Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Fall Comdex ’98 täckning

Det är den tiden på året igen, när de vackra löven börjar falla till marken i samma frid som de fördes in i naturen med, när den ljuvliga cigarrdoften från närbelägna spelare ger dig den där illamående känslan inombords, är det dags för år när dina trötta ben bara vill hitta ett snabbt slut på den till synes oändliga promenaden på dem… ja, du gissade rätt, det är Comdex-tid.

Även om vi alla kanske kan njuta av höstvädret och det vackra landskapet den här tiden på året ger oss, kan vi inte alla flyga hela vägen ut till Las Vegas för den årliga Fall Comdex Convention, som tur är, om du har du tillgång till internet, du har också tillgång till AnandTech, vilket också innebär att du är redo för fullständig täckning av de hetaste föremålen från showen. AnandTech kommer att täcka Comdex under de tre första dagarna av showen, från måndag till onsdag kväll. För er som inte vet, Comdex varar från 10:30 till runt 18:30 varje dag, och det lockar några av de största namnen hos både tillverkare och medlemmar av media. Det är en underbar plats att interagera med ansiktena bakom e-postadresserna, något som vi inte ofta får göra på våra datordrivna arbetsplatser, så utan vidare, låt oss ta oss till Fall Comdex ’98 Dag 1, genom din webbmasters ögon .

Moderkort

Vad skulle Comdex ’98-täckning på AnandTech vara utan moderkortstäckning, ja, jag tillbringade större delen av idag med att interagera med ett antal moderkorts- och chipsettillverkare som finns i närområdet runt The Sands Convention Center. Comdex själv är utspridda bland ett antal kongresscenter, såsom Las Vegas Convention Center och Sands som nämnts tidigare. Bland dessa företag fanns ABIT, ALi, AOpen, DFI, Gigabyte, MSI, Shuttle och VIA.
De mest intressanta och unika skärmarna i moderkortskategorin var definitivt de kommande produkterna som använder sig av Intels snart tillkännagivna Socket-370-gränssnitt.

Som du säkert redan har hört insåg Intel att för att Celeron verkligen ska vara en lågkostnadslösning måste den avstå från det skrymmande och kostsamma kretskortet till förmån för en sockeldesign. Detta betydde dock också en sak, att Intel hade fel när de sa att framtiden låg i famnen på Slot-1 och att framtiden för Socket-7 var död. För att undvika att erkänna ett sådant misslyckande, bestämde sig Intel för att skapa sin egen socketdesign avsedd att ersätta Socket-7 som den idealiska lågkostnadsplattformen och skapade därmed Socket-370.Socket-370-baserade moderkort kommer att innehålla den vanliga Intel 440BX-kretsuppsättningen, som stöder 100MHz FSB, såväl som den outgivna Intel 440ZX-kretsuppsättningen som i huvudsak är en degraderad version av BX. ZX kommer att finnas tillgänglig i 66MHz och 100MHz FSB-smaker, och den senare kommer att introduceras någon gång i slutet av nästa år.

100MHz är möjligt på en Socket-370

En sak som marknaden inte kom ihåg när Celeron ursprungligen lanserades var att detta var tänkt att vara en “lågkostnads”-plattform, dock med priset för ett Celeron-system bara några hundra dollar lägre än priset för ett Pentium II-system, det är uppenbart att huvudmålet för processorplattformen blev utspätt. Lyckligtvis har moderkortstillverkarna tagit på sig att producera en sann efterföljare till Intel TX-serien av moderkort som var så otroligt populära, deras lösning? Socket-370-moderkort baserade på Intel 440LX-chipset. Dessa valpar kommer inte att stödja 100MHz FSB (75/83MHz-inställningar är troliga), men de kommer också att kunna ge den nuvarande Socket-7-marknaden en bra bashing eftersom de borde sälja för mycket mindre än sina BX/ZX-motsvarigheter.

Med de LX-baserade Socket-370-moderkorten prissatta på bottennivåer, och BX-baserade kort som kommer in till en mycket högre premie, hamnar ZX mellan de två när det gäller prissättning. Om inte moderkortstillverkarna utrustar sina ZX-baserade Socket-370-kort med alternativ för 100MHz FSB-inställningen nu, kommer de LX- eller BX-baserade produkterna att råda över sin unika ZX-motsvarighet. Du kan tänka på ZX-chipset som EX-chipset för BX-marknaden, om du kan följa den jämförelsen alltså 😉