Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Fodral och kylning våren 2004: Kommande produkter

Under de senaste månaderna har Purav och jag hållit ett öga på ny teknik inom hela höljet och kylbranschen. På de kommande sidorna kommer vi att visa upp några av de nyare fodral, strömförsörjningar och kylflänsar som har fått vår speciella uppmärksamhet.

Zalman TNN-500A


Klicka för att förstora

Vi såg fallet Totally Noise för första gången i september, ungefär samtidigt som Computex. Fallet har fortfarande inte riktigt penetrerat marknaden och har genomgått vissa förändringar, men det är på väg till USA och Europa; sakta men säkert. TNN-500A är unik eftersom den innehåller inga aktiva kylkomponenter. Värme från CPU, grafikkort och moderkort avleds enbart via värmerör.


Klicka för att förstora

Som en slags extra bonus sänker bristen på fläktar på TNN-500A också strömförbrukningen avsevärt (särskilt på 12V-skenorna). Faktum är att vårt TNN-500A-exempel kör en stabil Athlon 64 med Radeon 9700 Pro på
mindre än 200W (även om det integrerade nätaggregatet stöder upp till 300W).


Klicka för att förstora

Ett massivt kopparblock sitter på CPU:n och sänks sedan av 6 heatpipes förankrade på 7 mm aluminiumchassit. Utan rörliga komponenter kan höljet sjunka 150W!

Vi har en fullständig recension av TNN-500A på kommande inom en snar framtid, men vi tänkte ta några bilder att titta på innan vi släpper vår mycket djupgående analys.