Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Facebook får GIF, Twitter går runt

I den ständigt föränderliga världen av sociala medier är det få uppdateringar som drastiskt förändrar hur vi interagerar med dem. Denna vecka markerar dock ett nytt snäpp på tidslinjen för två massiva uppdateringar för både Facebook och Twitter, som du utan tvekan redan har sett. Till att börja med har Facebook gjort det ännu enklare att använda GIF, och Twitter presenterade ett nytt användargränssnitt på sin webbplats och mobilapplikation.

Facebook får GIF

Den 15 juni 1987 presenterade CompuServe det andra globalt erkända språket på planeten, GIF. Filformatet skapades av Steve Wilhite och blev populärt på grund av dess omfattande supportstöd. Nu, 30 år senare, har Facebook äntligen uppfyllt en mycket efterfrågad funktion, en kommentar GIF -integration. Med ett tryck på en knapp kan användare nu öppna en uppmaning som låter dig skriva in ett sökord eller en fras och relaterade GIF -filer.

Innan denna uppdatering var GIF -knappen endast tillgänglig på Messenger. Enligt Facebook har knappt 13 miljarder GIF -filer skickats till Messenger under det senaste året, eller i genomsnitt 25 000 GIF -filer per minut. Nätverket uppgav också att användningen av GIF har tredubblats under det senaste året, med nyårsdagen som den mest populära dagen för GIF i deras historia med mer än 400 miljoner sändningar.

Oavsett om du uttalar det som Wilhite avser (jif – jordnötssmöret) eller med ett hårt G (ghif), är en sak säker, och att politiska debatter med dina gymnasiekamrater och avlägsna släktingar kommer att bli mycket mer färgstarka. I andra uppdateringar förbättrade Facebook också säkerhetskontrollfunktionen genom att inkludera valfria insamlingar, lägga till undertexter på Facebook Live och en speciell Pride -reaktion för Pride -månad (har du inte det? Gilla den här sidan).

Facebook marknadsföring

Twitter går runt

Om det är något som internet älskar är det en vagn, och Twitter -användare har en fältdag med nätverkets nya utseende. Det Twitter beskriver som en användarcentrerad utformad baserad på feedback och en minimalistisk känsla är i princip bara likvärdigheten för att flytta från rutor till cirklar.

Mer specifikt kan Twitter -användaren Yasmine M ha sagt det bäst:

Så vad förändrades exakt? På mobilen, mycket. På webben mestadels bara ihåliga ikoner blev saker mer runda, och det finns nu mindre sammanhang på tweets/retweets som tidsstämplar. Sammantaget är den nya designen inriktad på att helt omfamna vad Twitter är för-berätta för världen vad som händer-och minska deras överdrivna fågelbaserade varumärke.

Det nya utseendet på mobilappen har också en ny avklädd sidnavigering som inkluderar tillgång till profiler, ytterligare konton, inställningar, listor och sekretessfunktioner. Det är liksom Slack som i naturen. Tidigare avfokuserade Twitter användningen av listor, och genom att inkludera den i sidnavigeringen är det tydligt att det fanns användarnas efterfrågan på att ta tillbaka den. Twitters app på iOS speglar nu den för Android genom att den nedre navigeringen nu bara har fyra ikoner: hemflöde, sök/utforska, aviseringar och direktmeddelanden.

Utöver struktur och navigering uppdaterade Twitter typografin med mer djärva rubriker, avrundade profilbilder inom tweets som liknar mer en budbärare, ersatte de enfärgade ikonerna för stenciler, engagemangsnummer som likes uppdateras nu i realtid och länkar till artiklar och webbplatser öppnas nu i Safari’s viewer i iOS Twitter -appen.