Firefox 92 kommer med stöd för AVIF, bättre HTTPS och mer

0 Shares

Vad är nytt i Firefox 92

Sanningen är att denna nya version inte är en av de största och mest revolutionerande uppdateringarna som vi har sett i webbläsarens historia. Tvärtom, det är en underhållsversion som så smått fortsätter att markera framtiden för detta.

En av de viktigaste nyheterna som vi kan hitta i den är att den från och med nu stöder AVIF-bildformatet som standard. Detta format har utvecklats av Alliance for Open Media, är baserat på videoformatet AV1 och är royalty-free, så den kan användas utan att behöva betala någon licens.

En annan nyhet som vi hittar i den här nya versionen är att från och med nu, URL:erna kommer att uppdateras automatiskt för att använda HTTPS istället för HTTP. Den här nya funktionen är en förbättrad version av HTTPS-First-policyn som introducerades med Firefox 91.

Andra nyheter som vi kan hitta i den här nya versionen av webbläsaren är:

  • WebRender är nu aktiverat på alla system som standard.
  • Fullfärgsstöd för videouppspelning.
  • Fixade prestandaproblem relaterade till varningar.
  • Ny design av certifikatfelsidorna för att förbättra användarupplevelsen.
  • Flera exklusiva nyheter för macOS (stöd för Share, ICC v4-profiler, ny visuell stil för barer och VoiceOver).

Självklart har Mozilla inkluderat sina säkerhetskorrigeringar i nya Firefox 92 för att skydda användare från möjliga cyberattacker. Denna säkerhetsinformation kommer att offentliggöras senare, när de flesta användare har uppdaterat och inte längre utgör en fara för dem.

Uppdatera webbläsaren

Den nya Firefox 92 är tillgänglig för alla användare för free. Om vi ​​redan har den här webbläsaren installerad på vår dator, medan vi använder den, kommer den att söka efter uppdateringar, ladda ner den nya versionen och installera den på datorn. Så när vi öppnar den igen kan vi hålla den uppdaterad. Dessutom kommer den i Windows att uppdateras automatiskt medan vi inte använder den tack vare sin nya bakgrund uppdatering service .

Firefox 92

Om vi ​​föredrar det kan vi också ladda ner den här versionen av Firefox från dess webbplats eller från företagets officiella FTP.

Vi kommer också ihåg att Firefox 91 tog med sig en ny ESR-version av webbläsaren. På så sätt hittar vi i och med lanseringen av Firefox 92 två nya versioner av utökat stöd, Firefox 91.1 och 78.14. Dessa versioner inkluderar inte det som är nytt i den här versionen, utan bara korrigeringar och säkerhetskorrigeringar. På så sätt kan användarna ha den mest stabila versionen av den.

Beta- och Nightly-versionerna har också lagt till en enhet till sina versioner.

0 Shares