Fix Kan inte ansluta till iTunes Fel 6 Paramount Plus Registreringsproblem

0 Shares

Med Paramount Plus nu tillgänglig för streaming kan du titta på nya TV-program och klassiska filmer på din iPhone eller iPad. Paramount+ är tillgängligt för olika webbläsare och streamingplattformar inklusive Apple-enheter med iOS 11.0 och senare. Tyvärr upplever vissa användare ett prenumerationsfel och kan inte registrera sig för Paramount Plus med sina iPhones eller iPads. Det följer med felmeddelandet “Regrant Failed” och följt av meddelandet “Kan inte ansluta till iTunes: Error 6”.

En av huvudorsakerna till iTunes-fel 6 beror på ett säkerhetsproblem från Apple. Det finns flera sätt på hur du kan hantera det här problemet så att du äntligen kan strömma Paramount Plus på din iOS-telefon eller surfplatta.

Fix Paramount Plus Kan inte ansluta till iTunes Error 6 Prenumerationsproblem på Apple-enhet

Fix-Paramount-Plus-Cannot-Connect-to-iTunes-Error-6-Subscription-Issue-on-Apple-Device

SE ÄVEN: Så här registrerar du dig för Paramount Plus studentrabatterbjudande

Frågan varför det misslyckades att försöka registrera eller återställa ditt abonnemang på Paramount+ kan vara relaterat till ditt Apple-ID. Men det finns också andra faktorer som bidrar till problemet. Du kan följa varje lösning nedan och kontrollera om felet kvarstår. Om ja, gå vidare till nästa metod.

Kontrollera det Apple-ID du använde för att registrera dig

Innan du kan börja streama med Paramount Plus-appen på iPhone eller iPad måste du registrera dig för ett konto eller återställa ditt nuvarande abonnemang. När du ställer in Paramount+-appen på din Apple-enhet, se till att använda samma Apple-ID som du använde för att ladda ner Paramount Plus-appen. Annars kommer det att fortsätta att utlösa felen “Regrant Failed” och “Cannot Connect to iTunes: Error 6”. Dina Apple-ID:n måste matcha innan du kan komma åt Paramount Plus.

För de flesta användare löser denna enkla lösning problemet en gång för alla. Men om du fortfarande ser att problemet går framåt kan du prova felsökningsmetoderna nedan.

Kontrollera-Apple-ID-du-använde-för-att-registrera-på-Paramount-Plus

Slå på strömmen på dina streaming- och nätverksenheter

När du slår på dina enheter, uppdaterar du din nätverksanslutning.

Stäng först av din Apple-strömningsenhet. Koppla sedan ur routern eller modemet och vänta i minst en minut innan du ansluter dem igen. Slå på din Apple-enhet och försök ansluta till Paramount Plus.

Uppdatera iPhone eller iPad via iTunes

Anslut först din iPhone eller iPad till din dator med en HDMI-kabel. Du kan också synkronisera din iTunes via ditt WiFi. Starta iTunes-appen på din dator. Klicka på enhetsikonen i det övre vänstra hörnet och välj Sammanfattning. Välj Sök efter uppdatering och om det finns tillgängliga uppdateringar klickar du på Uppdatera.

Uppdatera din iOS-version

Anslut din iPhone- eller iPad-enhet till ditt WiFi-nätverk och anslut den till strömmen. På din enhet, navigera till menyn Inställningar och klicka på Allmänt. Välj Programuppdatering och tryck på Ladda ner och installera.

Vilka av lösningarna ovan hjälpte dig att fixa Paramount Plus-säkerhetsfelet på iPhone och iPad?

0 Shares