Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Föräldrar till flickor som heter Alexa ber Amazon att ändra sitt assistents namn

Problemet med att kallas Alexa

Med tanke på att Amazonas assistent fungerar som en riktig butler till din tjänst, att kalla dig samma namn borde inte vara en maträtt med god smak, speciellt om du är väldigt ung och omger dig med mycket skämtsamma vänner. Det är vad som händer med många tjejer i Storbritannien, där mer än 4000 personer under 25 år kallas Alexa.

Enligt Heather vittnesmål (inte hennes riktiga namn för att upprätthålla anonymitet) började hennes dotter Alexa uthärda skämt från sina klasskamrater som inte slutade skämta med hennes namn som hänvisade till Amazonas assistent. Little Alexas upplevelse var så traumatisk att föräldrarna tvingades lagligt byta namn och byta skola för att starta en ny etapp.

Som de säger gjorde inte bara barnen skämt, eftersom till och med någon lärare vågade släppa det lätta skämtet som rör assistenten. Och naturligtvis är vi ibland inte medvetna om hur sårbara och ömtåliga de små är, och allt ledde till en förändring i flickans beteende, försökte undvika att gå till lektionen och bli våldsam.

Ett annat vittnesbörd talar om en 6-årig tjej som redan uthärdar samma retande, och hennes föräldrar försäkrar att situationen påverkar barnets förtroende.

Ett utfasat namn

Problemet med Alexa-namnet är inte begränsat till Storbritannien, eftersom det i USA och andra europeiska länder också är mycket vanligt att hitta namnet på Alexa. Men det blir mindre och mindre. År 2016 rankades namnet på 167: e plats bland populära namn och år 2019 sjönk det kraftigt till 920: e.

Kommer Amazon att ändra namnet på Alexa?

Spotify Alexa

Amazon har redan kommenterat de problem som namnet på dess assistent orsakar och försäkrar att ”vi designade vår röstassistent för att återspegla de kvaliteter som vi värdesätter hos människor: att vara intelligent, omtänksam, empatisk och inkluderande. Vi är ledsna över dina erfarenheter och vi vill vara mycket tydliga: trakasserier av något slag är oacceptabla och vi fördömer det på ett så starkt sätt som möjligt.

Uppenbarligen kommer Amazon inte att ändra namnet på sin berömda assistent, och som en ursäkt för att påpeka att du kan ändra namnet på Alexa för en annan från inställningarna för Echos och den virtuella assistenten, så tekniskt är det inte ett påtvingat namn . Sett från Amazonas sida, skulle fotbollsspelare, sångare och populära karaktärer också behöva byta namn om de orsakar hån för andra människor?