Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Feedback Fem recension, funktioner och prissättning [100% Updated]

Feedback Five är ett program som är utformat för att ge dig feedback från kunder på återförsäljarwebbplatser online, framför allt Amazon.

Det är ett verktyg utformat för att hjälpa dig hålla reda på all relevant feedback du har fått och uppmuntra feedback från dina kunder.

Det hjälper också till att se till att den negativa feedbacken hålls till ett minimum så att produkten rekommenderas av de flesta, om inte alla kunder som köper den.

Detta är ett värdefullt verktyg för företag eftersom de flesta kunder tittar på recensionerna av en produkt eller tjänst innan de köper den.

Och eftersom den mänskliga naturen inte riktigt tittar på statistik eller objektiv forskning så mycket som den letar efter en dålig recension från en främling, är det viktigt att en dålig recension aldrig publiceras i första hand.

Feedback Five är ett av många program där ute som du kan köpa för att hålla reda på din feedback.

Och genom hela den här artikeln kommer du att få reda på allt om dess fördelar och nackdelar och slutligen komma fram till om det är rätt feedbackprogram för dig.

Så låt oss komma igång med vår recension av Feedback Five.

Behovet av programvara för Amazon Feedback Request

Feedback-programvara är nödvändig om du vill förbättra din försäljning i en onlinebutik.

Eftersom du inte kommer att ha någon ansikte mot ansikte kontakt med dina kunder på grund av det geografiska avståndet mellan er två, behöver du något i stället för att prata med dem.

Eftersom den delen gör att du faktiskt kan förbättra din verksamhet och eliminera blinda fläckar och mildra eventuella negativa effekter som kan eller inte finns med din strategi eller dina produkter och tjänster.

Enligt a undersökning tagen av den årliga Bright Local Consumer Review, inklusive 1062 personer, litar 84 % av kunderna på onlinerecensioner.

Dessutom säger 74 % av onlinekunderna att en positiv onlinerecension gör att de litar mer på ett lokalt företag.

A undersökning från GoFrugal.com bekräftar detta ytterligare, med sin statistik, som visar att 88% av människor litar på onlinerecensioner och 72% litar mer på ett företag på grund av en positiv recension.

Det finns också flera andra fördelar med att ta emot feedback, till exempel sker 18 % av din konsumentförsäljning på grund av mun till mun, och det kan bara öka om din feedback visar att folk skulle rekommendera dina produkter till andra människor.

Undersökningar ger insikt

Enkäter är fantastiska verktyg för att hjälpa ditt företag att växa. De kan hjälpa till att identifiera vilka typer av saker du behöver göra för att få in fler kunder och öka din intäktsström.

De kan hjälpa dig att konvertera kunder som inte köpte något om de besökte din katalog eller din onlinebutik.

För att göra detta har olika återkopplingsprogram alternativ för att skicka ut undersökningar till kunder som besöker din webbutik men inte köper något eller att kontakta dem via e-post och erbjuda dem rabatt.

På så sätt kan du också ta reda på om huvudorsaken till att dina produkter inte säljs är priset, eller själva produkten, eller det upplevda värdet, etc.

Du kan till och med skicka ut undersökningar efter köp för att säkerställa att kunderna är nöjda med köpet och få insikt i vad du kan göra bättre i nästa iteration av produkten för att förbättra den.

Enkäter kan också hjälpa dig att anpassa vissa erbjudanden eller produkter för kunder.

De kan till exempel hjälpa dig att ta reda på om det finns en nisch som du inte använder som är intresserad av dina produkter och de hålls tillbaka av något du enkelt kan åtgärda.

Du kan mäta dessa kunders intressen genom att sänka priserna, erbjuda en produkt de älskar tillsammans med din i ett paket eller erbjuda dem en skräddarsydd produkt efter deras smak.

Återkopplingsprogramvara samlar data

Feedbackprogramvara låter dig sammanställa data från alla möjliga typer av feedback såsom undersökningar, recensioner, individuella svar, hänvisningar och vittnesmål.

Det ger dig helheten och låter dig förbättra de övergripande problemen med dina strategier och produkter.

Feedback Fem funktioner

Obegränsat antal användare

För att sälja på onlineplattformar måste du delegera ansvar.

Det finns så många produkter att ta hand om och så mycket feedback att analysera att det kommer att vara omöjligt svårt att göra allt själv.

Det är här Feedback 5 verkligen lyser och låter dig ställa in flera användarprofiler för ett konto.

Detta gäller för alla prisnivåer, inklusive Basic-, Pro- och Enterprise-planerna.

Detta gör det möjligt att dela åtkomst, och med mer än ett par ögon på instrumentpanelen kan du övervaka säljarens feedback och testa ämnesrader och produktkampanjer, etc.

Obegränsade kampanjer

Alternativet för obegränsade kampanjer skulle tillåta dig att marknadsföra en produkt många gånger och flera produkter samtidigt.

