Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Far Cry 6 utan strålspårning på PS5 och Xbox Series X

Far Cry 6 tar slut på strålspårning

De pressmedlemmar som har kunnat testa testversionen av Far Cry 6 för konsoler har de säkert kunnat se det från första hand, men om det fanns tvivel om det och man trodde att det skulle vara en funktion som äntligen skulle komma med lanseringen, nu har vi 100% bekräftelse : PS5 och Xbox Series X erbjuder inte strålspårning i Far Cry 6.

Detta har bekräftats av spelets egna utvecklare i en intervju med wccftech, där de har förtydligat att strålspårningsfunktionen kommer att vara exklusiv för PC. Anledningen till detta beslut är ingen annan än avsikten att uteslutande fokusera på att få bästa möjliga prestanda på konsolen, det vill säga att spela i 4K -upplösning med 60 bilder per sekund.

”Ray -spårning är en PC -exklusiv funktion. På konsolen har vårt mål varit att dra nytta av nya hårdvarufunktioner, optimera prestanda med ett mål på 4K och uppnå 60 FPS, till exempel, samtidigt som vi säkerställer att nya spelfunktioner, till exempel vårt dynamiska vädersystem, är kompatibla med alla plattformar ”.

Är det dåliga nyheter?

Far Cry 6

Förekomsten av strålspårning är kanske inte en primär funktion för många användare, men om ett av de stora spelen i denna generation inte inkluderar flaggskeppsfunktionen i nästa gen kan det låta nedslående. Och felet skulle vara i presentationen av de nya konsolerna. Både Sony och Microsoft antog att deras nya maskiner skulle kunna hantera strålspårning i sina spel, men senare kunde vi se hur denna teknik begränsades av upplösning och bildhastighet.

Idag vet vi att denna teknik inte kan köras i ett Triple AAA -spel med 4K -upplösning och 60 bilder per sekund, så utvecklare väljer att erbjuda alternativet till en kostnad av att förlora uppdateringsfrekvens och upplösning i vissa fall.

I Far Cry har de bestämt att spelet ska spelas med 4K och 60 bilder, och därmed njuta av alla funktioner som de har förberett för tillfället, liksom det nya dynamiska vädersystemet som kommer att överraska oss med ett regn i mitten av striden.

När släpps Far Cry?

Far Cry 6

Far Cry kommer till PC och konsoler den 7 oktober, så det finns väldigt lite kvar för oss att njuta av detta nya äventyr i ett tropiskt paradis. Ray spåras eller inte, spelet kommer säkert att ha mycket att prata om, så vi ser fram emot att spela det direkt.