Flytta för ett tekniskt jobb? Dessa 5 städer kommer att betala mest

Flytta för ett tekniskt jobb? Dessa 5 städer kommer att betala mest

Tekniskt samhälle växer i en alarmerande takt, särskilt för tekniska jobbrekryterare i stora nav runt om i landet. Med några få datavetenskapskurser som slår på marknaden och fler lediga positioner än de vet vad de ska göra med, blir det svårare och svårare att hitta kvalificerade kandidater inom teknik.

“Mellan 1997 och 2012 fördubblades antalet tekniska jobb i USA nästan”, skrev författarna till en Paysa-studie. ”År 2017 fördubblades det antalet nästan igen från antalet tekniker som anställdes av amerikaner under 2012 – till cirka 7,3 miljoner anställda över hela landet.”

Lyckligtvis, i stora tekniska nav som San Francisco, Seattle, New York, Boston och Washington DC, är teknikföretag villiga att betala ut stora pengar för din omlokalisering. Och tack vare omfattande data från Paysa vet vi nu exakt hur mycket företag betalar omlokaliserad teknisk talang runt om i landet.

För en fördjupad titt på hur mycket fler anställda får betalt för att flytta till dessa fem städer, ta en titt på diagrammen nedan och ring det flyttande företaget idag!

San Francisco, Kalifornien

När du tänker på tekniska jobb, tror du Bay Area. Det är ingen hemlighet varför heller. Med fler patent än någonstans i världen och varje större teknikföretag som kommer från denna del av landet, är San Francisco där innovation föddes. Detta gör deras status som en av de största betalarna av omlokaliserad talang desto mer rimlig. Tja, det och de upprörande höga levnadskostnaderna.

Seattle, WA

Även om det visserligen inte är Bay Area, har Seattle etablerat sig som nav nummer två på västkusten. Och eftersom deras ekosystem fortfarande är i tillväxtläge, erbjuder de enorma summor till omplacerad talang i ett försök att hålla fart. Dessutom, med Amazon i din trädgård, skulle det vara enklare än någonsin att locka tekniska talanger.

New York, NY

Trots de höga levnadskostnaderna och stadens status som östkustens avancerade tekniska knutpunkt höjs New Yorks omlokaliseringslön blek i jämförelse med deras motsvarigheter på västkusten, särskilt för kandidater utanför staden. Det är dock värt att notera att arbete i New York är en egen belöning … bara skojar, de borde betala mer. Kaffe kostar som $ 8 där.

Boston, MA

Som Seattle på östkusten njuter Boston också av oöverträffad teknisk tillväxt i sitt ekosystem och blir en frekvent topp 5-finishare i listor precis som den här. Men precis som New York är östkustens liv lite mindre lukrativt, även om de erbjuder stora pengar från andra växande tekniska nav som Chicago, Austin och Atlanta.

Washington, DC

Som ett mindre nav jämfört med de städer som anges ovan i Washington har DC inte så mycket av en löneökning att erbjuda. Men huvudstadens huvudstatus som ett litet nav gör det möjligt för dem att erbjuda mer till anställda i större nav. Så om du är i San Francisco, Chicago eller Los Angeles och letar efter en allvarlig ökning, har DC ditt namn på det.

Andra takeaways

Som du antagligen märkte när du läste igenom dessa diagram, har tekniken fortfarande ett allvarligt könsgapsproblem. När varje stad på listan flyttar ungefär tre gånger så många manliga anställda och kvinnliga anställda är det svårt att argumentera för att teknik kan använda en tillströmning av mångfald. Lyckligtvis finns det program där ute som hoppas kunna införa en liten passion hos unga kvinnor för att förändra sättet tekniken ser på könsgapet.

Läs mer om tekniska jobb på TechCo

Relaterade Artiklar

Back to top button