Felsök Återställa Windows till fabriksinställningar

Tänk på att dessa misslyckanden i Redmond operativsystem är vanligare, i större eller mindre utsträckning, än vi skulle vilja. Dessutom spelar en mängd parametrar in här som kan ha något att göra med dessa misslyckanden. Till exempel, när vi märker att Windows-datorn inte beter sig och ingen av de vanliga lösningarna fungerar, kan det åtgärdas genom att återställa den till fabriksinställningarna. Innan du utför ett steg som detta är det bäst att göra en säkerhetskopia av allt som finns lagrat på datorn när det är möjligt.

Återställer Windows till fabriksinställningar

När ska du återställa Windows till fabriksinställningarna

Men här kommer problemet, och det är att många användare inte kan återställa Windows 10 till dess initiala värden på sin dator. Faktum är att runt en tredjedel av användarna försöker återställa Windows 10 upptäcka att de inte kan. Således, i händelse av att de står inför ett allvarligt problem i operativsystemet, förvärrar detta det ännu mer.

Något vi borde veta är att detta är ett lite extremt mått som många är fast beslutna att använda när allt annat har misslyckats. Det skulle alltså kunna betraktas som den sista åtgärden som kan utföras när en Windows-dator inte slutar krascha av en eller annan anledning. Men självklart, om vi upptäcker att detta inte heller fungerar, kommer det att bli värre. För er som inte vet är detta något du kan göra från applikationen Systeminställningar.

restablecer Windows-konfiguration

Vi kommer åt den via Win + I tangentkombination, där vi går till Uppdatering och säkerhet / Återställning. Därifrån kommer vi redan att ha möjlighet att återställa datorn med att behålla personuppgifterna intakta, eller helt. Naturligtvis, så länge funktionaliteten som sådan inte också har problem.

Hur man åtgärdar problem vid återställning av Windows

Faktum är att det finns några anledningar till varför detta kan hända som vi kommenterar, så nedan kommer vi att prata om några sätt att lösa detta problem. Det finns enklare och andra något mer komplexa, men de kommer utan tvekan att vara till stor hjälp i det fall vi står inför behovet av att helt återställ Windows 10 .

Reparera Windows-start från felsäkert läge

En av lösningarna som vi kan använda i detta avseende är att starta upp datorn i felsäkert läge. Vi gör detta genom att trycka på F5 eller F8 medan du startar upp datorn från början. Vi kan också behålla Flytta tangent nedtryckt när du startar om datorn från strömalternativen i Start-menyn. I fönstret som visas först, klicka på Reparera fönster för att se de tillgängliga alternativen här.

reparar inicio seguro

Den första vi ser här, den sk Startreparation , är den som kan hjälpa oss att fixa startrelaterade problem. Detta ger vika för en automatiserad funktion som sätts i drift i det ögonblicket och för att försöka lösa startproblemen så att vi redan kan återställa systemet.

Sök efter fel i systemfiler med SFC

Vi kan också använda kommandot SFC eller System File Checker. Detta är ansvarig för att leta efter systemfiler som är korrupta och kommer att försöka reparera dem. Och det är att en av dessa systemfiler kan vara ansvarig för det misslyckade återställningsfelet som vi står inför.

För att göra detta, allt vi behöver göra är att öppna ett kommandotolksfönster med administratörsrättigheter genom att skriva CMD i sökrutan. I det nya fönstret som visas skriver vi följande kommando och trycker på Enter för att köra det och låter det avslutas efter att ha nått 100% av processen:

SFC /scannow

Comando SFC

Skanna hårddisken med kommandot CHKDSK

Om vi ​​ser att detta inte fungerar kan vi använda ett annat kommando som har funnits i Microsofts system i många år. Vi hänvisar till kommandot som kallas Check Disk eller CHKDSK som kontrollerar hårddisken för fel. I sin tur, om den hittar någon av dessa, kommer den att försöka fixa dem, inklusive de som är relaterade till systemåterställning. För att göra detta igen går vi till ett kommandotolkfönster med administratörsrättigheter och kör följande kommando:

CHKDSK C:

comando chkdsk

Uppdatera Windows 10 till den senaste versionen

Detta är en av de vanligaste lösningarna som vi kan använda för att lösa en bra del av Windows-fel . Mer om dessa inträffar oväntat hänvisar vi inte till att uppdatera operativsystemet till dess senaste version. Detta är något som vi kan utföra enkelt och automatiskt igen från applikationen Windows Settings.

Windows uppdatering

Väl i den behöver vi bara gå till alternativet Uppdatering och säkerhet och låta Windows Update startar . När systemet har uppdaterats testar vi återställningen igen för att se om den redan fungerar.

Skanna din dator efter virus om du inte kan återställa Windows

De nuvarande skadliga koder, virus eller skadlig kod som kan infektera våra datorer för tillfället är farligare än någonsin. Och det är att de kan påverka nästan alla delar av ett operativsystem med kraften i Windows. Så mycket att om vi hittar ett oförklarligt misslyckande som det vi har att göra med här, är det bästa vi kan göra också skanna datorn fullständigt. För detta som vi berättar kan vi använda antivirusprogramvaran som Windows själv integrerar som standard, vi hänvisar till Windows Defender.

Windows Defender examen

Naturligtvis, samtidigt för dessa skadliga kodsökningsuppgifter, kan vi också använda fördelarna med alla andra tredjepartslösningar. Så länge detta antivirus är korrekt uppdaterat kommer det att hjälpa oss att rensa Windows från möjliga virus som inte tillåter oss att återställa operativsystemet.

Relaterade Artiklar

Back to top button