Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Fixa Android- och iPhone-USB-internetdelning som inte fungerar i Windows 11, 10?

I den här artikeln kommer vi att diskutera hur man fixar Android- och iPhone-USB-internetdelning som inte fungerar i Windows 11 och Windows 10-datorer/bärbara datorer.

Att ansluta till internet är det primära behovet av flera Windows 11- och 10-enheter. System som har problem med att ansluta till Wi-Fi måste leta efter alternativ som mobildata. Med USB-tjudring som nyckelalternativet till den sömlösa Wi-Fi-anslutningen kan USB-tjudring, när den inte fungerar, vara mycket irriterande och måste åtgärdas omedelbart.

Låt oss gå igenom nyckellösningarna när USB-internetdelning inte fungerar i Windows 11 och Windows 10. Från och med den snabba definitionen av USB-internetdelning och de viktigaste orsakerna till att det inte fungerar, är det enkelt att få din Windows-enhet att fungera med USB-tjudring. Börjar med de snabba detaljerna om USB-internetdelning.

Vad är USB-tjudring:?

Det är metoden att dela cellulära tjänster med olika enheter som Windows 11 och 10. Det låter användarna ha internetanslutning på Windows 11 och 10-system som har problem med Wi-Fi-anslutning. Det är enkelt att aktivera internetanslutning med en USB-kabel på systemet. Låt oss gå igenom de snabba stegen för att ställa in USB-internetdelning på din Windows 11, 10-enhet.

Hur ställer jag in USB-internetdelning på Windows 11 och 10?

De snabba stegen för att ställa in USB-internetdelning på Windows 11 och 10 är:

 1. Kontrollera om databäraren på den mobila enheten har aktiverat internetdelning via Wi-Fi.
 2. Anslut mobilen till Windows 11, 10-systemet med en USB-kabel. Gå till “inställningar”, öppna “nätverk och internet”, öppna “Hotspot and Tethering” och gå till “USB-tethering”.

 USB-tjudring USB-tjudring

 • Denna inställning skapar en annan nätverksadapter i Windows 10. Systemet kan snabbt anslutas till internet.

nätverkskort i windows 10nätverkskort i windows 10

 • Internetdelningen lyckas om enheten inte är ansluten till en befintlig Wi-Fi-anslutning.

De främsta anledningarna: Windows 10 och Windows 11 USB-tjudring fungerar inte

Efter att ha lärt sig detaljer om USB-tjudring, kommer det till att hitta problemen i den vanliga funktionen hos mobila hotspots. Några av problemen som orsakar problem med att ansluta till mobila hotspots är:

 1. Windows brandväggar: Olika antivirusprogram eller Windows inbyggd brandvägg kan hindra den sömlösa anslutningen av den mobila hotspoten till enheten.
 2. Föråldrade drivrutiner för nätverkskort: Mobila hotspots kanske inte kan ansluta till Windows 11 och 10 på grund av föråldrade drivrutiner för nätverkskort.
 3. På Bluetooth: Windows 11, 10 kan inte ansluta till mobil hotspot medan Bluetooth är på.
 4. Aktivera flygplansläge: Om Windows 11, 10 har flygplansläge aktiverat kan det ha inaktiverat alla möjliga trådlösa anslutningar.
 5. IP-adressfel: De olika IP-inställningarna för Windows 11- och 10-systemen kan göra att USB-internetdelning inte fungerar korrekt.

Fixar: Android och iPhone USB internetdelning fungerar inte Windows 11 och Windows 10

Efter att ha gått igenom de viktigaste orsakerna till misslyckad internetanslutning på ditt system kommer det till snabba lösningar för USB-tjudring som inte fungerar i Windows 11 och Windows 10. Dessa är:

1. Använd olika USB-kablar och portar:

De felaktiga USB-kablarna kan orsaka ett avbrott i den sömlösa USB-internetdelningen. Allt du behöver göra är därför att byta ut USB-kabeln mot den nya för att ansluta till din mobil och ditt system. Dessutom är det lätt att använda olika portar när du ansluter USB-tjudring för att eliminera ytterligare hårdvaruproblem.

Använd olika USB-kablar och portar: för att fixa USB-internetdelningAnvänd olika USB-kablar och portar: för att fixa USB-internetdelning

2. Utför Windows-felsökning:

Windows 11, 10 erbjuder dedikerad felsökning för att hantera olika problem som USB-internetdelning. De snabba stegen för att utföra Windows-felsökning är:

 • Gå till ikonen “Start” eller “Windows” och öppna menyn “Inställningar”.

start eller windowsstart eller windows

 • Välj “Uppdatering och säkerhet” från skärmpanelen.

uppdatering och säkerhetuppdatering och säkerhet

 • Välj felsökningsalternativet och kör det för att behandla problem med USB-internetdelning på Windows 11, 10-systemet.

3. Starta om mobilen eller Windows 11, 10-systemet:

 • Användare kan bli av med USB-tethering-problemen genom att starta om mobilen och Windows 11 och 10-systemen. De snabba stegen för detsamma är:
 • Koppla ur USB-kabeln från mobilen.
 • Tryck på “strömknappen” och stäng av den.
 • Starta om mobilen och kontrollera om problemen fortfarande kvarstår.
 • Efter omstart av mobilen är det enkelt att starta om systemet.
 • Starta “Start”-menyn.
 • Välj “kraft”-ikonen längst ned eller överst på skärmen.
 • Starta om systemet.

