Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Facebook och Instagram kunde ha betalda funktioner i framtiden

De free dagar av sociala medier kan äntligen närma sig sitt slut, eftersom Meta enligt uppgift överväger att lägga till betalda funktioner på Facebook och Instagram.

I mer än ett decennium har sociala medieplattformar erbjudits massorna free av laddning. Ja, många har hävdat att “när en plattform är freedu är produkten”, och de tvivelaktiga metoderna för datainsamling som har utvecklats under de senaste åren har gjort denna sanning mycket tydlig.

Ändå har vi vant oss free sociala medieplattformarså nyheten att Meta kan sätta upp en betalvägg för att använda vissa funktioner är troligen ganska chockerande för majoriteten av användarna.

Skulle du betala för Facebook eller Instagram?

Enligt ett internt anställningsmemo från Facebook som erhållits av Verge, har Meta officiellt börjat undersöka möjligheten att lägga till betalda funktioner till sina plattformar, inklusive Facebook, Instagram och WhatsApp. Gruppen som gräver i denna potentiella förändring – kallad New Monetization Experiences – kommer att ledas av den tidigare forskningschefen Pratiti Raychoudhury.

“Jag tror att vi ser möjligheter att bygga nya typer av produkter, funktioner och upplevelser som folk skulle vara villiga att betala för och vara glada över att betala för”, säger John Hegeman, vice vd för intäktsgenerering på Meta.

Ingen skulle anklaga Meta – företaget tidigare känt som Facebook – för att vara i kontakt med sin genomsnittliga användare, men tanken att vilken användare som helst skulle kunna vara “exalterad” över att betala för sociala medier är lite av en sträcka. Ändå är idén med betalfunktioner för sociala medieplattformar inte helt ny, och det kan tyvärr bli det nya normala om annonsförsäljningen inte tar fart.

Är betalda sociala medieplattformar framtiden?

Visserligen är Meta inte det första företaget som svävar idén om betalfunktioner på sin plattform. Faktum är att Twitter för närvarande har en betald plan, kallad Twitter blåsom debiterar användarna 4,99 USD per månad och ger användarna premiumfunktioner som annons-free artiklar, teman och Ångra Tweet, som låter dig stoppa dig själv från att posta även efter att du har klickat på knappen.

Det betyder dock inte att det har varit en framgång. Faktum är att Twitter faktiskt har gjort mindre intäkter i “prenumerationer och andra tjänster” 2022, vilket pekar på att Twitter Blue inte drar sitt strå till stacken när det gäller denna nya satsning.

Men betyder Metas vilja att ens utforska betalfunktioner att detta är det nya normala? Låt oss hoppas inte! Medan man betalar för hanteringsplattformar för sociala medier är vettigt, tanken på att betala för att använda sociala medier känns fel, särskilt för generationer som har vuxit upp med dessa tjänster så lättillgängliga. Ändå, med sjunkande annonsförsäljning, striktare regler för datainsamling och minskande antal användare (om du inte är TikTok), kommer dessa plattformar att behöva hitta ett sätt att tjäna pengar på något sätt.