Fast du arbetar i företagsvärlden? Så här vinner du tillbaka din frihet

0 Shares

Väldigt få människor vill bli fastna i ett företagsjobb där du känner att du bara lägger ner din tid och gör vad du får veta. Vissa människor tror att det enda sättet att undkomma denna känsla är att bli entreprenör och bli din egen chef. Men inte alla är uteslutna för entreprenörskap, och många människor vill hellre hålla sig till bekvämligheten med en stadig lönecheck.

Lyckligtvis är det möjligt att bibehålla din professionella frihet när du jobbar som företag. Att arbeta för ”Mannen” är inte ett sätt att leva – det är ett sinnestillstånd. Jag känner till många frilansare som driver sig hårdare än vilken chef som helst, och de känner ingen frihet. Jag känner många människor som är tacksamma för att möta samma jobb klockan 9 varje dag och känner frihet när de lämnar något arbetsdrama bakom 17:00.

Det är ingen hemlighet nu att många företag ger frihet och flexibilitet för att hjälpa dig att växa inom din karriär. Med en förbättrad arbetsmiljö och företagskultur förbättras också lycka och produktivitet, och du är mindre benägna att känna dig instängd.

I grund och botten måste du bli din egen professionella utvecklingsrådgivare. Här är 10 sätt att göra det och frigöra dig själv utan att ändra karriär:

Var en ledare

Du behöver inte vara chef eller chef för att vara ledare på kontoret. Om du övervakar andra anställda, ta ett aktivt förhållningssätt till deras personliga utveckling för att uppmuntra dem att växa i sina roller. Även om du inte hanterar andra kan du fortfarande öva på andra sätt. Ta initiativ till ett nytt projekt, gå in för att hjälpa andra anställda när du kan, och gå utöver din roll för att skilja dig från alla andra.

I sin bok “The 360 ​​Degree Leader” förklarar John C. Maxwell att det är en myt att anställda som inte har titeln “chef” eller “handledare” inte kan leda.

“I själva verket finns det inget behov av att ha en specifik titel för att utöva inflytande och bli en framgångsrik ledare”, skriver han. “Människor kan röra sig utanför gränserna för sin position genom att bygga respektfulla relationer och värdera varje person som en unik individ som ger något positivt till organisationen.”

Läs böcker för att stimulera kreativt tänkande

Istället för att bara fokusera på aktuella händelser eller ämnen inom ditt specifika område, håll ditt läsmaterial varierat. Du vet aldrig vad som kan utlösa en idé, så vidga dina horisonter bortom bara affärsböcker.

Prova böcker som kan vara lite utanför lådan, till exempel “Tinker, Dabble, Doodle, Try”, en bok av Dr Srini Pillay som erbjuder tekniker för att låsa upp kreativitet genom att öva mindre fokus, inte mer.

Det finns flera andra böcker som några av världens främsta VDar citerar som “obligatorisk läsning.” Bill Gates rekommenderar till exempel ”Myten om den starka ledaren” av Archie Brown, och Piera Gelardi, grundare av Refinery29, säger att ”Creativity, Inc.” – skriven av Pixar-president Ed Catmull – är en måste-läs för alla som är intresserade av hur en kreativ arbetskultur kan trivas.

Delta i konferenser inom ditt område

De bästa arbetsgivarna är avsiktliga för att uppmuntra personlig och professionell utveckling. Att ta tid för anställda att delta i konferenser – och täcka konferenskostnader – kan vara en viktig del av att nå detta mål.

“Jag försöker få mitt team att delta i eventuella konferenser eller kongresser som finns tillgängliga inom deras respektive områden, och företaget täcker kostnader för denna typ av evenemang”, säger Daniel Wesley på Quote.com. “Vi uppmuntrar också alla att dra nytta av workshops, klasser eller fortbildning, som också omfattas av de anställda.”

Konferenser och workshops ger utbildning som kan gälla både ditt arbete och ditt personliga liv, och de är också fördelaktiga nätverksmöjligheter.

Spara dina pengar

Att hantera ditt eget yrkesliv innebär ibland att göra det svåra valet att lämna ditt jobb och söka efter en bättre passform för dina talanger. För att göra denna övergång smidigt krävs en finansiell säkerhet för en sparande för att hålla dig flytande tills du tar in vanliga lönecheckar igen.

Även om du är nöjd med ditt nuvarande jobb är det alltid klokt att lägga lite pengar för den här möjligheten. Du vet aldrig när du kan tappa ett jobbförlust och genom att ha tillräckligt med pengar i en regnig dagsfond för att hålla dig några månader kommer du inte att tvingas ta ett jobb som gör dig eländig bara för att få mötet.

