Fördelarna och alternativen med att bygga en anpassad Mac

0 Shares

Idag kan vilken produkt som helst anpassas efter dina individuella behov, varför inte försöka bygga skräddarsydda Apple-datorer. Anpassning erbjuder också ett antal unika fördelar. Även förkonfigurerade Mac-datorer är lika kapabla enheter som uppfyller behoven hos de flesta, men anpassat alternativ visar sig vara ett bättre alternativ för många.

Här är några fördelar med att bygga en anpassad dator.

Genom att bygga egna Apple-datorer får du exakt vad du behöver och vill ha. Enheten kan skräddarsys för att matcha de uppgifter du utför mest. Du kan också lägga till hårdvarukomponenter och funktioner så att du inte behöver uppgradera din Mac senare. Enkelt uttryckt kan du bygga en Mac som passar dig och dina behov.

En förbyggd Mac kan köpas från Apple-butiker eller auktoriserade Apple-återförsäljare, konfigureras och användas på några timmar, men så är inte fallet om du vill köpa skräddarsydd Mac. Det finns bara en nackdel med detta, anpassning kräver ytterligare tid för att byggas och levereras. Utöver detta kan det också ta tid att välja funktioner och komponenter, särskilt om du inte är medveten om vad du behöver. Så för att undvika detta måste du börja processen tidigt och hålla en lista redo med de komponenter och funktioner du vill lägga till. De köpare som är intresserade av att bygga en anpassad Apple-dator bör ta hänsyn till byggtid, tillgänglighet och tid för leverans.

Processen att bygga en anpassad dator är relativt enkel. Du måste besöka webbplatser som erbjuder skräddarsydda Apple-datorer och välja den produkt du vill ha, t.ex. MacBook Pro eller MacBook Air. När du är klar med det är nästa steg att välja modell, oavsett om du vill ha en 13 ”eller 15” skärm. Leta sedan bara efter knappen anpassa och klicka på den. Efter detta kan du börja konfigurera funktioner och specifikationer, Apple gör det möjligt för sina konsumenter att specificera ett brett utbud av funktioner inklusive lagring, processor, operativsystem, kamera, Touch Bar, display, portar, grafikprocessor, säkerhetsprogramvara, bredbandstyp och hård kör. Programvarualternativ inkluderar MacOS, MacOS X, MacOS Sierra, Microsoft Office, Adobe Creative Suite och File Maker Pro.

Det här handlar om att bygga en anpassad Mac i Apple Store eller andra återförsäljare som erbjuder anpassning. Det finns dock andra anpassningsalternativ som du kan göra själv när din Mac har levererats till dig.

Du kan anpassa inställningarna så att din dator fungerar bättre och gör den till din egen. Nedan följer några häftiga sätt att göra det.

Läs också: Snabba upp din Mac med dessa 10 felsökningstips för Mac

Ändra ikoner

Macs standardikoner är ganska generiska. Du kan ladda ner några fantastiska ikoner och sedan i Finder, markera ikonen du vill använda och tryck på Command + I för att få informationen, klicka sedan på den lilla versionen av ikonen längst upp till vänster och kopiera den. Gå nu till filen eller mappen du vill använda den nya ikonen i och tryck på Kommando + I. Markera sedan ikonen igen i det övre vänstra hörnet av detta fönster och tryck på Kommando + V för att klistra in bilden och ställa in den nya ikonen. En anpassad ikon visas i Finder. För bästa resultat rekommenderas att du använder PNG-fil.

Lägg till bakgrundsbild för låsskärm

Låsskärmsbilden på din Apple-dator är som standard en suddig version av skrivbordsunderlägget, men du kan ändra den för att anpassa din enhet. För att lägga till bakgrund överst på låsskärmen måste du först kontrollera bildens upplösning för att matcha Mac-skärmen.

För detta, klicka på Apple-knappen i det övre vänstra hörnet och välj Om den här Mac. Här på fliken Display får du all information som behövs för upplösning. Sök sedan och ladda ner den bild du vill använda och konvertera den till ett PNG-filformat. För att göra det måste du öppna Förhandsgranska och gå till Arkiv> Spara som. Välj sedan PNG-format och ge filen ett namn t.ex. com.apple.desktop.admin. Det resulterande namnet ska visas som com.apple.desktop.admin.png.

När filen är klar öppnar du Finder och väljer sedan Gå> Gå till mapp, lägg sedan till Bibliotek / cacher i popup-fönstret och klicka på Gå. Här hittar du en fil med ovanstående namn för din låsskärmsbakgrund, du behöver bara dra din nya bild hit och klicka på Ersätt och voila du har ändrat bilden. Men om du ändrar skrivbordsunderlägget ersätter enheten den anpassade låsskärmsbilden med den suddiga standardversionen. Så varje gång du byter skrivbordsunderlägg ändrar du också låsskärmens tapeter.

När det gäller anpassning av din Mac finns det oändliga alternativ att välja mellan och göra din Mac så att den passar bäst.

0 Shares