Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Flaming Lips distanserar spelningar socialt genom att sätta fans i uppblåsbara bollar

Två Flaming Lips-shower i Oklahoma presenterade alla i “rymdbubblor”.

Har rockbandet Flaming Lips löst problemet med social distansering vid livespelningar? De har hittat ett fyndigt sätt att hålla alla i publiken säkra – genom att omsluta sig själva och publiken i gigantiska uppblåsbara bollar.

Synen av sångaren Wayne Coyne som rullar omkring i en Zorb-boll är en bekant för Flaming Lips-fans – i flera år har han hoppat i en plastbubbla på deras spelningar för att snurra galet över publiken. Tanken på att också sätta publiken i bollar är dock ny. Bandet hade prövat användningen av bubblorna för Covid-säkra spelningar redan i oktober 2020, retade lite mer genom att spela en NPR Tink Desk-konsert i Zorb-bollar, men showen i Oklahoma City var första gången planen sågs i aktion.

Coyne sa till BBC: “Det är lite absurt, jag skulle vara den första att säga det.” Jag har gjort det som en del av våra teatraliska freak out-grejer på våra konserter sedan jag började göra det 2004. Vi är förmodligen den enda gruppen i världen som förmodligen skulle anamma detta.’

Varje “rymdbubbla” är tillräckligt stor för tre personer och innehöll vatten, en kylfläkt och en högtalare. Publikens medlemmar var beväpnade med “Jag måste kissa”-skyltar, en signal till personalen att de behöver hjälp med att lämna bollen för att använda faciliteterna, som när de vänds på stod “Det är varmt här inne”, ber personalen att pumpa bollen med ny cool luft.

Flaming Lips, som bildades 1983, släppte sitt senaste album American Head september förra året. Bortsett från att uppskatta säkerhetsaspekten, sa Coyne att bandets fans “gillar äventyret… det är inte bara ännu en konsert, du är en del av det här som aldrig har gjorts förut, och de är helt redo för att det ska vara annorlunda.”

Beroende på hur väl du klarar av slutna utrymmen är utsikterna antingen en dröm eller en mardröm. Det beror på hur desperat du saknar livemusik. Skulle du gärna fånga dig själv i en plastboll om det betydde att du kunde titta på ditt favoritband igen?