Skriv ut dina mål

Det är alltid viktigt att veta exakt vad du strävar efter. Att skriva ner både kort- och långsiktiga mål ger dig en tydlig uppfattning om varför du gör vad du gör varje dag och håller dig på rätt spår.

Bästsäljande författare och entreprenör Gary Keller förklarar i sin bok “The One Thing” (skrivet med Jay Papasan) att alla ska ha “stora specifika mål.” Det här är mål som är tillräckligt stora för att driva dig ur din komfortzon, men tillräckligt specifika för att du kan göra en tydlig handlingsplan för att uppnå dem.

Fortsätt ställa frågor

En viktig egenskap som många av de mest framgångsrika människorna delar är djup nyfikenhet och att vana sig med att ställa bra frågor är ett utmärkt sätt att stärka nyfikenheten. Att ställa frågor kommer att bevisa att du är intresserad av helheten och vill hjälpa företaget att lyckas.

Tänk dock på att dina frågor alltid ska vara äkta.

“Vi har alla varit i situationer där – kanske vi har fel – men vi uppfattar att en anställd bara försöker visa upp med sin fråga”, säger den internationella affärsföreläsaren Michael Kerr. För att visa att du verkligen vill föra konversationen framåt föreslår han att du ställer frågor som “Vad kan mitt team göra för att bidra till framgången för X-projektet?” eller “Hur ser framgång ut för X-projektet?”

Stå upp mot din chef (när det inte är för farligt)

Det kan verka kontraintuitivt, men att säga till din chef “nej” är ibland det bästa du kan göra. Säkerhetskopiera alltid ditt ”nej” med en solid anledning, dock tillsammans med villigheten att ta på dig projektet vid en annan tidpunkt eller på ett annat sätt.

Att veta när du inte kan hålla tidsfrister visar kunskap om ditt jobb och att ha tydliga gränser låter din chef veta att du värdesätter dina professionella och personliga liv. Många handledare värdesätter en anställd som är säker och vet vikten av att hålla en stark balans mellan arbete och privatliv. Med detta sagt kan det ibland inte skada att kunna driva dessa gränser och leverera en begäran ändå, även om det innebär att stanna på kontoret lite längre.

Sök upp en mentor i din bransch

Att ha en bra mentor är viktigt, men det kan vara svårt att hitta. Spendera lite tid på att lära dig vad som gör en bra mentor och hitta en som verkligen kommer att vara dedikerad till att hjälpa dig att förbättra dig i din karriär.

Mentorer av hög kvalitet är vanligtvis de som har mer erfarenhet än du och är bra på att ge tydliga, korta instruktioner snarare än långa, vandrande tal. Viktigast är att de är mer bekymrade över att förbättra dina färdigheter än att hålla dig lycklig. En bra mentor kan verka lite nedslående – eller till och med skrämmande till en början – men den förbättring du upplever som ett resultat är värt det.

Begär feedback

Om du inte har samlat in feedback från medarbetare, handledare eller någon anställd du hanterar borde du göra det. Att ha ett perspektiv utifrån hjälper dig alltid att känna igen vad du har förbisett, och din öppenhet för förbättringar har potential att imponera på anställda på alla nivåer i organisationen.

Jeff Lawson, VD för Twilio, förklarar att särskilt yngre anställda trivs med kontinuerlig feedback. Han säger att de inte nödvändigtvis letar efter konstant beröm; de vill verkligen veta hur de mår.

”Om du brukar få regelbunden feedback är det inte konfronterande; det är bara konversationens ebb och flöde och en ständig justering av hur du arbetar med någon, säger han.

Odla peer relations

“Nätverk” kan låta som ett företags motord, men det betyder inte att det inte är värdefullt. Att skapa relationer med dem som arbetar för ditt företag – liksom andra i din bransch – ger dig viktiga resurser. Att prata affärer med människor i din bransch kan ge dig information om den senaste utvecklingen och trenderna inom ditt område, vilket är kunskap som ofta ger dig ett steg i din yrkesresa.

Oavsett ditt jobb kan det att revolutionera din arbetsplatserfarenhet att ta ansvar för din egen professionella utveckling. Du behöver inte bli din egen chef eller starta ditt eget företag för att fly ”The Man.” Du måste bara lära dig att växa och skapa din egen dröm inom vilket jobb du har.

Läs mer om att bryta ut på egen hand på TechCo

0 Shares