Fördelar med att dela filer online eller använda molnet

0 Shares

Sättet vi delar filer, lagrar information eller skapar säkerhetskopior på har förändrats mycket de senaste åren. Om vi ​​ser tillbaka så använde vi för inte så länge sedan en DVD eller CD för att spara filer så att de inte går förlorade om datorn formateras. Användningen av externa hårddiskar, med ökande kapacitet, blev också mycket populär. Nu, bland alternativen vi måste dela filer idag kan vi namnge att göra det via Internet med en av de många onlinetjänster som finns eller använda ett program i molnet. Låt oss se vad skillnaderna är, deras fördelar och vad vi ska ta hänsyn till.

Dela och lagra filer över Internet, något mycket vanligt

Använda Internet för att dela eller lagra filer är mycket vanligt idag. Vi har ett brett utbud av möjligheter för detta. Vi kan använda free och betaltjänster, multiplatform, som upprätthåller bättre eller sämre säkerhet … Men det finns två olika alternativ, även om båda är användbara: skicka filer direkt online, via en webbsida, eller använd program i molnet.

Fördelar med att dela filer online eller använda molnet

Vi ska se vad det är fördelar att använda båda alternativen, men först och främst vill vi komma ihåg hur användningen av denna typ av tjänster har ökat på Internet. De är mycket användbara för att till exempel ha filerna tillgängliga hela tiden. Även för att skapa säkerhetskopior och få tillgänglighet.

Därför är delning och lagring av filer på nätverket mycket vanligt idag. Vi måste alltid välja det bästa alternativet så att vår data inte löper någon typ av fara och har allt tillgängligt var som helst. Dessa är de viktigaste fördelarna med att lagra filer på Internet:

 • Maximal tillgänglighet : utan tvekan är en av fördelarna med att använda Internet för att lagra filer att ha maximal tillgänglighet hela tiden. Det betyder att vi kommer att kunna komma åt innehållet var som helst och när som helst. Ett intressant sätt att alltid ha allt tillgängligt.
 • Skapa säkerhetskopior : det låter oss också skapa säkerhetskopior. Å ena sidan kan vi lagra filerna och förvara dem på ett säkert sätt för att förhindra att de går förlorade ifall utrustningen skulle bli stulen eller den har ett hård- eller mjukvaruproblem. I molnet kommer vi alltid att ha filerna. Men det kommer också att tjäna till att skapa kopior utanför enheten free upp diskutrymme.
 • Ha filerna på alla enheter : det är en bra lösning för att kunna ha alla filer på vilken enhet som helst. Det spelar ingen roll om vi använder en dator eller mobil, eftersom de flesta av dessa tjänster kommer att vara multiplattformar.
 • Att enkelt kunna dela med andra : en mycket viktig anledning till att använda dessa alternativ är det faktum att du enkelt kan dela filer med andra användare. Här har vi möjlighet att dela filer online direkt genom en tjänst eller använda ett molnprogram.
 • Upprätthålla säkerheten : men du måste också nämna säkerhet. Vi kanske inte vill ha filer lagrade i fysiskt minne som kan förloras eller nås av en tredje part. Tack vare onlinelagring kommer vi att kunna hålla säkerheten säker och ha filer krypterade.

Problemas de seguridad en la nube

Skicka filer direkt online

Ett av alternativen vi måste dela filer med tredje part över Internet är att direkt använda onlinetjänster. I grund och botten är de webbsidor som låter oss ladda upp filer och dela dem med andra användare. Detta har sina fördelar, även om riskerna också måste beaktas.

På Internet kan vi hitta många sidor där vi kan skicka filer. Dess funktion är mycket enkel och intuitiv. De behöver vanligtvis ingen registrering och vi kan ladda upp till en viss kapacitet. Det är inte vanligt att de tillåter att vara värd för stora filer, men det kan vara mer än tillräckligt för att skicka inte särskilt stora mappar till exempel.

