Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Fördelar jämfört med Windows och macOS

Det är sant att i arbetsmiljöer för stationära PC, Windows är det mest använda systemet i världen. Dock, Linux kan också hjälpa oss mycket i en mängd olika typer av arbete, även med fler fördelar än vi kunde hitta i Redmond-systemet. I själva verket, på samma sätt, kommer vi att fokusera på ett något specifikt sätt att arbeta, såsom programmering.

Programmering i Linux: Fördelar jämfört med Windows och macOS

Detta beror på att det vid det här laget fortfarande finns många programmerare, både nya och något äldre, som fortfarande inte känner till kraften i Linux och dess flexibilitet i detta avseende. Därför, de som vill ägna sig åt programmeringens intressanta värld och som precis har börjat sin karriär, eller erfarna som har varit programmering i Windows för år, skulle kunna tänka sig att byta till Linux.

Mer sedan detta operativsystem har blivit mer och mer tillgängligt för alla, även de mest nybörjare. Det är därför vi vill visa dig några av de viktigaste fördelarna som vi kommer att hitta när vi använder Linux för att programmera och för utvecklare i allmänhet.

Linux är ett operativsystem med öppen källkod

I motsats till vad som händer med Windows måste vi veta att Linux är ett operativsystem med öppen källkod. Det betyder att koden som komponerar den är öppen för alla, något mer än välgörande i programmeringsvärlden. I det här läget har alla programmerare möjlighet att visa, redigera eller bidra till källkoden som användes i utvecklingen av allt som utgör systemet.

Dessutom har de möjlighet att skapa sin egen version av operativsystemet och fokusera det på vissa uppgifter inom sina personliga projekt. Oavsett om det är för fritid, forskning, multimediavärlden etc.

Säkerheten är större

En av de avsnitt som tas mest hänsyn till när man utvecklar applikationer i Windows är allt som rör säkerhet. Men om vi äntligen bestämmer oss för att programmera i Windows måste vi veta att detta är ett operativsystem som är mycket mindre benäget för skadlig programvara och virus. Detta kommer alltid att vara fördelaktigt både i skapandet och i underhållet av din egna projekt .

Hårdvarukraven i Linux är lägre

Något som vi också bör veta är att Linux är en mycket effektiv programvara när det kommer till användningen av systemresurser. Dess installation kan i de flesta fall anpassas och de nödvändiga hårdvarukraven är lätta att uppfylla i dessa tider. Allt detta gör att programmerare kan skapa sina egna projekt som är giltiga för gammal hårdvara, förutom att optimera all tillgänglig hårdvaruresurser till det maximala.

Ocenaudio Linux

Linux är free och har en enorm gemenskap bakom sig

Säger att Linux är free , så en bra del av program och plattformar som vi använder här har inga kostnader heller. Detta kan extrapoleras till både nybörjare och mer avancerade användare. Så vi har en bra mängd träningsprogram som hjälper oss att komma igång inom programmeringssektorn här, utan kostnad.

Utöver allt detta kan vi tillägga att detta är ett operativsystem med starkt communitystöd. Därför kan programmerare lätt hitta support över Internet bland forum och annat Webbplatser för Linux-entusiaster och därmed programmera enklare och flytande.