Femte generationens iPad Air: Nya data om dess skärm

0 Shares

Skärmförbättringar kommer äntligen att komma till iPads

I en ny rapport publicerad av The Elec har nya detaljer getts om de förändringar som femte generationens iPad Air kommer att ha. I denna anges att storleken på skärmen blir 10,8 tum så det råder ingen tvekan om att denna modell av iPad hänvisas till. Men den stora nyheten som vi kommer att se på skärmen kommer att vara paneltekniken eftersom vi äntligen kommer att välja en styv OLED-panel . Detta beskrivs med en tydlig funktion att stapla organiskt och oorganiskt material i omväxlande lager för att skydda det organiska materialet från vatten och syre.

Det finns många rykten som har uppstått med hänvisning till användningen som kan sluta ges till OLED-paneler i olika utrustningar från Cupertino-företaget. Detta kan vara det första steget mot det definitiva införlivandet av dessa paneler i framtida iPads. Specifikt påpekar rapporten själv att Apple redan 2023 planerar att lansera olika iPads med OLED-skärmar med LTPO-teknik som tillåter en uppdateringshastighet på 120 Hz. Det senare är något som kan hittas i iPad Pro men som kan sluta migrera till hela utbudet av enheter.

Denna information överensstämmer med olika uppgifter som har dykt upp de senaste månaderna. Närmare bestämt påpekade koreanska medier också att vi 2022 skulle få se en förnyad iPad Air. Och sanningen är att det kommer att vara ganska logiskt eftersom iPad Air 4 lanserades hösten 2020 med en stor designförändring. Det betyder att 2022 kan avslutas genom att se en uppdatering som följer historiken som företaget har.

Fördelarna med att använda en OLED-panel på iPad

Införandet av denna typ av teknik är ganska viktigt, särskilt för att förbättra kvaliteten på bilden som erbjuds. Proffs inom fotografering eller fotoredigering kan avsluta med att tacka dig genom att ha en mer realistisk bild av färgen som erbjuds i bilderna framför dem. Men det gäller även när man tittar på annat innehåll som serier eller filmer, att ha en upplevelse som är väldigt lik vad man kan ha på en iPhone men med en större skärm.

OLED-teknik ger också realistiska svärta genom att direkt släcka lysdioderna under skärmen. Detta innebär att förutom att erbjuda en mer realistisk färg, av energiförbrukningen minskar naturligtvis också. På så sätt går det att få längre batteritid, vilket är väsentligt om det alltid används på språng.

0 Shares