyperboliskt. Det finns bättre sätt att beskriva processen där anställda har mer makt över hur mycket tid de tar ledigt från jobbet. Zooms “My-Time-Off” är ett bra exempel.
  • Ha ett strukturerat semesterförfrågningssystem. Att ha ett system på plats som gör det möjligt för anställda att boka ledighet när och när de behöver och minimera, samt riktlinjer för när det är lämpligt att göra det, säkerställer att alla är på samma sida och att du inte ständigt förnekar förfrågningar och i sin tur tankar moral.
  • Koppla det till ditt företags värderingar. LinkedIn kopplar sin diskretionära ledighetspolicy till företagets “agera som en ägare”-värde. Om anställda tydligt kan se hur obegränsat kraftuttag passar in i ditt företags övergripande värdestruktur, är det mer sannolikt att de använder det på rätt sätt och av rätt anledningar.
  • Genomför “minsta” ledighet. Du kan fortfarande erbjuda obegränsad kraftuttag samt ge ett baslinjeantal dagar anställda måste ta av per år, vilket är vad företag som Skillshare gör. Detta kommer att säkerställa att alla anställda förstår att företaget stöder deras beslut att vara borta från kontoret.

Viktigast av allt, om ditt företag vill erbjuda en obegränsad PTO-plan, se till att du inte oavsiktligt avskräcker anställda från att ta ledigt genom att överbelasta dem med arbete. Detta kommer att göra dem mindre benägna att ta lediga dagar och i det långa loppet bränna ut sig.

2023 kommer att bli ett tufft år för många företag – så att leta efter nya sätt att uppmuntra anställda, behålla talanger och anställa högkvalitativ personal är bara naturligt. Att döma av erfarenheterna från företag som redan har en, kan en obegränsad PTO-policy definitivt vara en del av svaret.