Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Får du en fysisk SIM-fack på iPhone 15?

Ämne: Får du en fysisk SIM-fack på iPhone 15?

Apple avslöjade iPhone 15-serien vid eventet “Wonderlust”. Strax efter att den Cupertino-baserade teknikjätten avslutade evenemanget, uppdaterade Apple den indiska webbplatsen med lokala priser och tillgänglighet för de nya iPhones. Vanilla iPhone 15 (128GB) börjar på Rs. 79 900, medan iPhone 15 Pro (128GB) börjar på Rs. 1,34,900. Men innan kunder spenderar en sådan rejäl summa på de nya telefonerna är de angelägna om att veta om de nya iPhones kommer med en fysisk SIM-fack.

IPhone 15 ger dubbla SIM-anslutning, men det finns en hake

Precis som iPhone 14 stöder iPhone 15 ett fysiskt SIM-kort och ett inbyggt SIM-kort, eller eSIM. Tillsammans gör de det möjligt för iPhone 15-köpare att använda två telefonnummer samtidigt, vilket är utmärkta nyheter. Så det spelar ingen roll vilken iPhone 15 man får; en användare kan konfigurera två SIM-kort (ett fysiskt och ett inbyggt) genom att kontakta sin nätoperatör. De flesta telekomföretag i Indien, som Reliance Jio, Airtel och VI, tillhandahåller eSIM-anslutning.

iPhone 15 Pro i fyra olika färger

Det är dock inte fallet med alla iPhone 15-enheter. I USA stöder de senaste iPhones endast eSIM, precis som iPhone 14-modellerna som levererades förra året. Eftersom iPhones kostar mindre i USA köper indiska kunder ofta internationella varianter för att spara pengar. De globala iPhone 15-enheterna med stöd för två eSIM bör fortfarande fungera i Indien, förutsatt att kundens tjänsteleverantör tillåter konvertering av fysiskt SIM till eSIM.

Det är bara i Kina där företaget fortfarande tillhandahåller två fysiska SIM-kortplatser. Som jämförelse ger den populära Android-telefontillverkaren Samsung möjligheten att använda två fysiska SIM-kort och ett eSIM. Men även Samsung-användare kan bara aktivera två SIM-kort åt gången.