Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Facebooks Hem-flik fylls med TikTok, medan Feeds är bara för dem du följer

Facebook lämnar nyhetsflödet och introducerar två nya visningsalternativ: hem och flöden. Välj hur många föreslagna inlägg du ser på Facebook.

Tillkännagav av Mark Zuckerberg i ett nyligen inlägg, Facebook introducerar två nya flöden.

Hem, som ersätter nyhetsflödet, kommer att vara sidan du ser när du öppnar appen på mobilen. Användare presenteras med ett välbekant personligt flöde med rekommenderat innehåll, berättelser och rullar. För att öka sin AI och maskininlärning hoppas Facebook att fler föreslagna inlägg än någonsin kommer att hjälpa till att ta tillbaka en del av TikToks marknad.

Den helt nya Matar tab för Facebook tillbaka till sina rötter. Du kommer att se fem alternativ högst upp på skärmen, så att du kan filtrera resultaten efter Allt, Favoriter, Vänner, Grupper och Sidor. Inlägg sorteras kronologiskt och free från alla föreslagna inlägg.

Videokredit: Meta

Dessa ändringar är ett välkommet tillägg och liknar det senaste tillägget från Instagram som gjordes tidigare i år, som låter dig växla mellan Hem, Följande och Favoriter, de två sistnämnda med kronologiska flöden av innehåll från dem du bryr dig om. I den algoritmdrivna, nya normen för sociala medieplattformar är det trevligt att se ett flöde av inlägg från de jag väljer att följa, snarare än vad plattformen tror att jag vill se. Observera att det fortfarande finns ett betydande antal sponsrade inlägg i dessa flöden. Personligen ser jag en annons ungefär vart tredje inlägg.

Det är synd att Facebook och Instagram inte lutar sig mer åt dessa nya visningsalternativ genom att visa berättelser högst upp från vänner (när du är i Matar eller Följande på Facebook eller Instagram), eller ett sätt att ställa in ett visningsalternativ som standard, så nästa gång du öppnar appen tas du dit automatiskt.

Uppdateringen rullas för närvarande ut globalt. Du hittar Hem och flöden i genvägsfältet längst ned i iOS-appen och överst i Android-appen. Genvägsfältet ändras beroende på vilka sidor du använder mest. Du kan trycka och hålla på valfri ikon för att fästa eller dölja, förutom Hem.