Fördelar och problem med pivottabeller för data i Excel

0 Shares

Som mÄnga av er kanske redan har sett frÄn första hand Àr detta en mjukvarulösning som erbjuder oss ett stort antal funktioner. Dessa Àr fokuserade pÄ alla typer av anvÀndningsomrÄden, bÄde inhemska och mer professionell . Det Àr dÀrför vi skulle kunna sÀga att Excel anpassar sig till vilken miljö som helst, allt kommer att bero pÄ den kunskap vi har eller vilket spel vi vill tillföra applikationen. Faktum Àr att vi kan anvÀnda det frÄn för att utföra grundlÀggande rÀkenskaper för att hÄlla bokföringen för ett företag.

Fördelar och problem med pivottabeller för data i Excel

Faktum Àr att i samma rader vill vi prata om nÄgra element som kan vara mycket fördelaktiga nÀr det gÀller att fÄ ut det mesta av Excel . Vi hÀnvisar sÀrskilt till de dynamiska tabellerna, nÄgot som gör att vi kan spara en hel del tid och anstrÀngning i vÄr vardag med detta program. Det Àr dÀrför vi i samma rader kommer att prata om nÄgra av anledningarna till varför du bör vÀlja att anvÀnda den hÀr typen av element. NÀr du vÀnjer dig vid anvÀndningen av dem kommer de sÀkert att vara mer och mer anvÀndbara för dig.

De underlÀttar konsultationen av data i stora ark

Speciellt pÄ professionell nivÄ Àr detta ett program som anvÀnds med stora mÀngder numeriska data och formler. Det Àr dÀrför vi vid vissa tillfÀllen kan finna att din frÄga och förstÄelse Àr ganska komplicerat. DÀrav just att pivottabellerna inte Àr till hjÀlp för att göra vÄrt projekt mer begripligt för resten.

Den frÀmsta anledningen till allt detta Àr att vi med nÄgra fÄ musklick kan sammanfatta stora mÀngder data och anpassa dess visningslÀge.

Acceso rĂĄpido excel

Arbeta i flera dimensioner i Excel

Det Ă€r möjligt att vi vid nĂ„got tillfĂ€lle har hört talas om tredimensionella formler som vi kan anvĂ€nda i Kontor program. Även om denna term till en början kan verka begrĂ€nsad till en mer professionell typ av anvĂ€ndning, kommer den ocksĂ„ att vara anvĂ€ndbar för hemanvĂ€ndare.

Vi berÀttar allt detta för tack vare de dynamiska tabellerna som det talas mycket om i dessa rader, kommer vi att ha möjlighet att arbeta med tre dimensioner av data. Dessa motsvarar rader, kolumner och blad. Allt detta gör att vi kan strukturera den data som vi arbetar med i vÄrt projekt pÄ ett mycket mer funktionellt sÀtt.

De Àr inte sÄ flexibla nÀr det gÀller att modifiera data

Vi har redan tidigare nÀmnt att en av de stora fördelar som vi finner nÀr vi anvÀnder dessa element i Excel Àr för att göra dokumentet mer begripligt. Detta uppnÄs tack vare möjligheterna att strukturera och visa data. En annan mycket annorlunda sak Àr dock nÀr man modifierar dem i en ark med dynamiska tabeller . Och det Àr att hÀr blir saker lite mer komplicerade eftersom i den hÀr typen av arbete Àr dessa element mycket mindre flexibla.

DÄ kan vi behöva anvÀnda dynamiska dataimportfunktioner, vilket kan bli ett krÄngel.

0 Shares