Detta kommer att ge en högre avkastning än om du körde ett begränsat antal kampanjer för ett begränsat antal produkter.

Det låter dig också anpassa och anpassa kampanjerna baserat på den feedback du får.

Pro-planen ger dig tillgång till att skapa anpassade kampanjer som innehåller mycket specifik information så att dina kunder kan mötas med ett anpassat meddelande.

Du kan också ställa in avancerade regler och undantag så att e-postmeddelanden kan undvikas till de som har fått sena beställningar eller de kunder som är återkommande köpare, etc.

Alternativet för obegränsade kampanjer är i premiumkategorin Enterprise Pricing, och skulle därför möjliggöra maximal automatisering.

Flera marknadsplatser

En av de bästa delarna med Feedback 5 är att du kan ha tillgång till så mycket som 10 marknadsplatser; på en plan som kostar $60.

Detta gör att du kan visa dina produkter på flera plattformar och få bättre avkastning på investeringen än om du skulle sälja dina produkter på en enda plattform.

Du kan sömlöst växla mellan dina konton med Enterprise Plan eller med Pro Plan och kan effektivisera din feedback och faktureringshantering.

Du kan se vilken typ av meddelanden och kampanjer som fungerar med en marknadsplats och vilken som fungerar med den andra.

Du kan också samla in den feedback du har fått för alla marknadsplatser och fokusera på gemensamma drag mellan dem alla för att lansera enhetliga kampanjer om det behövs.

Professionell design och support

Recensionerna om Feedback5 kompletterar de vackra mallarna och anpassade e-postmeddelanden och kampanjer som programvaran låter dem skapa.

Och med de certifierade e-postdesigners som företaget har till sitt förfogande görs detta mycket enkelt.

Enligt företaget självt erbjuder designerna professionell design som har ett värde på 399 USD till en avgift på 60 USD/månad.

Varningar och analys

Programvaran låter dig också bli varnad när negativa betyg ges till någon produkt så att du omedelbart kan svara.

Kom ihåg att negativa betyg har en mycket större inverkan än ett positivt betyg. Om du prenumererar på Pro Plan eller högre kan du välja att få varningar via sms eller e-post när du får negativa betyg.

Du kommer också att ha möjlighet att se och söka och filtrera feedbacken beroende på flera kategorier.

Detta kommer att hjälpa till att begränsa alla övergripande orsaker till att du kan få dåliga recensioner för en produkt från en enskild region eller ett visst land etc.

Feedback Fem recensioner

Feedback Fem recensioner online är nästan alla överväldigande positiva.

De som är negativa verkar vara outliers som antingen haft negativa erfarenheter av företaget på grund av missförstånd med användaravtalen eller inte kunnat använda programvaran korrekt.

De andra användarrecensionerna berömmer företaget för deras kundservice och deras kostnadseffektivitet.

Feedback Fem Prissättning


Feedback Five-prissättningen är ett av de största positiva med det.

Det ger bra valuta för pengarna och funktioner som saknas i andra feedbackprogram, eller som finns för mycket mer pengar.

Feedback Fem Free nivå tillåter 50 e-postmeddelanden i månaden och 2 kampanjer för produkter utan kostnad.

Feedback Five-nivån tar in 10 USD i månaden och låter dig skicka 250 e-postmeddelanden i månaden och köra 2 kampanjer i månaden. Du kan få avancerad support och obegränsat antal användare härifrån och in.

FeedbackFive Pro-planen för $30 per månad erbjuder 10 kampanjer i månaden per butik och 1500 e-postmeddelanden som ska skickas per månad.

Det ingår e-postanalys från och med här och en avgift på 10 USD för extra butiker.

Den sista nivån är Enterprise-nivån som kostar $60 i månaden och låter dig skicka upp till 1000 0000 e-postmeddelanden i månaden med 5 inkluderade butiker.

Feedback Fem stora positiva saker

Stora positiva saker med Feedback Five-mjukvaran upprepas ofta, som deras värde för pengarna och deras otroliga funktioner.

De beröms också upprepade gånger på grund av deras mallar och för deras automationstjänster.

Allt som allt, på både Capterra och WebRetailer, finns det recensioner som säger mycket mindre negativa om programvaran, och är nästan alltid positiva.

Feedback Fem stora negativa

Det finns bara ett stort negativt när det kommer till Feedback Five, även om det är ett ofta upprepat negativt.

Tydligen har även de mest positiva granskarna klagat på att programvaran har ett mycket icke-användarvänligt gränssnitt.

Nej, hur väl optimerad eller väldesignad programvara än är, spelar användargränssnittet en stor roll i adoptionsprocessen.

Det enda som avskräcker människor är det faktum att de inte lätt kan använda det.

Det avskräcker också människor som har använt mjukvaran väldigt länge om det sker stora förändringar som de inte kan lägga huvudet runt.

