Fel att undvika så att vi inte har skräppost i posten

0 Shares

Ett av de vanligaste problemen när du surfar på Internet, särskilt när du använder e-post, är skräppost. Dessa är spam, reklam, som till och med kan äventyra vår säkerhet och integritet. Det är väldigt vanligt, men mängden kan bero på hur vi agerar. Av denna anledning kommer vi i den här artikeln att prata om vilka misstag vi ska undvika minska mängden skräppost som vi får på vårt konto.

Fel att undvika så att vi inte har skräppost i posten

Vilka misstag kan öka spam

Normalt sett kan användningen av enheter, internetplattformar eller kommunikationsverktyg i hög grad påverka att ha en skyddad, ren och väl fungerande dator. Det betyder att det är användarna själva som gör misstag som underlättar inträde för hackare eller som på något sätt kan smyga skadliga program . Vi kan även tillämpa detta på skräppost och vi måste undvika att göra misstag.

Gör e-postadressen offentlig

Detta är utan tvekan vad som skulle kunna underlätta inmatning av skräppost till vårt konto. Det är ett misstag att göra e-postadressen offentlig och göra den tillgänglig för vem som helst. Vi pratar till exempel om att skriva ett offentligt meddelande i ett forum och vem som helst kan se det eller en kommentar på en webbsida.

Därför skulle ett stort misstag vara att göra e-postadressen offentlig och tillgänglig för alla. Det ska vi aldrig göra om vi inte vill ta emot skräppost och att inkorgen svämmar över med skräppost.

Registrera dig på osäkra webbplatser

Självklart är det också ett misstag att registrera dig på webbplatser som är osäkra . I slutet av dagen där kommer vi att lägga våra personuppgifter, som inkluderar e-postadressen. Om det inte är tillförlitligt kan vår e-post användas för att hamna på en skräppostlista och börja ta emot skräppost konstant.

I en annan artikel såg vi vad man ska göra för att skicka anonyma e-postmeddelanden. Vi kan också skapa ett engångsmail när vi ska registrera oss på en sida som inte är tillförlitlig och som vi inte litar på.

un correo Spam

Anslut till oskyddade offentliga nätverk

En annan orsak till att vår data filtreras och därmed gynnar införandet av skräppost är att ansluta till oskyddat offentliga nätverk. Till exempel kan vi nämna Wi-Fi på en flygplats eller ett köpcentrum. Vi vet inte riktigt vem som kan ligga bakom och hur vår information kan hamna i fel händer.

I det här fallet är det viktigt att navigera med skydd. En bra idé är att använda ett VPN som krypterar all information vi skickar och på så sätt förhindrar att den avlyssnas av tredje part som äventyrar vår integritet.

Ladda ner spam-innehåll

Det finns mejl som vi inte ska öppna. Men dessutom finns det även bilagor som kan vara skadlig programvara och som enkelt samlar in data. Detta kan användas av angriparen för att inkludera oss skräppostkampanjer och logiskt sett påverka vår integritet på nätverket.

Installera vad som helst utan att se säkerhet

De program vi installerar kan också utgöra ett sekretess- och säkerhetsproblem. Om vi ​​lägger till någon sorts mjukvara till vår utrustning och inte anser att den är riktigt tillförlitlig, kan vi få problem. En av dem är att vår data samlas in och kan skicka skräppost till oss.

0 Shares