Flash i Windows 10: Microsoft kommer att ta bort det permanent i juli

0 Shares

Blixt är ett tydligt exempel på ett program som har gått från att vara väsentligt till hatat. Tack vare honom kunde webbplatser ha animationer och element som för flera år sedan var otänkbara. Och tack vare honom är de nya webbstandarderna och sidorna som vi känner dem nu. Den visste dock inte hur den skulle utvecklas som den skulle, och i slutändan blev den inte bara ett onödigt komplement, utan också ett farligt sådant. Därför sedan januari 1, 2021 , Flash har inget stöd, det övergavs helt av Adobe själv. Men för att det ska försvinna har företag och utvecklare ännu inte gjort något.

Chrome, Edge, Firefox och andra webbläsare inte längre inkludera Flash-plugin , för säkerhet och prestanda för användare. Dessutom tillåter inte Adobe att det här plugin-programmet laddas ner från sin webbplats, och inte bara det, utan de senaste versionerna var program så att det från och med den 12 januari i år inte kunde köras. Microsoft, med valfri patch KB4577586 , flyttade också fliken i Windows genom att ta bort 32-bitarsversionen av plugin-programmet och förhindra att det installeras om.

Flash i Windows 10

Det har dock gått 5 månader sedan stödet för detta plugin upphörde, och det finns fortfarande ett stort antal användare som har det installerat. Lyckligtvis har Microsoft äntligen klargjort sina planer för att ta bort plugin-programmet för 100 % av användarna . Och slutligen är Flashs dagar räknade.

KB4577586 kommer att inkluderas i säkerhetskorrigeringarna för juli

För några timmar sedan uppdaterade Microsoft supportsidan i slutet av Flash för att klargöra hur den slutliga elimineringen av plugin-programmet kommer att bli. På detta sätt kommer Microsoft att tillhandahålla uppdateringen KB4577586 till alla användare som ingår i de valfria patchar (kvalitetsuppdateringar) av juli 2021 .

När patchen är en del av denna valfria uppdatering kommer den att inkluderas i kumulativa (säkerhets)korrigeringar för juli 2021 . Eftersom dessa uppdateringar är obligatoriska och automatiska för alla kommer Flash så småningom att försvinna från alla system. Den här patchen når alla versioner av Windows 10, från 1607 till den senaste, 21H1. Detsamma kommer också att göras med Windows 8.1 och med serverutgåvorna av systemet.

Efter installation av dessa uppdateringar kommer tillägget definitivt att försvinna från systemen, vilket gör det omöjligt att installera om det och går till dess slutliga slut.

Windows 10 21H1 kommer att vara den första som kommer utan Flash

Windows 10 21H1 kommer om några dagar. Detta kommer att vara den första “stora” Windows-uppdateringen 2021, även om den kommer att fokusera på buggfixar snarare än att ge stora nyheter. Men som bekräftats av Microsoft kommer denna uppdatering redan att ha KB4577586-patchen installerad som standard. Det betyder att, om vi är en av dem som fortfarande har Flash installerat och installerar den här nya versionen av Windows, kommer Adobe-plugin-programmet att försvinna från vårt system automatiskt.

Självklart, om vi installerar Windows 10 21H1 från början , från dess ISO, kommer Adobe-pluginen inte heller att finnas på vårt system.

Äntligen kommer dess välförtjänta slut. Lång död åt Adobe Flash Player .

0 Shares