Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Fantastisk! Detta nya material omvandlar värme till elektricitet

Denna grupp är kl Northwestern University och deras skapelse kan vara det mest effektiva materialet som skapats hittills för att utnyttja värme och omvandla den till energi.

Ett sätt att återvinna värme

Detta har uppnåtts tack vare renad tennselenid polykristallin som har allt du behöver för att generera el från värme.

Det är inte första gången det termoelektriska material har skapats som har förmågan att omvandla värme till el, men detta nya material är den som ger bäst prestanda just nu.

Många elektroniska enheter genererar värme som slutar slösas bort, så detta nya material kan dra fördel av denna värme för att generera ren energi och därmed inte förlora den. Det är ett sätt att återvinna energi.

Men dessa termoelektriska material måste ha vissa egenskaper att göra sitt jobb bra. Samtidigt som de måste ha en hög kapacitet att leda elektricitet å ena sidan, måste de också ha en låg kapacitet att överföra temperaturer, eftersom elektroner kan alltså röra sig lätt medan värmen lämnas åt sidan.

Ett energieffektivt alternativ

Dessa material ska kunna generera energi från temperaturvariationer och klara höga temperaturer utan problem.

Nyckelelementet för att skapa detta nya material är tennselenid, men det hade ett problem: det är ett material som är lätt att bryta , så det beslutades först att göra det i en polykristallin form för att öka dess motståndskraft.

Problemet var det när du gör de nödvändiga testerna , Materialet hade mycket värmeledningsförmåga. Trots det upptäckte de att problemet genererades av en litet lager plåt som genererades, så att eliminera det gjorde slut på problemen.

Detta material kan vara nyckel i framtiden för produktion av termoelektriska generatorer. Men inte bara det, utan andra enheter som genererar värme och kan dra nytta av detta till återvinna nämnda värme och inte slösa bort den.

Det kanske inte är en form av energi som är lika känd som andra, men det kan vara en billigt alternativ som ger optimal prestanda när det gäller elproduktion.