Facebook tillkännager slutet av cykeln för sitt prisvärda Oculus Go VR-headset

Facebook lanserade den relativt prisvärda Oculus Go, som fungerade som ett fristående VR-headset med 3DOF (Degrees of Freedom). Men med feedback från samhället har Oculus beslutat att avbryta produkten och kommer att fokusera på att utveckla deras Oculus Quest- och Rift-serie VR-headset.

Medan Oculus Go innehöll 3DOF, har den dyrare Oculus Rift och Quest 6DOF, vilket möjliggör mycket bättre rörelsespårning och flexibilitet för användaren. Quest presenterade också deras Insight-spårningssystem, vilket möjliggjorde full spårning av huvud och handrörelser.

Från samhället insåg Facebook att 6DOF är vägen framåt för VR-headset och därför kommer de att avbryta försäljningen av sitt Oculus Go-headset i slutet av detta år. Facebook kommer inte att skicka några nya funktioner till det, och de kommer inte heller att acceptera nya Oculus Go-appar eller appuppdateringar till butiken efter 4 december 2020. De kommer dock att fortsätta att underhålla systemprogramvaran och lansera buggfixar till 2022.

Ett annat meddelande som Facebook gjorde är att de testar sätt att låta utvecklare distribuera appar utanför Oculus Store. När det är aktiverat kan utvecklare leverera sina appar utan att behöva accepteras i Oculus Store och utan behov av sidladdning.

Källa

Relaterade Artiklar

Back to top button