Feedback Five har denna nackdel, vilket kan ha bidragit till att de inte fick fler kunder än vad de har för närvarande.

Bästa feedback Fem alternativ

AMZFinder

AMZFinder anses vara guldstandarden när det kommer till feedbackverktyg, speciellt för Amazon.

Det är mycket effektivt när det gäller att hantera negativ feedback, vilket de flesta av dess konkurrenter inte erbjuder.

Programmet har utvecklats så att beställningarna och återkopplingen både hanteras korrekt och att systemet är automatiserat.

Detta sparar mycket tid och ansträngning från säljarens sida och hjälper undersökningarna och feedbackdatan att samlas automatiskt.

Nivån av insikt som kan hämtas från sådan aggregerad data kan hjälpa din marknadsplats att växa avsevärt.

Programmet erbjuder även köparkontakt och e-posthantering och är mycket intelligent enligt recensionerna på capterra och webretailer.com.

Det enda som kan sätta dig i rött när det kommer till AMZFinder är att hanteringen av negativ feedback vanligtvis antingen inte tillåts eller avskräcks av Amazon.

AMZFinders prisplaner börjar från $49 till $799 per månad.

Feedback Express

Feedback Express har en inbäddad automatisk återkopplingsbegäran som innebär att förbättrade svar på Amazon kommer att automatiseras och det låter dig ställa in din feedbackförbättringsprocess på autopilot.

Meddelandet som går ut efter att en negativ recension har lagts upp kan gå ut närhelst företaget vill, och meddelandena kan filtreras efter olika kategorier som FBA, SKU/ASIN, plats eller skick.

Programmet har också möjlighet att svartlista vissa produkter som du har kommit fram till inte fungerar och nästan garantera negativ feedback.

Genom dessa åtgärder har Express tillåtit många av sina användare att kontrollera berättelsen kring sina produkter mycket enkelt. Det finns dock några varningar med programvaran.

Feedback Express-prisplaner börjar från 39 till 177 GBP/månad. De erbjuder också den årliga möjligheten att betala. För nu är dessa planer free.

Det finns även recensionshantering i Feedback Five som du inte får med Feedback Express och den förra stöder fler marknadsplatser än Feedback Express.

Feedback Genius

Feedback Genius är en del av Seller Labs pro.

Recensionerna för Feedback Genius är i bästa fall väldigt blandade.

Deras positiva egenskaper inkluderar att det har ett mycket lättanvänt gränssnitt, och det har bra kundfeedback, etc.

Men i negativa recensioner nämns fruktansvärd kundfeedback. Ett annat negativt för Feedback Genius är att det kritiseras för att ha sämre valuta för pengarna än sina konkurrenter.

Sammantaget, om du var tvungen att välja mellan detta och Feedback Five, är valet ganska tydligt, Feedback Five tar den här rundan med en mil.

XSellco

XSellco låter sina användare hantera flera plattformar genom att använda ett enda konto.

Det gör att du kan spara tid och skjuta flera fåglar med en enda sten. Programmet möjliggör flerkanalisering och kan integreras i vilken plattform som helst.

De kunder som ger negativ feedback kan automatiskt sorteras bort av programvaran så att deras betyg inte inkluderas.

Programmet fokuserar även på feedback baserad på leveranstider. Detta innebär att endast den feedback som gynnas levereras i rätt tid.

Även om vissa kanske kallar detta feedback manipulation, kan det spela till din fördel.

AMZFinders varning upprepas här eftersom Amazon rynkar på näsan åt denna typ av feedbackmanipulation.

Den produkt som ger mest valuta för pengarna mellan Feedback Five och XSellco är svår att bedöma.

Feedback Five låter dig skicka över 1 000 000 e-postmeddelanden medan XSellco endast tillåter upp till 60 000 i månaden. Den individuella e-postkostnaden kanske inte spelar så stor roll om du är ett litet företag. XSellco låter dig skicka uppemot 271 e-postmeddelanden per månad för $1 och Feedback Five tillåter att 1111 e-postmeddelanden skickas för $1.

Feedback Five innehåller också en momsfakturagenerator att starta upp. XSellco inkluderar dock A/B-testning för vissa produkter samt en feedbackmonitor, som Feedback Five inte har.

Den slutliga domen

För att du ska kunna spåra öka din försäljning på vilken online-återförsäljningsplattform som helst, måste du investera mycket i återkopplingsprogramvara.

Detta kommer inte bara att ge dig bättre avkastning på investeringen för dina pengar, utan kommer också att säkerställa att dina produkter och tjänster blir bättre med tiden.

Därför är det en iterativ process som du kan dra nytta av och nästan ställa in på autopilot.

Du kan själv bestämma vilken programvara som är bättre för dig, men det objektiva svaret verkar vara att Feedback Five har de bästa alternativen för pengarna där ute och kan gynna sina kunder mest.