Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Facebook lanserar Reels on Facebook för alla användare i USA

Det har gått över ett år sedan Facebook avslöjade att Instagram lanserade sin egen TikTok-liknande konkurrent. Den funktionen kallas Reels, och som du kan föreställa dig handlar det om att skapa kortformade videouppsättningar till lite (populär?) musik. Och nu blir funktionen bred.

Idag har Facebook meddelat att man officiellt lanserar Reels på Facebook för alla användare i USA. Det är för både iOS- och Android-användare. Detta kommer efter att Facebook testat den här upplevelsen i den vanliga Facebook-appen tidigare i år. Tydligen gick det tillräckligt bra för att få funktionen till alla användare ganska snabbt.

Med Reels inbakade direkt i Facebook betyder det att användare förmodligen kommer att börja se kortformade videor mycket mer. Men det kommer att ge Facebook det fotavtryck som det vill hjälpa funktionen att växa i princip exponentiellt. Och med tanke på att det sociala nätverket vill konkurrera med TikTok och Snapchat, är den exponeringen en stor sak.

När hjulen dyker upp kommer användarna att se dem på två ställen: grupper och ja, i nyhetsflödet. Om du väljer en rulle att titta på kan du snabbt och enkelt följa skaparen om du vill. Och du kommer att kunna dela det utanför ditt eget nyhetsflöde eller grupp, och gilla och kommentera.

För skaparna:

Det har verkligen varit ett oundvikligt tillägg, men det har åtminstone äntligen hänt. Nu måste Facebook-användare som inte älskar Reels förmodligen bara lära sig att leva med dem. Åtminstone för en liten stund.