Flipkart till delvis avknoppning av PhonePe, värderad till 5,5 miljarder dollar efter att ha samlat in 700 miljoner dollar

0 Shares

Flipkart har meddelat en partiell avknoppning av den digitala betalningsplattformen PhonePe. Flipkart förvärvade PhonePe som en mobilbetalningsstart 2016 och lanserade tjänsterna samma år. Efter fyra år har PhonePe korsat de 250 miljoner registrerade användaranvändarna och har över 100 miljoner aktiva användare (MAU) varje månad.

”Flipkarts styrelse fastställde att det var uppnådd fart samt PhonePes betydande tillväxtpotential och bestämde att detta var rätt tidpunkt för att delvis avveckla PhonePe så att det kan få tillgång till dedikerat kapital för att finansiera sina långsiktiga ambitioner under de kommande tre fyra år, säger företaget.

Den sa att den partiella avknoppningen också kommer att ge PhonePe en möjlighet att utgöra en ny styrelse med fokus på att stödja dess utveckling och att skapa ett skräddarsytt eget kapitalincitament eller ESOP-program för sina anställda.

Under den senaste finansieringsomgången kommer PhonePe att samla in 700 US $ (cirka 5 172 crore cirka) miljoner från befintliga Flipkart-investerare som leds av Walmart med värdering efter pengar 5,5 miljarder USD.

Flipkart bekräftade att det kommer att förbli PhonePes majoritetsägare, och de två företagen kommer att behålla sitt nära samarbete.

Kommentera på samma, Sameer Nigam, grundare och VD på PhonePe, sa:

Flipkart och PhonePe är redan bland de mer framstående indiska digitala plattformarna med över 250 miljoner användare vardera. Denna partiella avknoppning ger PhonePe tillgång till dedikerat långsiktigt kapital för att driva vår vision att tillhandahålla ekonomisk inkludering till en miljard indianer.

Kalyan Krishnamurthy, VD för Flipkart Group, sa:

Eftersom Flipkart Commerce fortsätter att växa starkt och tillgodoser indiska kunders behov är vi glada över gruppens framtidsutsikter. Detta steg hjälper PhonePe att maximera sin potential när det går till nästa fas av sin utveckling, och det kommer också att maximera värdeskapandet för Flipkart och våra aktieägare.

0 Shares