Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Facebook introducerar de 14-tums Portal+ och bärbara Portal Go smarta skärmar

I korthet: För att konkurrera med Google Nest Hub och Amazon Echo Show-enheter utökar Facebook portalen med enheter med två nya smarta enheter: den avancerade Portal+ och den mainstream-fokuserade Portal Go. Båda enheterna presenterades av Facebooks grundare och VD Mark Zuckerberg, som visade dem i aktion.

Inriktat på fjärr- och hybridarbetsscenarier säger Facebook att Portal+ “gör en perfekt dedikerad skärm för arbetssamtal, frigör din dator för att ta anteckningar, visa en presentation eller multitask.” Den nya smarta enheten har en 14-tums skärm med en upplösning på 2.160 x 1.440, vilket ger dig möjlighet att se upp till 25 personer i ett konferenssamtal med galleriläge aktiverat.

Den 12 MP framåtvända kameran som täcker ett 131º synfält (FOV) kan blockeras med det integrerade locket, men det finns också en knapp för att inaktivera den. Fyrmikrofonuppsättningen kan också inaktiveras med samma knapp. När det gäller ljudsystemet består det av 2x 5W högtalare och en 20W subwoofer.

Utrustad med en 10-tums skärm med en upplösning på 1 280 x 800 och en 12 MP framåtvänd kamera som täcker en 125º FOV, är Portal Go den nya vanliga smarta skärmen från Facebook. Precis som Portal+har den också en knapp för att inaktivera mikrofonen och kameran.

Portal Go är den första bärbara enheten från Portal-sortimentet, med ett inbyggt batteri och ett handtag som gör det enkelt att transportera. Tack vare sin bärbarhet, 2x 5W högtalare och 20W subwoofer kan den dubbla som en smart högtalare.

Förutom de två nya portalenheterna introducerade Facebook också hushållsläget så att alla i ditt hem kan använda det, baserat på de behörigheter du beviljar varje medlem i ditt hushåll. Portal, Portal Go, Portal Mini och Portal+ startskärm omformas också “för att ge en mer personlig upplevelse.” Portal -TV -startskärm uppdateras vid ett senare tillfälle.

Titta tillsammans -funktionen har uppdaterats så att användare kan titta på serier med fler användare än de med Portal -enheter, och expandera till bärbara, surfplatta- och telefonanvändare. Dessutom får Portal-enheter stöd för WhatsApp på flera enheter, så du kan fortsätta använda meddelandeprogrammet även om telefonens batteri tar slut.

Facebook uppmärksammar också den nya fjärr- och hybridarbetsverkligheten och kommer att lägga till stöd för Microsoft Teams till alla beröringsbaserade Portal-enheter. Du hittar också en ny kalenderapp för Portal -enheter, som kan synkroniseras med Outlook och Gmail, samt alla videosamtalappar som stöds av enheten.

Portal+ och Portal Go kan nu förbeställas. Portalen+ kostar $ 349, och Go -modellen kostar $ 199.