Fördelar med Outlook eller Thunderbird över Chrome för e-post

0 Shares

Detta gör att vi kan utbyta alla typer av filer och innehåll med användare från hela världen på ett snabbt och säkert sätt. Men det är inte detta vi vill prata om, eftersom få av er behöver veta vid denna tidpunkt fördelarna eller nackdelarna som vi hittar när vi använder denna kommunikationsmetod. Det är sant att vi idag också har sociala nätverk eller applikationer för snabbmeddelanden. Dessa lösningar är dock inte alltid de mest lämpliga när man utbyter information om Internet .

Fördelar med Outlook eller Thunderbird över Chrome

När vi använder e-post har vi naturligtvis flera sätt att göra det på. Här kan vi markera att vi har möjlighet att använda specifik programvara som klient, eller göra det direkt från webbläsaren. Trots att denna andra metod under åren har blivit mer och mer utbredd, finns det de som föredrar att använda en klient. Med dessa klienter hänvisar vi till program av populariteten för Microsofts Outlook, Mozillas Thunderbird , MailBird , etc.

På samma rad kommer vi därför att introducera dig till några av de viktigaste fördelarna som vi hittar när du använder ett av dessa program för e-post istället för webbläsaren.

Mozilla Thunderbird, den elektroniska kundtjänsten

E-postklienter är fulla av funktioner

Som du kan föreställa dig är de program som vi installerar och som fungerar som e-postklienter fullproppade med funktioner och funktioner. Dessa, hur kunde det vara annorlunda, syftar mest på saker vi kan göra med våra e-postmeddelanden. Inte bara vid sändning och mottagning, utan för att hantera dessa innehållet nere in i minsta detalj.

Det är sant att onlineplattformarna som erbjuds i webbläsaren också är väldigt kompletta i denna mening, men ibland är de något mer begränsade.

Vi är inte helt beroende av internet

Som namnet antyder är webbläsare de program som erbjuder oss allt vi behöver för att röra oss på Internet, så det förbindelse är nyckeln. Detta utökas till de plattformar som vi använder här, såsom e-post. Därför är vi i en webbläsare och de flesta av de uppgifter vi utför i dem beroende av den aktiva anslutningen, eftersom många av uppgifterna utförs i molnet.

Men om vi fokuserar på e-post, när vi använder en klient som vi installerar lokalt, kan vi göra många saker offline, eftersom vi inte är så beroende av moln . Detta, under vissa omständigheter, kommer att hjälpa oss, särskilt om anslutningen misslyckas, eller om vi helt enkelt inte har en.

Av säkerhetsskäl undviker vi molnet

Och på tal om molnet så är detta något som används mer och mer. Det vill säga, med detta hänvisar vi till möjligheten att använda ett utrymme på servrarna hos det företag som erbjuder tjänsten, för att spara vår data. I fallet med e-post , om vi enbart använder en molnplattform, lagras alla dessa e-postmeddelanden på dessa servrar . Men om vi väljer att använda en klient har vi möjlighet att spara dessa meddelanden lokalt på datorn för att spara dem eller använda dem när vi behöver dem.

0 Shares