Felsök problem i Windows 10 med SetupDiag Utility

0 Shares

HÀr kan vi hitta problem bÄde vid nedladdning och installation av dessa element som vi pratar om. Samtidigt stöter ibland mÄnga anvÀndare pÄ mer eller mindre allvarliga problem efter att ha uppdaterat sina Utrustning . DÀrför har byrÄn sjÀlv arbetat i flera Är för att lösa allt detta, Àven om den inte lyckas bli av med dessa misslyckanden helt.

Det Àr dÀrför vi i dessa rader ska tala om SetupDiag och hur det kan lösa eventuella problem som kan dyka upp i Redmond-programvaran.

Felsök problem i Windows 10 med SetupDiag Utility

Vad Àr och hur man installerar SetupDiag

Först och frÀmst ska vi klargöra att nÀr vi pratar om SetupDiag syftar vi faktiskt pÄ en free program frÄn Microsoft sjÀlv. Detta kan vara mycket anvÀndbart för att diagnostisera alla problem som vi kan hitta i Windows 10-uppdateringar. DÀrefter kommer vi att se hur vi kan anvÀnda det hÀr verktyget för att ta reda pÄ orsaken till ett fel med uppdateringarna och vidta lÀmpliga ÄtgÀrder. LÄt oss inte glömma att dessa buggar som vi hÀnvisar till kan dyka upp med vilken som helst av uppdateringar som Microsoft skickar till oss.

Som en allmÀn regel Àr dessa problem med uppdateringar ofta relaterade till vissa inkompatibiliteter. Dessa kan presenteras med vissa komponenter pÄ datorn, applikationer installerade pÄ den, med det integrerade antivirusprogrammet, etc.

Detta strÀcker sig till bÄde de stora uppdateringarna som den skickar oss ungefÀr var sjÀtte mÄnad, sÄvÀl som de kumulativa som den skickar oss varje mÄnad. Naturligtvis Àr det första vi mÄste göra hÀr ladda ner programmet pÄ vÄr lokala dator. DÀrför har vi vid denna tidpunkt möjlighet att ladda ner SetupDiag-applikationen frÄn dess officiella webbplats, det vill sÀga frÄn den hÀr lÀnken .

web SetupDiag

NĂ€r du har gjort dem med en kopia av programmet som sĂ„dant mĂ„ste du veta att de enda kraven för att anvĂ€nda denna programvara Ă€r dĂ€r vi har Windows 10 installerat. Dessutom Ă€r det ocksĂ„ viktigt att systemet har Ă„tminstone versionen installerad. NET Framework 4.6. Om vi ​​inte Ă€r sĂ€kra pĂ„ det, kan följande kommando anvĂ€ndas för att kontrollera .NET-version pĂ„ din Windows-dator. Vi behöver bara öppna ett PowerShell-fönster med administratörsbehörigheter sĂ„ att vi kan utföra verifieringen. Vi behöver bara skriva PowerShell-kommandot i sökrutan i aktivitetsfĂ€ltet i Windows och högerklicka för att köra med administratörsbehörigheter.

abrir PowerShell

PÄ detta sÀtt, nÀr vi vÀl har fönstret pÄ skÀrm, vi behöver bara skriva följande kommando som vi visar dig:

reg frĂ„ga “HKLMSOFTWAREMicrosoftNet Framework SetupNDPv4” /s

Med detta uppnÄr vi att veta vilken version av .NET framework-versionen som vi har i vÄrt team. PÄ sÄ sÀtt vet vi sÀkert om vi kan anvÀnda SetupDiag-verktyget och dÀrmed dra nytta av allt det erbjuder oss pÄ en Windows 10-dator. I hÀndelse av att vi inte har detta tillÀgg installerat pÄ datorn. Vi kan alltid ladda ner den senaste versionen av .NET frÄn denna lÀnk.

version netto

AnvÀnd SetupDiag för att upptÀcka problem i Windows 10

NÀr vi har sett till att vi kan installera och köra Microsoft-applikationen vi pratar om utan problem, lÄt oss se hur det fungerar. Det första vi behöver göra Àr att ladda ner den körbara filen för SetupDiag till en diskplats. Till exempel kan vi lÀmna .exe direkt pÄ skrivbordet för att ha det mer praktiskt. VÀl i vÄr Àgo behöver vi bara dubbelklicka pÄ den nya filen.

SÄ snart vi kör exe-filen öppnas ett kommandotolksfönster automatiskt. I det ögonblicket kommer applikationen att starta av sig sjÀlv och utföra en serie automatiserade analyser. Vi mÄste vÀnta tills proceduren Àr klar, nÄgot som bara tar nÄgra sekunder. Vad verktyget gör Àr att samla in en serie referensinformation om olika konfigurationer register.

SetupDiag funktion och

Det Àr ocksÄ vÀrt att nÀmna att SetupDiag analyserar hela Windows 10-systemet och jÀmför det med mer Àn 60 felscenarier. Dessa inkluderar upptÀckt av startfel, otillrÀcklig systempartitionsdisk, PC-komponentfel och mycket mer. Det bÀsta av allt Àr att hela processen sker pÄ bara nÄgra sekunder, som vi har nÀmnt tidigare. NÀr diagnosen Àr helt klar, pÄ samma diskplats dÀr vi sparade den körbara filen, tre nya filer kommer att skapas.

Hur man visar fel som upptÀckts i uppdateringar

NÀrmare bestÀmt hittar vi en registerfil, en konfigurationsfil och en surfplatta som sjÀlva programmet genererar automatiskt. DÀrför behöver vi bara se resultatet med hjÀlp av ett komprimeringsprogram med stöd för Zip-filer som vi öppnar den komprimerade filen med som heter Log.

innehÄllslogg

Hur man visar problem som upptÀcks av SetupDiag

Inom den komprimerade filen som heter Log som vi kommenterar hittar vi flera textfiler som vi kan öppna med valfri textredigerare . I det hÀr fallet Àr den som intresserar oss den med namnet SetupDiagResults.log, som vi till exempel kan öppna med Windows-anteckningsblocket. Det kommer att vara hÀr vi hittar alla loggar och fel som SetupDiag har genererat med den tidigare analysen.

Som du kan förestÀlla dig, mÀngden fel som vi kan hitta hÀr Àr enormt. I den diagnostiska filen som genereras av detta verktyg, specificeras dessa av motsvarande upptÀckt felkod. Dessutom ingÄr en hemsida som leder oss till denna lÀnk .

Fichero diagnostisk

Det hÀnvisar till en hemsida av Microsoft sjÀlv som hjÀlper oss att tolka felkoderna som har visats hÀr. NÀr vi har analyserat och tolkat de fel som upptÀckts med Windows 10-uppdateringarna kan vi vidta nödvÀndiga ÄtgÀrder för att lösa dem. Dessa kan vara av alla slag, eftersom dessa fel med uppdateringarna kan uppstÄ av en mÀngd olika anledningar.

0 Shares