Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Finns det en Spotify för podcasts?

Musikartister och fans får inte allt det roliga när det kommer till Spotify Wrapped. Spotify 2022 Podcaster Wrapped hyllar kreatörer!

I år har Spotify återigen ökat sina poddsändningar. Enligt Spotify skulle det ta över 1 500 år att lyssna på vart och ett av de över 25 miljoner poddavsnitt som publicerades 2022. Under året såg Spotify en mer än 50 % ökning av podcastkonsumtionen. Över hälften av de miljarder timmar innehåll som spelades upp 2022 har nyligen publicerats sedan januari.

Podcastskapandet är också på uppgång, med tillväxt i Central- och Sydamerika, inklusive Colombia, Argentina, Guatemala, Ecuador och Costa Rica som såg en ökning med mer än 50 % av nya program skapade mellan 2021 och 2022.

Spotifys distributionsplattform för poddsändningar Anchor avslöjade flera nya funktioner under året för att förbättra upplevelsen för kreatörer och konsumenter, såsom videopoddsändningar på över 180 marknader, samt frågor och svar och omröstningar till alla kreatörer runt om i världen.

Ungefär som Wrapped for Artists tar Spotifys Podcaster Wrapped in all toppstatistik för kreatörer för att fira din och dina fans höjdpunkter under året. I år kan poddsändare logga in eller göra anspråk på sin profil för att hitta:

 • Hur många minuter av nytt innehåll du skapat i år
 • De ögonblick som ditt lyssnartal nådde högst
 • Nya insikter om fansens beteende, som hur många toppfans du har fått

När vi når slutet av året delade Spotify följande tips om hur du kan tacka dina fans för deras fortsatta stöd:

 • Använd delningskorten i slutet av din Podcaster Wrapped-upplevelse för att fira dina stora vinster och ropa ut dina fans.
 • Dela vidare dina fans Instagram-berättelser och Twitter-inlägg – detta kommer att få dem att känna sig som en del av din community. Om fansen pratar om din show på TikTok, sy eller svara på deras videor.
 • Gör ett speciellt avsnitt för slutet av året, där du tackar dina fans och frågar dem vad de vill se mer av nästa år. (Proffstips: Använd frågor och svar och omröstningar för att ge fansen möjlighet att delta i konversationen).
 • Var värd för ett Spotify Live-rum för att tacka dina bästa fans och marknadsföra livestreamen på dina sociala plattformar.

Slutligen gav Spotify också podcasters några tips för att planera sin innehållsstrategi för 2023:

 • Ge särskild uppmärksamhet åt dina bästa fans, som älskar ditt innehåll mest. Få dem att känna sig delaktiga i konversationen med funktionerna Frågor och Svar och omröstningar, eller planerar att starta en betald podcastprenumeration.
 • Fokusera på följare. Hur många procent av dina lyssnare följer dig redan? Uppmuntra fler att följa dig under 2023 för att få en återkommande fanbas.
 • Upptäck hur och var människor delar ditt innehåll. Detta kan hjälpa dig att bestämma vilka plattformar du vill marknadsföra ditt arbete mest på.
 • Låt dina stora vinster vägleda dig. Ditt mest framgångsrika avsnitt berättar mycket om vad dina fans tycker om. Tänk på vad som fick det avsnittet att sticka ut för fansen när du planerade detaljerna för framtida innehåll.

Podcasters kan hitta sin personliga Spotify insvept i sin instrumentpanel på podcasters.spotify.com.