4. Aktivera USB-internetdelningsalternativet:

 • Det är viktigt att aktivera USB-tjudring på din mobila enhet. De snabba stegen för att aktivera USB-internetdelningsalternativet är:
 • Gå till mobilens inställningar.
 • Gå till “Trådlöst och nätverk,” “Anslutningar,” etc.
 • Klicka på “Bärbar hotspot” eller ”Internetdelning och bärbar hotspot”.
 • Slå på “USB-tjudring” alternativet.

aktivering av USB-internetdelning i Windows 11 och Windows 10aktivering av USB-internetdelning i Windows 11 och Windows 10

5. Uppdatera de föråldrade drivrutinerna:

Flera föråldrade drivrutiner kan vara orsaken till att USB-internetdelning inte fungerar. Det är lätt att uppdatera drivrutinerna automatiskt eller använda dedikerade programuppdateringar. Vidare är det lätt att gå igenom de snabba stegen för att manuellt uppdatera olika drivrutiner:

 • Gå till aktivitetsfältet och öppna “Enhetshanteraren.

Uppdatering av föråldrade drivrutinerUppdatering av föråldrade drivrutiner

 • Välj kategori från olika enhetsnamn.
 • Klicka på “sök automatiskt efter uppdaterad drivrutinsprogramvara” och välj “uppdatera drivrutin.”

 uppdatera drivrutinen uppdatera drivrutinen

6. Stänga av trådlös teknik:

En Wi-Fi-anslutning kan avbryta USB-internetdelning mellan enheter. Det handlar om att stänga av dessa anslutningar med följande snabba steg:

 • Gå till enhetens inställningar.
 • Välj Wi-Fi.
 • Stäng av “använda Wi-Fi” knapp.

stänga av Wi-Fi för att åtgärda USB-internetdelningsproblem i Windows 11 och 10stänga av Wi-Fi för att åtgärda USB-internetdelningsproblem i Windows 11 och 10

7. Ställ in USB RNDIS-adaptern

Om USB-internetdelning inte fungerar i Windows kan du försöka åtgärda problemet genom att konfigurera USB RNDIS (Remote Network Driver Interface Specification)-adaptern. Denna adapter låter din dator kommunicera med din mobila enhet via USB, vilket möjliggör internetdelningsfunktionen. Här är en steg-för-steg-lösning för att konfigurera USB RNDIS-adaptern:

 • Anslut din mobila enhet till datorn via USB.
 • Aktivera USB-felsökning på Android-enheter eller lita på datorn på iPhones.
 • Öppna Enhetshanteraren i Windows.
 • Hitta din mobila enhet under “Bärbara enheter” eller “Andra enheter.”
 • Uppdatera drivrutinen för din mobila enhet och välj “Fjärrstyrd NDIS-kompatibel enhet” från listan.

Ställ in USB RNDIS-adapternStäll in USB RNDIS-adaptern

 • Starta om din dator.
 • Återanslut din mobila enhet via USB.
 • Aktivera USB-internetdelning i den mobila enhetens inställningar (Android: Inställningar > Nätverk och internet> Hotspot och internetdelning > USB-internetdelning; iPhone: Inställningar > Personlig Hotspot > Aktivera och välj “Endast USB”).

Om det fortfarande inte fungerar, försök använda en annan USB-kabel och port. Se till att din mobila enhet har de senaste drivrutinerna installerade. Du kan också prova att starta om din Android- eller iOS-enhet för att lösa tillfälliga fel.

8. Redigera Windows-registret

Android- och iPhone-USB-internetdelning fungerar inte på Windows? Nåväl, här kommer nästa lösning till ditt förfogande. Genom att modifiera registret kan du kanske lösa det här problemet på nolltid. Ibland kan USB-internetdelningsproblem orsakas av felaktiga behörigheter för specifika registernycklar. Följ dessa snabba steg för att kontrollera och korrigera behörigheter:

 • Tryck på Win + R för att öppna dialogrutan Kör. Skriv “regedit” och tryck på Enter för att öppna Registereditorn.
 • I Registereditorn, navigera till följande nyckel: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\USB
 • Högerklicka på “USB” -tangenten, välj “Behörigheter”.

redigera Windows-registret för att fixa problem med USB-internetdelningredigera Windows-registret för att fixa problem med USB-internetdelning

 • Se till att gruppen “Administratörer” och ditt användarkonto har full kontrollbehörighet. Om inte, klicka på “Lägg till” och lägg till de behörigheter som saknas.

Efter att ha gjort de ovan angivna ändringarna i Windows-registret, kontrollera om problemet med USB-internetdelning var löst.

Avslutar:

Därför är det lätt att ta itu med situationen med Android och iPhone USB-tjudring som inte fungerar på Windows 11 och Windows 10. Från och med USB-tjudring-detaljerna följt av de snabba orsakerna som orsakar problem med USB-internetdelning, blir det lätt att förstå de sömlösa internetanslutningsdetaljerna.

Några snabbfixar för USB-tjudring som inte fungerar inkluderar att starta om det mobila systemet, uppdatera drivrutiner, stänga av Wi-Fi, etc. Det är dessutom viktigt att aktivera USB-tjudring på den mobila enheten. Det är enkelt att byta ut USB-portarna eller USB-kablarna och felsöka Windows-systemet i snabba steg.