Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Fitbit Alta HR: Världens tunnaste, kontinuerliga pulsmätare tillkännages på RS. 14 999

Amerikabaserade bärbara teknikföretaget Fitbit tillkännagav idag en enhet som heter Alta HR, som anses vara en mer uppgradering av sin Alta-tracker, snarare än en ny produkt helt och hållet.

Företaget hävdar att den handledsbaserade enheten är världens smalaste för kontinuerlig spårning av pulsen.

Läs också: OnePlus rep i Amitabh Bachchan som sin första OnePlus -stjärna

Enligt företaget fick det flera förfrågningar om att lägga till kontinuerlig pulsspårning till den tidigare enheten, något som tvingade företaget att komma ut med Alta HR.

Alta HR

Bara den fjärde enheten från Fitbit med pulssensorer, Alta HR har också detaljerad sömnspårningsdata (som företaget har kallat Sleep Stages och Sleep Insight).

Sleep Stages hjälper till att bestämma den tid användaren tillbringar i ljus, djup och REM -sömn samt tiden för vilken han/hon är vaken på natten.

Läs också: Xiaomi lanserar Mi Walki Talki, Mi Car Recorder och en massa andra produkter

Sleep Insight, å andra sidan, använder hela informationen för att vägleda användarna till en bättre sömn och därmed förbättra deras allmänna hälsa.

Alta HR låter också användarna övervaka hjärtzoner i realtid på sina handleder och ger träningssammanfattningar för att låta dem granska situationen.

ftbt Alta HR smartprix

Enheten kommer att kunna förbeställas på e-handelswebbplatsen Amazon från 15 till 30 mars och kommer att finnas tillgänglig för köp från och med 1 april.

När det gäller de andra återförsäljarna kommer de att börja sälja Alta HR från och med 16 april.

Läs också: Samsung Pay kommer till Indien – kommer att fungera med befintliga kreditkortsmaskiner

Specialutgåvan Alta HR -band (i färger i metall och roséguld) har prissatts till Rs. 16 999 medan Luxe Metal Armband och Luxe Leather band bär längs Rs. 9 999 och Rs. 5 999 prislappar respektive. Det billigaste av partiet, det vill säga klassiska, kommer att sätta dig tillbaka med Rs. 2 999.