Felet “Minecraft kommer inte att öppna eller starta spelet” – Lösning

0 Shares

Ofta Ă€r det inte möjligt att köra Minecraft-videospelet pĂ„ vĂ„r dator, sĂ„ vi behöver en procedur som gör att vi kan Ă„tgĂ€rda det hĂ€r problemet. I den hĂ€r artikeln förklarar vi Felet “Minecraft kommer inte att öppna eller starta spelet” – Lösning

Vad Ă€r felet “Minecraft kommer inte att öppna eller starta spelet”?

Felet “Minecraft kommer inte att öppna eller starta spelet” Ă€r ett startproblem som kommer med filen mjukvarufel eller pĂ„ hĂ„rdvara som videospelet krĂ€ver för att fungera korrekt.

Varför fĂ„r jag felet “Minecraft öppnar eller startar inte spelet”?

Felet “Minecraft kommer inte att öppna eller starta spelet” kan orsakas av Launcher fel spel, nĂ€rvaron av en förĂ„ldrad kontroller, en bugg i videospelsmjukvaran eller en förĂ„ldrad version av Java.

Felet “Minecraft kommer inte att öppna eller starta spelet” – Lösning

Om du har installerat Minecraft pÄ Windows 10 och du inte kan öppna eller köra det, bör du ta hÀnsyn till vissa program- eller komponentkrascher som Àr nödvÀndiga för att köra spelet. TV-spel. HÀr Àr en rad steg du kan följa för att lösa detta fel.

Uppdatera Java-applikationen

Ibland, Minecraft kommer inte att öppna eller starta pĂ„ grund av en förĂ„ldrad version av Java. Av denna anledning bör du kontrollera Java-versionen pĂ„ din dator. För att göra detta, ange “Java Plug-in” i Windows sökmotor och klicka pĂ„ applikationen.

Hitta fliken “Om” och kontrollera den aktuella versionen av Java. GĂ„ sedan till Java-webbplatsen och kontrollera om det finns en nyare version att installera pĂ„ din dator.

Ladda ner “JRE”

Om du inte har installerat Java pÄ din dator Àr det viktigt att skaffa den hÀr appen eftersom Minecraft körs i den hÀr miljön. För att göra detta, gÄ till den officiella Java-webbplatsen.

Leta efter en Java Runtime Environment eller “JRE”-applikationvĂ€lj din dators operativsystem och klicka pĂ„ knappen “Ladda ner”. Kör installationsfilen och vĂ€nta pĂ„ att Java ska installeras pĂ„ din dator.

Installera om Minecraft

Ja du kan inte öppna Minecraft Ă€nnu, du kan installera om Minecraft om du redan har installerat det. För att göra detta, gĂ„ till avsnittet “InstĂ€llningar”, hitta avsnittet “System” och klicka pĂ„ “Program och funktioner”. VĂ€lj “Minecraft” och tryck pĂ„ knappen “Avinstallera”.

GĂ„ till Minecraft-webbplatsen och vĂ€lj “Ladda ner för Windows” för att fĂ„ en ny .msi-fil. NĂ€r du har installerat spelet pĂ„ din dator, kör det och vĂ€nta nĂ„gra minuter pĂ„ att spelet ska installeras.

Uppdatera drivrutinen för ditt grafikkort

Det Ă€r nödvĂ€ndigt att uppdatera grafikdrivrutinen med eller utan program till undvik fel nĂ€r du startar Minecraft eftersom den behöver en GPU. För att göra detta inifrĂ„n systemet, tryck pĂ„ “Win + X”-tangenterna och klicka pĂ„ “Enhetshanteraren”.

I det nya fönstret, se “Grafikadaptrar” för att se tillgĂ€ngliga videoenheter. Dubbelklicka pĂ„ komponenten och slĂ„ pĂ„ den “Förare” tryck pĂ„ knappen “Uppdatera drivrutin”. VĂ€nta medan servern hittar och laddar ner grafikdrivrutinen.

Kontrollera kraven för att öppna Minecraft

Ofta kan Minecraft inte öppna eller köra eftersom anvÀndare försöker installera spelet pÄ datorer och mobiltelefoner som inte uppfyller minimikraven för videospel. Det Àr bekvÀmt i den meningen kontrollera specifikationerna för denna app.

Konflikter med sÀkerhetsprogram

Körtidsfel Minecraft uppstÄr Àven nÀr ett fel uppstÄr i startprogrammet. Orsaken Àr en konflikt med ditt antivirusprogram eller Windows-brandvÀgg.

Det Àr dÀrför det Àr bekvÀmt StÀng av antivirus eller systembrandvÀgg. Kontrollera att problemet Àr löst och konfigurera om sÀkerhetsinstÀllningarna för att skydda datorn.

0 Shares