Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Fong Kai FK-320ATX Mid Tower ATXSnabb titt

Fong Kai FK-320ATX
ATX Mid Tower

De goda


http://www.fongkai.com

+ Högkvalitativ konstruktion
+ Tyst
+ Verktyg-free åtkomst till sidopaneler
+ Effektiv kylning

Det dåliga

– Ej borttagbar moderkortsbricka
– Skulle kunna behöva lite mer expansion med tanke på storleken.

Vår första erfarenhet av ett Fong Kai-fodral var med deras FK-603, som vi tyckte var ett utmärkt fodral totalt sett. Den var lätt att arbeta med, hade mycket effektiv kylning, var tyst och liten – en mycket svår uppsättning egenskaper att sätta ihop i en enda produkt, än mindre en som kostar bara 60 USD. Av den anledningen var FK-603 vårt val för många av systemet i den första utgåvan av AnandTech Buyer’s Guide.

Fong Kai insåg också att det också finns en enorm marknad för dem som vill ha mer än bara ett mellantorn. Med ökad storlek kommer ökad expansion och generellt mer utrymme att arbeta i. Förutom att inte vara så trång kommer den extra fördelen med något förbättrad kylning helt enkelt på grund av det extra utrymmet enbart.

Gå in i FK-320ATX från Fong Kai, som presenteras som ett “workstation class / enterprise chassi” som kan hålla en dubbel Xeon-installation. Det är ett stort steg upp från den lilla FK-603. Låt oss se hur Fong Kai mässar på denna mer konkurrensutsatta marknad där högkvalitativ konstruktion och bra kylning är normen.

Specifikationer

Formfaktor ATX Mid Tower
Drive Bays

3 externa 5,25″
1 extern 3,5″
3 invändiga 3,5″

Kyl

Strömförsörjning frånluftsfläkt
92 mm frånluftsfläktkanal under PSU
92 mm / 120 mm insugsfläkt fram

Andra funktioner Chassiintrångsbrytare (tillval)
Mekanisk låsflik
Mått
(HWD)

19,30 x 7,50 x 17,96 tum
490,2 x 190,5 x 456,2 mm

Strömförsörjning

Förbättra ATX-703 300W

Design

Det första Fong Kai var tvungen att göra för målmarknaden var att göra sitt fodral större, och det har de gjort genom att pressa FK-320ATX till lite över 19 tum hög. Det gör den cirka 2 tum högre än FK-603, men den känns ännu större. Ett plasthölje glider över de externa enhetsfacken för att ge höljet ett snyggt, smidigt utseende. Detta lock dras ut och glider under topppanelen, vilket ger en lätt “puckel” i topppanelen. Vår utvärderingsenhet innehöll ett genomskinligt blått/grönt plastskydd, men en mängd olika genomskinliga färger finns tillgängliga. Det bör också noteras att själva fodralet finns i svart utöver det mer traditionella vita.

Under locket hittar du 3 exponerade 5,25″-fack och den enda exponerade 3,5″-facket. Bredvid det 3,5″-facket finns en blå strömknapp, med en något mindre vit återställningsknapp under den. Båda knapparna är lätta att trycka på och har bra taktil återkoppling. Den nedre halvan av ramen har 2 lysdioder, en för ström och en för HD-aktivitet. Varje sida av ramen har några anständigt stora ventiler som bör möjliggöra bra luftflöde genom framsidan av fodralet.

För att komma in i FK-320ATX, skjut helt enkelt två flikar på varje sidopanel till “olåst” läge och skjut panelen bakåt och av höljet. En liten metallögla glider genom sidopanelen, vilket tillåter ett lås för att säkra väskan mot obehörigt intrång. Om någon kommer förbi låset kommer den valfria chassiintrångsomkopplaren, som ligger under den vänstra sidopanelen, att låta dig veta om den används med ett kompatibelt moderkort – praktiskt taget varje moderkort med hårdvaruövervakning har en intrångsbrytare. Frontramen i plast kan också tas bort genom att släppa tre flikar på varje sida.