Fördelar med att skicka filer online

 • Ingen registrering krävs : En av de främsta fördelarna med att välja att skicka filer direkt online är att du inte behöver någon registrering. Vi behöver inte skapa ett konto för att skicka filer till någon.
 • Det är inte nödvändigt att installera en applikation : vi kommer inte att behöva installera någon typ av program heller. Det är lika enkelt som att komma åt webbplatsen, ladda upp filen vi vill dela och skapa en länk som vi senare kommer att dela med andra.
 • Enkel användning : sättet att använda denna typ av tjänst är mycket enkelt. Som vi har förklarat behöver vi bara dra och släppa filen. Senare genererar vi en länk som vi snabbt och enkelt kan dela med andra användare.
 • Vi lägger inte in personuppgifter : vi kommer inte att behöva ge våra personliga uppgifter, eller e-post, eller generera någon typ av information. Det normala är att dessa tjänster är enkla, utan register eller data. Ett alternativ för dem som vill enkelt dela en fil snabbt.

Nackdelar med att skicka filer online

 • Filerna är inte ordentligt skyddade : säkerhet är utan tvekan väldigt viktigt och med den här typen av sidor för att skicka filer online finns det vanligtvis ingen bra kryptering. Det är sant att vissa lovar att hålla filerna säkra, utan att tredje part kan komma åt det, men krypteringen som används är vanligtvis inte den mest optimala. I många fall finns det ingenting.
 • De har vanligtvis en maximal tid innan de raderas: det är också nödvändigt att ange att de vanligtvis har en maximal tid tillgänglig via länken som vi ska dela innan de raderas. Efter den tiden är filerna inte tillgängliga.
 • Storleksgräns : en annan fråga att tänka på är att de har en storleksgräns som kan vara mycket lägre. Det normala är trots allt att vi använder free tjänster, som inte har stora fördelar. De kan komma till korta för många användare.
 • Färre alternativ : de kommer också att ha färre alternativ. De är enkla, grundläggande tjänster för att skicka filer, men de har inte en varierad konfiguration.

Använd molnprogram för att dela filer

Ett annat alternativ vi har tillgängligt är att använda en molnlagringsprogram . Här pratar vi om alternativ som Dropbox, OneDrive eller Google Drive. De tillåter dig att spara filerna på Internet och kunna komma åt dem från vilken enhet som helst och när som helst.

Utan tvekan är det något mer komplett, med fler möjligheter, men det har också sina negativa sidor. Vi ska återigen visa vilka fördelar och nackdelar som finns. På så sätt kan vi veta om det är bättre att skicka filer online direkt eller använda en applikation i molnet.

I det här fallet består det av att vara värd för innehållet på denna internettjänst och att skicka en länk så att en annan användare kan ladda ner det. Delvis liknar operationen det tidigare fallet vi såg, men det har egenheter.

Fördelar med att använda ett molnprogram

 • Större kontroll över filerna: en av de största fördelarna är att vi kommer att ha mer kontroll över filerna som vi har lagrat. Det är trots allt ett program där vi är registrerade med våra uppgifter. Filerna försvinner inte efter ett tag.
 • Förbättrad säkerhet : det är också mer pålitligt. De tenderar att ha starkare kryptering och det betyder att vi kommer att undvika problem som påverkar vår integritet.
 • Pålitlighet att kunna registrera: faktumet att registrera sig med våra uppgifter innebär att vi kommer att kunna erbjuda större noggrannhet när vi delar filer. Personen som tar emot länken kommer att veta vem den tillhör.
 • Dela utan att ladda ner : en annan fråga att ta hänsyn till är att vi kommer att kunna dela med tredje part utan att nödvändigtvis behöva ladda ner filen. Många alternativ tillåter oss att redigera en textfil online, till exempel.
 • Större kapacitet : vi kan även skicka större filer. Detta beror på vilken tjänst vi använder, men i allmänhet har de en större kapacitet.

Nackdelar med att använda molnprogram

 • Du behöver registrering : En nackdel är att du behöver registrering. Vi måste skapa ett konto och ge våra uppgifter.
 • Du måste ladda ner en applikation i många fall: det kommer också att vara nödvändigt att installera ett program på din dator vid vissa tillfällen. Självklart har de även en onlineversion.
 • Det går inte så snabbt att skicka något grundläggande: att behöva skapa ett konto kommer vi att slösa tid. Det är inte lika snabbt som det tidigare alternativet, där vi helt enkelt gick in på webben och skickade filen.
0 Shares