Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Facebook-inloggningsknappar är inte lika populära längre

Sociala inloggningar minskar: Dell har nyligen anslutit sig till den snabbväxande gruppen företag som har tagit bort knapparna från sina hemsidor.

Du har antagligen använt eller åtminstone sett dessa inloggningsalternativ från tredje part tidigare. De tillåter användare att logga in på en ny webbplats utan att skapa ett konto från början. Och medan vi alla fortfarande beställer online och loggar in på lika många webbplatser, minskar mängden sociala inloggningar från tredje part via plattformar som Facebook och Twitter.

Varför? Mest säkerhetsproblem. Här är vad alla företag eller webbplatser behöver veta.

Användare vill “isolera” sina sociala konton

Dell tappade sociala inloggningar på sina webbplatser under den senaste månaden, rapporterar CNBC. Genom att göra det går företaget med – djupt andetag – Best Buy, Ford Motor, Pottery Barn, Nike, Patagonia, Match och Twitch.

Till och med bara några år tidigare var sociala inloggningar ett vanligt sätt att göra det enkelt för en användare att gå med på en webbplats med bara några klick. Att minska friktionen kan vara en stor välsignelse för en e-handelswebbplats, så tjänsten som en social inloggning tillhandahåller är ganska tydlig.

Nuförtiden är dock allmänheten mer medveten än någonsin om säkerhetsintrången och de potentiellt integritetskränkande datainsamlingsmetoderna som är vanliga för stora teknikföretag.

“Vi tittade egentligen bara på hur många människor som valde att använda sin sociala medieidentitet för att logga in, och det har bara förändrats med tiden. En sak som vi ser över hela branschen är fler och fler säkerhetsrisker eller kontoövertaganden, oavsett om det är Instagram eller Facebook eller vad det nu kan vara, och jag tror bara att vi observerar människor som fattar ett beslut att isolera det sociala mediekontot kontra att ha andra kopplingar till det.” ~Jen Felch, Dells digitala chef och informationschef

År 2022 är människor helt enkelt inte lika intresserade av att knyta sina sociala mediekonton till andra webbplatser de besöker. Facebook, tillsammans med andra sociala plattformar, har en avtagande kraft inom internetekosystemet.

Sluta försöka få sociala inloggningar att hända

Uttaget här är att alla småföretag som försöker etablera en onlinenärvaro eller något onlineföretag som finjusterar sin befintliga webbplats kanske vill ompröva att erbjuda sociala inloggningar. Användare är mindre benägna att välja dem, och det kan till och med skicka fel meddelande om hur allvarligt din verksamhet tar säkerhetsproblem.

Istället kommer en enkel mall för att skapa ett konto – vanligtvis tillgänglig från alla webbplatsbyggartjänster som stöder e-handelswebbplatser – troligen att fungera lika bra.

Sociala medier kan dock fortfarande ha sin egen plats, eftersom de fortfarande är en användbar del av reklam- och marknadsföringskampanjer.

Om någon av den informationen låter användbar för dig, kolla in vår guide till de bästa e-handelsspecifika webbplatsbyggarna, där vi delar upp alla funktioner du behöver och vilka leverantörer som kan vara bäst för just dina behov. Shopify och Wix är några av de bästa alternativen.